ADATLAP
Halálos karácsony
A mélyen a szívébe fúródott konyhakés kartonlapra írt üzenetet szorított az áldozat izmos mellkasához. Az állt rajta: A Mikulás szerint rossz fiú voltál! Ho, ho, hó!

Eljött a karácsony, de Eve Dallas hadnagy nincs ünnepi hangulatban. Miközben karizmatikus férje, Roarke hatalmas, fényes fogadást szervez, neki csak egy gyilkosság jár a fejében.

Az áldozat - Trey Ziegler személyi edző - életében is nagy bajba került, de halálával még többet okozott. A hiú, hűtlen és bosszúálló Trey számtalan ellenséget szerzett. Vagyis Eve-nek sok gyanúsított közül kell kiválasztania a gyilkosát. Amikor Peabody nyomozóval kiderítik Trey sötét titkát, a nyomozás halálos fordulatot vesz.

Hiába az ünnepi fények, Eve-nek és Roarke-nak sötét utat kell végigjárniuk az igazság utáni hajsza folyamán....
Triszné Szabó Márta véleménye:
Nora Roberts J. D. Robb néven írt jövőben játszódó krimisorozatát az első kötettől kezdve olvasom. Most megjelent könyve karácsonykor játszódik. Izgalmas, fordulatos krimi, tele váratlan helyzetekkel. Eve és Roake kapcsolata nekem már kezd túl csöpögőssé válni, viszont egyre inkább kedvenc szereplőim lesznek Mavis és Leonardo (az extravagáns énekesnő és divattervező férje). A ki szereti a krimiket, azoknak ajánlani tudom!
Csomós Mária véleménye:
Jó, a jövőben játszódik, de nem több egy szimpla kriminél. Egy kellemes kikapcsolódást biztosító könnyed, bár néha a brutalitás határait súroló kriminél.
Nem is tudom, hanyadik része a sorozatnak, harmincegynehányadik, s úgy veszem észre, kezdenek belőle kikopni a nagyon futurisztikus utalások.
Félreértés ne essék, nagyon szeretem a sorozatot, az egész sorozatot el akarom olvasni, hiszen az egész egy krimibe oltott szappanopera, a szereplők élete történetről történetre soronkövethető, a jövőt nem is tudom, a folyékony kesztyű képviseli, meg a linknek keresztelt okostelefon, na meg a repülő autók.
Bár ezeknek a Vissza a jövőbe második része szerint már most a fejünk fölött kellene röpködniük...
Nagy Kati véleménye:
imádom a halálos sorozatot és meg van minden része. A halálos karácsony is jó volt, de nem annyira mint a többi. könnyű volt rájönni ki a gyilkos és nem "mozgatott" meg annyira. Ezen kívül ez a rész is tetszett. Eve igen aranyos tud lenni amikor az érzelmekről van szó. :) imádom az esetlenségét. Roarke pedig Roarke :). Már várom a következőt.
Semegi Ágnes véleménye:
Lehet, hogy velem van a probléma, de ez most annyira nem jött be. Fél éve, mikor elolvastam angolul, már akkor is hadilábon álltunk, bíztam benne, hogy magyarul jobban bejön, de sajna nem :( Egész végig azt éreztem, hogy nem jó… nem jó… nem jó… Folyamatosan ott motoszkált bennem, hogy rossz helyen keresgélnek, pedig ott a megoldás az orruk előtt.
Hogy jót is mondjak: Trina az elején zseniális! Örültem, hogy végre kicsit többet láttuk. A magánéleti részek is nagyon jók voltak, Eve hihetetlenül szórakoztató, ahogy karácsonyra készül :D
Péhl Annamária véleménye:
Ez az a könyvsorozat, ami hozhat szörnyen unalmas részeket, akkor sem fogok felhagyni az olvasásával, mert Eve és Roarke történeteinek köszönhető, hogy beleszerettem az olvasásba.

J. D. Robb Halálos sorozatában minden megvan, ami nekem kell. Nyomozás, összetartó csapat, barátok, elegendő mennyiségű szerelem, szexi, ír milliárdos. Komolyan, nem értem, hogy miért vannak annyira oda a Szürke pasiért, amikor itt van egy okos, helyes, ír, romantikus milliárdos már 1995 óta.

A Halálos Karácsony nem volt rossz, de kicsit unalmas Eve szerencsétlenkedése, ha barátokról, szeretetről, és ajándékozásról van szó. Aláírom, fejlődött a hadnagy, de azért még van hova.

Maga az ügy jó volt, bár az áldozatot egyszerűen nem lehetett sajnálni, és ez volt a problémája a nyomozóknak is, ám nincs mese, egy gyilkossági zsarunak mindenképpen ki kell állnia az áldozatokért.