ADATLAP
Harry Potter és az azkabani fogoly
Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett és szuperbiztos börtönből megszökik egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják, hogy a veszélyes szökevény Roxfortba tart, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. A varázslónövendék Harry Potter és barátai számára a harmadik tanév sem csak a vizsgák izgalmait tartogatja......
Névte Lenke véleménye:
A könyvben érezhető a növekvő feszültség, ami felkészít a boldog békeidők, és a gyerekkor végére. A minisztérium befolyása egyértelműen gyenge kezekben van, az igazságszolgáltatás hézagosabb Ron dolgozatainál, az eddig háttérben mozgó sötét erők kezdenek elszabadulni.
Pintér Gabriella véleménye:
Idén negyedik alkalommal olvastam végig az összes Harry Potter könyvet és néztem végig a filmeket is. Engem annyira be tud szippantani ez a világ, hogy amikor a végére érek az egésznek, pár napig nem találom a helyem ebben a világban :-D
Az összes könyv közül talán ez tetszik a legjobban, ebben az egy könyvben nem konkrétan Voldemortra van kiélezve a történet és a vele való párbajra, hanem jobban előtérbe kerül Harry családja és itt bontakozik ki jobban az, hogy valójában mi történt azon a szörnyű éjjelen, amikor a szülei meghaltak és ki volt hű barát tulajdonképpen. Nagyon szeretnék egyszer bekerülni ebbe a varázslatos világba, bakancslistás vágyam, hogy eljussak London mellé ebbe a felépített világba, mert amikor a városban jártam, a mai napig sajnálom, hogy nem fért bele a programunkba ez a kitérő.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
A kedvenc Harry Potter történetem. Amikor először olvastam 15 évesen, pont szenteste végeztem vele, és arra is emlékszem mennyire örültem a végkifejletnek. Kalandos, fordulatos a történet, tényleg a legjobb kötet. A már ismert karakterek mellett, jobban megismerhetjük Harry szüleit és barátaikat, a múlt történéseivel is tisztába jövünk. Új lények, és a mágikus világ egy újabb szeletével gazdagodunk, többet tudunk meg az igazság végrehajtás menetéről. És a vége, ZSENIÁLIS.
Tímea Bielik véleménye:
Eddig abszolúte kedvenc. A megható és izgalmas szavakkal tudnám jellemezni. A befejezésből arra következtetek hogy izgalmas történetek várnak rám. A hipogriff újfent egy nagyon érdekes lény , dicséri az író fantáziáját, időnyerő meg felettébb hasznos a történetben. Ez a Piton...szívesen lekevernék neki egyet.Eddig is egy ellenszenves volt de most már kimondottan idegesít. Ja és nagyon örülök hogy Harrynek mégis van egy családtagja!
Linkecs Krisztina véleménye:
Szerettem a Harry Potter könyveket és amikor olvastam ez volt a nagy sláger is, de magával ragadott a könyv sorozat teljesen, élményekkel teli,változatos, végig izgulni,hogy mi fog történni. Eszméletlen jó volt a könyv. :)
Varga Bernadett véleménye:
Szeretem a Harry Potter könyveket. Nem gyerekkönyvek! Számomra a vérfarkas-Lupin miatt volt ijesztő ez a kötet. Nem szeretem a farkasokat. Itt még gonosz, barátságtalan teremtmény is. Filmben is áttekertem a jelenetet.
Kasza Dóra véleménye:
Harry Potter természetesen ebben a részben sem marad kalandok nélkül. Zseniális ötletei vannak Rowling-nak: időnyerő, animágusok, s hozzájuk kapcsolódóan a Fúriafűz rejtélye stb., ezért is imádom a Harry Potter könyveket. :) Sirius Blacket nagyon sajnáltam, hogy nem tudják tisztázni a helyzetét, Piton pedig még ellenszenvesebbé vált a számomra ebben a részben.
Kulcsár Réka véleménye:
Végig izgultam, míg olvastam, annak ellenére, hogy már láttam a könyv alapján készült filmet. Harry alakja kicsit még gyerekes volt ahhoz képest, hogy a filmben mar szinte felnőtt. Mindenesetre jobb volt mint a film, a kviddicsmérkőzések voltak a kedvenceim.
Palotas-Dascal Edina véleménye:
Egyre nagyobb szeretettel vettem bele magam a sorozatba.Rettentöen tetszik ahogy az irónö stilusa is egyre kifelylettebb,pont ahogy a szereplök kezdenek felcseperedni.
Nagyon tetszenek az ismétlödö részek,azok a részek amiket az elöző részekben már megismertünk( tanárok,az iskola,a kviddics,Harry és Ron rokonai,stb),élvezem ahogy egy felylettebb stilusban bemutatja az irónő.
Valamint a feszültség növekedése is érzékelhetö,amivel mindenki várja Voldemort vissza térését.
Ratkai Mária véleménye:
Mindig is ez volt az egyik kedvenc részem a hét közül. Emlékszem milyen nagy izgalommal olvastam még 12-13 évesen, míg mostanság már inkább csak nosztalgiával, és figyelve az olyan apró részletekre, amelyek fölött akkor még elsiklottam. Eredeti nyelven olvasva természetesen ugyancsak nyújt egyfajta új élményt.
Matók Szilvia véleménye:
Ha valaminek a harmadik részét olvasod, akkor egyre jobban belelendülsz, mert már ismered a szereplőket, és kíváncsi vagy a végkifejletre. Mert valami felé haladunk az egyre biztosabb. Egyre több az elvarratlan szál, a le nem zárt történet. Egyszer meg kell tudnunk hova vezetnek.
Katona Anna véleménye:
Ez első három kötet közül ez a köny tetszett a legjobban. Sok új szerelő és helyszín. Az első pillanattól kezdve megkedveltem Lupin professzor karakterét. Fred és Georg vagy is az iskrek ebben a részben is bebizonyították, hogy ők a legviccesebb karakterek a történetben. Szuper izgalmas volt olvasni a sok izgalmas kiddics meccset. És a könyv végére Harry megismeri Siriust akinek a személyében a keresztapját ismerheti meg. Alig várom a folytatást.
Kucska Erika véleménye:
Újra megkezdődött a tanév. Harry és barátai már 3. éve járnak a Roxfortba. Az idei tanév is új kalandokat tartogat. Izgalmas kviddics mérkőzések,új tanár,Harry új reményei, hogy a keresztapjával lehet, új varázslatos karakterek: vérfarkas, dementorok, hipogriffek.
Bősz Lilla véleménye:
Nagy Harry Potter rajongó vagyok, de ennél a kotetnel éreztem először igazán, hogy ez a könyv nem feltétlenül gyerekeknek való. Amellett, hogy hihetetlen részletességgel, humorral, ötletekkel van kitalalva a varázsló világ, és nagyon is gyerekeknek való tanulságok, helyzetek vannak benne, beertem volna kevésbé szörnyűséges lényekkel is, mint a dementorok és a verfarkas.
Liebich Orsolya véleménye:
Ismét találkozunk a megszokott hármassal, kik újabb akadályokkal küzdenek meg harmadévesként, és új barátokat szereznek. Piton még mindig undok, Lupin az új sötét varázslatok kivédése tanár, magával ragadó és érdekes tanárnak bizonyul. Az ikrek ismét formában vannak és természetesen semmi sem az aminek elsőre látszik.
Ignácz Eszter véleménye:
Az nagyon tetszett ebben a részben, hogy egy csomó dolgot megtudhatunk Harry szüleiről és az akkori Roxfortról. Nagyon bírtam Lupint. Az ikreken halálra röhögtem magam megint, és annyira szurkoltam a kviddics bajnokságon azért a hatvan pontért. És Lee Jordan kommentálása is fenomenális volt.
R Gabriella véleménye:
Nagyon izgalmas már az első néhány fejezet is (vajon kicsapják Harryt?). Lupin messze-messze az egyik kedvencem: jóságos, bölcs és igazi tanár! A Zordó és a köré épülő mítosz nagyon jó, tetszik, hogy az önbeteljesítő félelmekről szó esik egy gyerekek által is olvasott könyvben. Piton, mint mindig, hozza a formáját, undok és rosszindulatú Harryvel és Hermione is talán ebben a könyvben a legidegesítőbb (főleg, amit a Tűzvillámmal művel). A történet persze megint csodálatos megmeneküléssel ér véget :)
Takács Eszter véleménye:
Egyszerűen megunhatatlan! Imádom! :)
Egyik kedvenc kötet, nagyon szeretem, hogy annyi minden derül ki Harry szüleiről és Sirius karaktere is magával ragadó. :) Azért is szeretem annyira, mert ebben Hermione végre nagyobb szerepet kap. Innentől aztán már pörögnek is az események. Az Időnyerőn meg ennyi év után is folyton elgondolkodom...
Kiss Réka véleménye:
Annyira tetszett ez rész! Sajnálom szegény Lupin professzort amiért olyan "kutyául" bánnak vele. (bocsánat a szóviccért). Pedig az egyik kedvenc szereplőm. Mennyi fantázia szorult ebbe az irónőbe, egy komplett világot alkotott meg. Minden tiszteletem, egyszer szívesen belebújnék egy álmába mikor alszik.
Szabó Márta véleménye:
Harry Potter beszippantott. Soha nem hittem volna. Ez a kötet kicsit nehézkesen nyerte el a tetszésem, de az első 100 oldal leküzdése után, egyszusszra végeztem is vele. Zseniális, fordulatos, fondorlatos. Voltak részek, amikor annyira elmélyedten olvastam, hogy izgalmamban elkezdett izzadni a tenyerem is. Na, ezt nevezem én igazán remek könyvnek!
Iffiu Anna véleménye:
Ez a rész a kedvencem, mind könyvben, mind filmben. Ez volt az első olyan rész, ahol a szereplők érezhetően idősebbek lettek. Itt lép be a kedvenc karakterem, Lupin (aki sajnos a filmekben a későbbiekben nem kap akkora szerepet).
Ami viszont még mindig nagy kérdésem, hogy miért nem létezik időnyerő? :(
Csizmadia Tímea véleménye:
Ez az egyik legjobb Potter rész, kiderül, hogy Harry nincsen egyedül, Lupin professzor pontosan olyan, mint amilyennek a filmben is ábrázolják (én filmen láttam előbb) nagyon szerethető karakter. Izgalmasak a kviddics meccsek, nagyon jópofa óráik vannak, sokat megtudhatunk Harry múltjáról, izgalmas mint mindig.
Jaksics Viktor véleménye:
Én csak számon akarom tartani hány könyvet olvastam el és nincs időm kitalálni egy kis fogalmazást 200 karakterben szóval ezért most beírok egy halom K betüt, hogy meg legyen a 200 karakter :) KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
Farkas Beatrix véleménye:
Nagyon tetszett. Újra és újra elolvasom, mert annyira jó. Sokkal jobban figyeltem most a részletekre, mint amikor először olvastam. És tényleg minden végig ott volt csak figyelmesebbnek kell lenni.
A dementoroktól rázott a hideg..... Hol lehet kapbi Időnyerőt?!
Rep Alexa véleménye:
Azèrt vàlasztottam, pont ezt a konyvet, mert ez volt a legelso regèny,amit olvastam, a mai napig elmèkszem rà, hogy unatkoztam anyukàm munkahelyèn, ahol elkezdtem olvasni ès vègul meg kellett nekem venni, mert azòta megàllithatatlan vagyok. :D
Gondolom ezèrt lett ez a kedvenc Harry Potter rèszem,bàr mindet rengetegszer ujraolvastam Csikòcsor, Sirius ès Lupin mind mai napig a kedvenc karaktereim.
Ez a rèsz azèrt is fontos, mert az ebben a konyvben feltunt karaktereknek kèsobb ès a vègkifejletben is nagy szerepuk van.
Akàrhànyszor olvasom, mindig ujabb ès ujabb dolgokat èrtek meg belole.
Szerintem ezek a konyvek azok,amiket mindenki ismer ès a legtobben olvastàk is, egyszeruen megunhatatlan.
K Zsuzsi véleménye:
Azt hiszem még csak másodszorra olvastam, de persze kedvenc. Mármint az összes Harry Potter közül valamiért nekem ez tetszik a legjobban. Csikócsőr, a Siriusos vonal, az idővel való játék, Hermione kisebb "lázadásai", a Tekergők Térképe, és még sok minden más az, ami hozzájárul azt hiszem ehhez. De egyébként már az egész "Harry Potter feeling" is hiányzott, lehet, hogy hamarosan rákattanok a többire is. :)
Horváth Bettina véleménye:
Számomra ez a Harry Potter rész nagyon kedves, hiszem Harry ebben a részben ismeri meg Siriust és végre talál egy szerető családtagot. Sok hazugságra fény derül. És mint eddig is Harry , Ron, és Hermione megmenti magukat és a világukat.
Fekete Edit véleménye:
Lupin professzor és Sirius Black a kedvenc szereplőim ebben a történetben. Vicces ahogy a történet elején Marge nénit felpuffasztja Harry. A leg vagányabb közlekedési eszköz is ebben a részben van: a kóbor grimbusz. És a leg viccesebb jelenet is, amikor nevil elképzeli Pitont, mint a nagymamáját.
Vida Ágnes véleménye:
A Harry Potter történetek egytől egyig varázslatosak! És kövezzetek meg, de nekem akkor is Piton a kedvencem. :D Meg persze Dumbledor. Egyébként poén, hogy állandóan változnak a sötét varázslatok kivédése tanárok. De eddig Lupin a best, és nagyon megkedveltem. Makeszon meg ott izgultam, hogy mikor bukik már le, aaa nem bírom. xd (Film hatása) De jó volt, tetszett, szerettem! :)
Horváth Zsófia véleménye:
Fantasztikus könyv, sőt, fantasztikus sorozat, amely mindig lenyűgöz, és nem tudom megunni. Már nem először olvastam ezt a csodás alkotást, és azt hiszem, nem is utoljára. Óriási tisztelet J.K. Rowlingnak, hogy ilyen könyvet írt, aki a gyerekektől kezdve a felnőtt korosztályig mindenkit elbűvöl. Szerintem sok fiatal ennek a sorozatnak köszönheti azt, hogy megszerette az olvasást. A történet izgalmas, pörgő, és a varázslók világa tökéletesen ki van dolgozva. Mégis ki ne akarna néha a valóság elől ebbe a misztikus csodavilágba menekülni?