ADATLAP
Halálsoron
A Cold Mountain fegyház E blokkjában halálraítéltek várják, hogy végigmenjenek a halálsoron - a folyosón, mely a villamosszékhez vezet. Foglyok és foglárok egyaránt úgy gondolják, hogy őket semmilyen meglepetés nem érheti már. Csakhogy Stephen King regénysorozatában semmi sem biztos, semmi és senki nem az, aminek látszik. A két halott lány Kilencéves ikerlányok voltak, az ártatlanság mintaképei. Senki sem értette, miért kellett meghalniuk, az a furcsa, fekete óriás sem, akit brutális meggyilkolásukkal vádolnak és halálra ítélnek. John Coffey megjelenése után hajmeresztő események sorozata veszi kezdetét a siralomházban, melyek határásra példátlan egység alakul ki elítéltek és börtönőrök között. Egér a halálsoron Az idők során sok zavart lélek töltötte életének utolsó napjait a siralomház komor falai között, ám a leggonoszabb nem mindig kerül rács mögé: az E blokkban egyenruhát és fegyvert visel, s aljassága nem ismer határokat. Elátkozott hely ez, ahol azonban a megváltás néha a legvalószínűtlenebb formában érkezik. Coffey keze A siralomházban egymást követik a szokatlan események. Edgecombe blokkparancsnok kíváncsiságát mindinkább fölkelti a kettős gyermekgyilkosságért elítélt fekete óriás, és nyomozása újabb furcsaságokra derít fényt. John Coffey egy napon rendkívüli dolgot művel, mely talán örökre megváltoztatja a halálsor életét. Eduard Delacroix szörnyű halála Elérkezett az idő, hogy Eduard Delacroix meglakoljon bűneiért. Előbb azonban szeretne búcsút venni az őröktől, a fogolytársaktól, és attól a rejtélyes teremtménytől, mely vigaszt nyújtott neki utolsó napjaiban. Mit sem sejt egy beteg elmében fogant ördögi bosszútervről és az E blokk rideg cellái velőtrázó sikolyoktól visszhangzanak. Éjszakai utazás Edgecombe blokkparancsnok mindent egy lapra tesz föl, amikor kétes kimenetelű és rendkívül kockázatos vállalkozásba kezd: az éj leple alatt társaival megpróbálja kicsempészni John Coffeyt a halálsorról egy haldokló asszony betegágyához. Ott kiderülhetne végre, hogy csodás képességekkel megáldott gyógyító vagy veszedelmes szörnyeteg a fekete óriás. Coffey a halálsoron Egy napon megérkezik a parancs Coffey kivégzésére. Edgecombe blokkparancsnok az utolsó pillanatban kideríti a kettős gyilkossággal kapcsolatos rettenetes igazságot, és az idővel versenyt futva próbálja megmenteni magát és Coffeyt. Mert a halál néha megváltás, tetteink következményeivel együtt élni viszont maga a pokol....
Kovács Szilárd véleménye:
Aki nem olvasta ezt a könyvet mindenképpen olvassa el. Még akkor is, ha többet nem olvas Kingtől. Miért? Mert ez letehetetlen. Nincs benne semmi ami rémisztő lenne. De tényleg. Ez nem horror. Ugye sokan Kinget a horror királyának tartják ami valóban így is van. De van másik arca is nem is egy. Ez az egyik. Szóval csak nyugodtan olvassa el mindenki. Kihagyhatatlan!!!!!!!!!
Beáta Nagy véleménye:
Nem igazán találok szavakat..talán nem is akarom keresni őket. Ha a feketerigót olvasni kell, akkor ezt is. Aztán nézni a filmet, vagy fordítva..tök mindegy... Paul arcához kapcsolhatod Tomét, és nem zavaró, sőt.... szívet melengető emberséghez kedves arcot tudsz társítani..most még túl friss az élmény..kérdezzetek meg később.
Kiss Réka véleménye:
Régóta szerettem volna elolvasni ezt a könyvet, így amikor kezembe vettem, 2 nap alatt végeztem vele. Nagyon tetszett, főleg hogy sokkal részletesebb minden mint a filmben, és persze más is. Nevettem, sírtam is, idézet is tetszett belőle, veszem a bátorságot hogy ideírjam.
,,Szerintem a férfi, akinek jó felesége van, Isten legszerencsésebb teremtménye, anélkül viszont a legnyomorultabb, akinek az az egyetlen öröme, hogy nem is tudja, milyen szegény.''