ADATLAP
Harry Potter and the Cursed Child
Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London’s West End on July 30, 2016.

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places....
Balázs Barbara véleménye:
Nos, az a helyzet, hogy én sajnos csalódtam. Ahogy ezt már előttem is megfogalmazták nagyon erősen fanfictionös az egész, amit rettenetesen sajnáltam. Sajna egyáltalán nem élveztem, de ezzel előtte számoltam. Rengeteg volt a klisé benne, szerintem nem volt rendesen ez átgondolva. Egy szó mint száz..nem tetszett.
Schmehl Julia véleménye:
Epekedve vártam már a könyvre, amint megtudtam, hogy lesz egy "folytatása" a kedvenc regénysorozatomnak.
Nem csalódtam most sem Rowlingban, fordulatos, izgalmas darabot vetett papírra. Mindenkinek tudom ajánlani, aki olvasta a sorozat összes hét részét, nagyon tetszett.
Gáspár Zsuzsanna véleménye:
Ahogy az előttem szólók is hangsúlyozták: ez egy dráma és nem regény. A szereplők érzései, gondolatai a párbeszédekből jelennek meg az olvasó előtt. Ez életem első idegen nyelvű könyve, és abszolút nem bántam meg. Voldemort itt is előkerül, sőt, még valaki, de nem lövöm le a poént.
Élvezet volt olvasni, Rowling hozta a szinvonalát. Ami nekem egy picit hiányzott, az a mennyiség. :) Remélem, még lesz folytatás.
Silye Tibor véleménye:
Örültem a folytatásnak, és már régóta vártam. Éppen ezért nem bírtam várni a magyar fordításig, bár azt is el fogom olvasni. Összességében nekem tetszett, mert szerintem az elégedetlenkedőknek valójában a műfajjal van bajuk, és nem azzal, hogy milyen a történet. Hiányzott számomra a Rowling szerű leírás, de egy drámában ennek nincsen helye, ezért elfogadtam.
A szereplők közül Albus kissé gyenge volt számomra, de Scorpiust könnyen megszerettem. Szerintem ő sokkal kidolgozottabb lett, mint Albus. A két fiatal egyébként könnyen szerethető karakter, és az egész történetben emlékeztetnek engem a Ron – Harry – Hermione párosra. :)
A történettel kapcsolatban pedig csak annyit szerettem volna elárulni, hogy nagy meglepetés volt. Örültem, hogy úgy írták meg, hogy tökéletesen illeszkedik a korábbi kötetekhez annak ellenére, hogy ez már az új generációról szól. Én csak ajánlani tudom, mert egy kerek, izgalmas és olvasmányos történetet kaptam. Mindezek mellett sok mindenre választ kaptam, amire a hetedik kötet nem adott.
http://discussion.blog.hu/2016/08/07/harry_potter_es_az_elatkozott_gyermek
Vajda Ágnes véleménye:
A darabot nem láttam, ez a könyv a szövegkönyve, így csak párbeszédeket tartalmaz. Jó volt újra elmerülni a varázsvilágban, de sajnos nagyon érződik rajta, hogy Rowling csak láttamozta, nem az ő szerzeménye. Tulajdonképpen a korábbi műveinek összeollózása, minimális továbbgondolása, néhol elvetemült fanfiction elemekkel. A darabhoz biztosan nagyon sokat hozzáad a színészi játék és a díszletek, egyszer szeretném látni az előadást, de ezt a könyvet nem fogom újra olvasni.