ADATLAP
Harry Potter és a Titkok Kamrája
Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyul, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik......
Névte Lenke véleménye:
A második kötetnek már érezhetően komolyabb a hangvétele az elsőnél, a mese mellé félelmetesebb ellenségek, már-már horrorisztikus elemek vegyültek, ezzel fokozatosan egyre nyomasztóbbá téve a cselekményt. Szerencsére ezt a hatást remek humorral, kisebb-nagyobb csodákkal ellensúlyozza Rowling, elég csak Lockhart "professzorra", a mandragórákra vagy az elvadult repülő autóra gondolni.
Pintér Gabriella véleménye:
Emlékszem, amikor megkaptam az első Harry Potter könyvemet, valamiért a második lett megvásárolva, úgyhogy én azzal kezdtem és csak utána olvastam el az elsőt. Nos, engem annyira magával ragadott J.K. Rowling varázslatos világa, hogy pár évente újra olvasom az összes könyvet és mindig teljesen kikapcsol és elrepít (sárkányon, hippogriffen vagy seprűn) a szürke hétköznapokból. Egyszerűen zseniális számomra az egész varázslóvilág felépítése, ahogy minden apró részlet ki van dolgozva és ahogy a végére kezd minden kitisztulni és egybevágni. Idén olvastam negyedjére újra ki mindegyik könyvet és nem ez volt az utolsó alkalom, ebben biztos vagyok. Amikor a végére érek a hetedik könyvnek pár napig olyan hiányérzetem van, mint amikor az ember hazajön egy fantasztikus nyaralásról és nem tudja, mitévő legyen hirtelen.
Tímea Bielik véleménye:
Ez a rész is nagyon tetszett, amikor beindultak az események már le se akartam tenni.
Dobby eleinte idegesített de végén örültem hogy fel lett szabadítva. Lockharttól végem volt, egy jól kitalált idegesítő alak, jól passzolt Piton mellé a tanári karba. Izgalmas és érdekfeszítő volt. Dumbledor bölcsességéről és melegszívűségéről ezúttal is tanúbizonyságot tett. Tom naplója nagyon érdekes, viszont ahhoz képest mennyire nagy jelentősége volt Ginnynek a végén az elején alig esett szó róla de talán pont így volt érdekes. Jöhet a következő.
Koller Alexa véleménye:
Nagyon szerettem az egész Harry Potter sorozatot mind könyvbe, mind filmbe. Nem is tudom megmondani hányszor olvastam el és néztem meg az összes részt. De természetesen könyvbe jobb mint filmbe. Még kicsi voltam mikor elkezdtem olvasni, nem is jelent meg akkor még minden része és emlékszek a 4 részt a fogtündértől kaptam meg :)
Linkecs Krisztina véleménye:
Miután elolvastam az első részt törvényszerű volt,hogy a következőt is el kell olvasnom. Számomra a könyv sokkal jobban tetszik mint a film, nem is értem miért? :D Sokkal komolyabb a könyv és megunhatatlan.
Emese Tóth véleménye:
Háát nekem jobban tetszet ez mint az első. Kedvenc szereplőm ezúttal is Ron aki továbbra is megtartotta azt a szarkasztikus humorát. Kedvenc részem az volt amikor az ikrek megszöktették Harryt. Lockhart idétlenkedésein is jókat nevettem. Nagyon titokzatos könyv volt
Tomcsik Éva véleménye:
Nekem a gyerekkoromból valahogyan kimaradt ez a könyv, a filmek közül is csak az első három részt láttam. A könyv ez esetben is sokkal jobb szerintem, mint a mozifilm. Varázslatos történet, mely egyformán izgalmas minden korosztálynak. Hogy ki nyitotta ki a titkok kamráját, egész végig foglalkoztatott, olvasás közben a karakterekkel együtt én is próbáltam találgatni. Nagyon jó kis történet, szeretnék én is ilyen élénk fantáziájú, kreatív szerző lenni, mint J.K. Rowling. :)
Kucska Erika véleménye:
Harry második éve az iskolában, egyre több varázslattal, varázslénnyel találkozunk. Harry is egyre több képességét ismeri meg Párszaszájú ami még a varázslók világában is különleges. Milyen is lehet az állatokkal beszélgetni? Ez egy nagy kérdés ami mindig is foglalkoztatja az embereket, sok mesében előfordul, itt egy új megközelítésben ahol izgalmat és veszélyt is kapunk mellé.
Palotas-Dascal Edina véleménye:

Mint ahogy más olvaso is irta ennek a sorozatnak nincsenek korhatárai,ugy a kisiskolás mint a nagyi is szeretheti egyformán.
Engem mint mindig ismét elvarázsolt a történet,egy kis mágiát rejtett a hétköznapjaimba.
Ami ebben a kötetben jobban tetszet mint az elsöben,az maga a könyv éretsége,most nem csak egy mesét olvastam,hanem a fantasy világ jeleit is megtanálzam benne, valamint a szereplök is sokal kifelylettebbek.
Kasza Dóra véleménye:
A Harry Potter könyvek közül a Titkok kamrája az, amit a legkevésbé szeretek. Ennek egyetlen oka van: a pókok. Miattuk még kisebb koromban félelmetesnek tartottam a könyvet. :) Ráadásul még ott van Gilderoy Lockhart rettentően idegesítő személye is, de ezektől függetlenül ez is egy remek, izgalmas Potter-könyv.
Silye Tibor véleménye:
Mindig szívesen olvasom újra J. K. Rowling sorozatát, mert feleleveníti bennem, hogy milyen jó érzés volt először olvasni. Lényegében én is azok közé tartozom, akikkel ez a sorozat megszeretette az olvasást, mert ez a világ fantasztikus. Ebben a kötetben is találkozhatunk Rowling kreativitásával, és szintén azt kaptuk, amit az első kötetben. Kidolgozott karakterek és alaposan felépített cselekmény. Mindezek mellett megdöbbent a tény, hogy már most milyen utalások találhatóak benne a későbbi kötetekre.
Minden korosztálynak ajánlom, mert én 24 évesen is imádom olvasni. Szerintem nem ez máshogy később sem. :) Fiatalabbként pedig még inkább szerettem.
Bővebben:
http://discussion.blog.hu/2016/08/28/miert_szeretem_a_harry_potter_es_a_titkok_kamraja_c_regenyt
Ratkai Mária véleménye:
Ugyanazt tudom írni, mint az első résszel kapcsolatban. Bár gyerekkorom óta már többször végigolvastam a sorozatot, most, hogy eredeti nyelven kezdtem el, megint egész más élményt nyújt. A titkok kamrája nem a kedvenc részem a sorozatból, de még mindig le tud kötni, és ezúttal is nagyon szívesen olvastam.
Rozgics Juri véleménye:
Idén már 2. alkalommal olvasom el a HP történetet (ez a fránya rajongás..).
S miközben azon gondolkoztam, hogy kinek egyezik a monogramja a sajátommal. Hirtelen bevillant, hogy a legkézenfekvőbb személyé az, aki a kedvenc könyvsorozatomat írta.. :DD
Számomra az első két könyve nem nyerte el a tetszésemet, de azért így is szívesen olvasom, bár szerintem tovább tart ez a két könyv (olvasásilag), mint a többi együtt...
Itt még nem ír olyan jól Rowling, de szerencsére hamar ráérez az írásra, nem véletlen lett az egyik leggazdagabb író.
Ront még most is rühellem, Malfoy és Piton miatt a legjobb ez a könyv. A legjobb jelenet a könyvben amikor Harry és Malfoy harcolnak egy picit, de szerencsére már nem kell sokat várnom és jönnek a nagyobb harcaik. :D
Matók Szilvia véleménye:
Ezt is másodszor olvastam, ez volt akkor az első Harry Potterem. A sztori jó, jók a karakterek, Mondjuk ebben jócskán találtam unalmas részeket, például kviddicseseket - hát azokat mindig untam. Az ilyen fantasy világos könyvekben azért túl sok a szabály és a leírás, amik engem nem kötnek le.
Katona Anna véleménye:
Azt kell mondjam 24 évesen lettem Harry Potter függő. Az első rész után azonnal kezdtem a másodikat. Komolyan mondom, hogy nem lehet letenni. Együtt izgultam, nevettem, sírtam a szereplőkkel. A könyv után megnéztem a filmet ès csak most jövök rá mennyi mindent csak most ért meg igazán az ember. Persze kezdtem is a következő részt.
Liebich Orsolya véleménye:
Újra olvasván a történet még mindig tökéletes és magával ragadó. Már ismerjük hőseinket, tudjuk, hogy kinek mi az erőssége és mégis várjuk, hogy hogyan tudják, leküzdeni a következő akadályt mivel szembe kell nézniük.
Ignácz Eszter véleménye:
A könyv második felétől elég letargikus hangulatba kerültem, de a végén nagyon boldog voltam, szinte, mint ha én kaptam volna a különdíjat. Sokat nevettem a Weasley ikreken, az ő karakterük nagyon kellett, ebbe a levert hangulatú részbe, na meg persze Lockhart. És persze a végén, nem lehet, nem előszedni a következő részt.
Gergely Ancsi véleménye:
Ciki vagy nem, de felnőtt fejjel is nagyon élveztem, egy másik világba csöppentem, akár egy gyerek. Szinte nem is tudtam letenni, annak ellenére izgultam az utolsó mondatig, hogy a filmeket többször is láttam. Azt hiszem most már nem is lesz megállás, végig fogom olvasni a sorozatot.
Kiss Réka véleménye:
Olyan falánk lettem Harry Potterben, hogy meg is tudom érteni azokat a felnőtteket akik gyerekként, folyamatában olvasták el. Nagyszerű történet, és időtálló. Szerintem a gyerekeim is olvasni fogják :) Akár akarják, akár nem...
Tóth Patrícia véleménye:
Mindig meglep, hogy az írónő mennyire jó stílusban és mekkora fantáziával alkotta meg ezt a sorozatot. Folyamatosan halogattam az olvasást, de mikor elkezdtem rögtön elmúlt ez a késztetésem. Nem igazán emlékeztem a filmre, így bőven tartogatott meglepetéseket számomra a könyv. A rejtély ezúttal is tele volt érdekesebbnél érdekesebb fordulattal. Ráadásul annyira élettelik és szerethetők a karakterek, hogy megnyugtató, hogy van még lehetőség visszatérni ebbe a varázslatos világba. Izgalmas kaland volt.
Szabó Márta véleménye:
Szavak nincsenek rá, hogy én 24 éves fejjel hogy megszerettem Harry Pottert. Anno, sok évvel ezelőtt nem fogott meg, de most! Teljes rajongó lettem, aki el akar utazni Londonba, Bagoly Berti drazsét akar enni, aki a Capitulatus! igével varázsolni akar és aki minden egyes Voldemorttal vívott harcot emelt adrenalinszinttel olvas. Egyszerűen imádom.
Forgon Veronika véleménye:
Az eredeti kihívásban nem egy mai író mesekönyve kategória található, hanem egy betiltott könyv. Úgy döntöttem, hogy mind a kettőt megcsinálom, így a Harry Potter második részét választottam. Az elsőt még gimiben olvastam és tetszett. Nem vagyok nagy HP rajongó, a filmeket sem nagyon néztem meg, de most már el fogom olvasni a többi részt is.
Iffiu Anna véleménye:
Újra olvasva, talán ez a legsemlegesebb rész, de még így is nagyon szeretem. Klassz, jó, izgalmas. Jó úgy olvasni az összes részt, hogy már tudom mi történik, és minden kis utalás értelmet nyer az egész sorozatra előre tekintve.
A film változat viszont az elsőnél százszor jobban tetszett.
Paller Péter véleménye:
Anno ez volt az első Harry Potter könyv amit olvastam. Én nagyon lázadtam ez ellen a sorozat ellen, mindenki ezt olvasta körülöttem, hát én már csak azért sem. Aztán megjelent az első film amit megnéztünk a nővéremmel... majd azonnal megvettem ezt mert érdekelt a folytatás, majd a harmadik könyv, majd a negyedik. Mivel több akkor nemvolt még így jöhetett az első de még így 28évesen is jó újraolvasni néha őket
Kecsmár Kitti véleménye:
Az első rész után úgy éreztem, hogy szükségem van a folytatásra, de Harry Potter története nem varázsolt el. Egy-két szereplőt megkedveltem, de belőlem egyáltalán nem váltott ki rajongást. Lehet, hogy a harmadik rész is a kezembe fog kerülni, de jelenleg nem érzek rá késztetést.
Pocsai Zsanett véleménye:
Ki ne ismerné és szeretné Harry Pottert, a hányatott sorsú varázslótanoncot? Bevallom, én az első három részt jobban szerettem a többinél. De mindenképpen ajánlott olvasmány gyereknek és felnőtteknek egyaránt. Nem szeretem a fantasyt, ez mégis egy szerethető, magával ragadó történet.
Szijártó Eszter véleménye:
Úgy gondolom nem fogok minden részről írni. Mert annyira jó, hogy mindenkinek el KELL olvasni!!! KÖTELEZŐ ÉRTED? :D Én egy Harry Potter fanatikus családban nőttem fel. De ha nem így lett volna akkor is megimádom ezeket a könyveket. Ezek azok a könyvek amiket nem lehet letenni. Ezek azok amik annyira lekötik a gyerekeket és felnőtteket egyaránt hogy csak na! Mindig ezek maradnak a kedvenceim!
Gyuricza Györgyné véleménye:
Ezt a könyvet már úgy olvastam el, hogy nem néztem meg előtte a filmet, hogy ne befolyásolja a véleményemet. Így jobban ráhagyatkoztam a képzelő erőmre, és fantasztikus élményben volt részem. Imádom a kis házimanót, igaz hogy sok borsot tör Harry orra alá, de még is jóakaratból, szeretetből tette ezt. Hisztis Myrtill felbukkanása is érdekes volt, szegény hogy reménykedett Harry bukásában, hogy végre legyen egy fiatalabb szellem társa, akivel meg oszthatná "életét". Ron lány testvére is beleszeretett főhősünkbe. Most már azért több múlott a saját tudásán, mint az előző részben. Azért a kiinduló pontot most is Hermione adta meg, de már a hősünk is sokat tett. Ront nem értettem miért kapott plusz pontot, de ez csak egy mellékes megjegyzés.
Jaksics Viktor véleménye:
Én csak számon akarom tartani hány könyvet olvastam el és nincs időm kitalálni egy kis fogalmazást 200 karakterben szóval ezért most beírok egy halom K betüt, hogy meg legyen a 200 karakter :) KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
Bakonyi Zsófia véleménye:
Kiskoromtól fogva ez volt a kedvenc részem. A filmet előbb láttam, mint hogy olvastam volna és mikor még kicsi voltam félelmetesnek találtam az óriás kígyó miatt. És mivel féltem, ezért mindig vonzott ez a rész. Aztán mikor elég idős lettem, alias most elolvastam a sorozatot. Nem is tudom. Nehéz lenne azt mondanom, hogy ez a kedvenc részem, mert igazából az egészet imádtam és így nem tudom eldönteni melyik lenne belőle a legkedvencebb részem.