ADATLAP
Harry Potter and the Philosopher's Stone
When a letter arrives for unhappy but ordinary Harry Potter, a decade-old secret is revealed to him. His parents were wizards, killed by a Dark Lord's curse when Harry was just a baby, and which he somehow survived. Escaping from his unbearable Muggle guardians to Hogwarts, a wizarding school brimming with ghosts and enchantments, Harry stumbles into a sinister adventure when he finds a three-headed dog guarding a room on the third floor. Then he hears of a missing stone with astonishing powers which could be valuable, dangerous, or both....
Silye Tibor véleménye:
Első könyv volt, ami hangoskönyvként hallgattam, sőt az első angol nyelvű hangoskönyvem is volt. Én csak ajánlani tudom, mert bár nagyon szeretem a sorozatot, de először hallgattam bele hangoskönyvként, és teljesen más. Az elmúlt egy hónapban követtem nyomon az első részt így, és imádtam minden percét. Nagyon szórakoztatóak a párbeszédek és az elbeszélések. Imádtam a narrátort, és valami csodálatos angollal, könnyen érthetően mesélt. Néhány szónak a kiejtésére is felfigyeltem, és jegyeztem is magamnak. Szórakozva tanulás az egyik legjobb :)
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Már olvastam régebben, gondoltam érdemes újra elővenni. Imádom! Nem azért, mert Harry Potter rajongó vagyok, hanem a csavaros történet tetszik, a jellemek, a leírások magával ragadóak, van benne izgalom is, de nem a frusztráló fajta. Angol nyelven külön élmény az olvasás, tömegközlekedésen túlutazáshoz vezethet.