ADATLAP
Helka - a Burok-völgy árnyai
Különös események zavarják meg a Balaton északi partjának nyugodt mindennapjait. A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni.

Mindeközben a közeli Burok-völgyben sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron....
Feraji Anikó véleménye:
Nagyon tetszett. Izgalmas volt, kedves és fordulatos, néhol meglepő is. Bájos karakterek, vicces manók. Ötletes a karakterek névválasztása és a Balaton környéki mondavilág beleszövése a történetbe. Mindenképpen ajánlom gyerekeknek és játékos lelkű felnőtteknek egyaránt. Olvasás közben sokszr azon kaptam magam, hogy mosolygok.
Rácz Alexandra véleménye:
Ötletes névválasztás, könnyen megszerethető karakterek. Mai gyereknek való mai meseregény. Egy irodalmi vetélkedőre kellett elolvasnom, diákjaim élvezték, nekem túl mai volt.
Legkedvesebb karaktereim: Furmint, Tramini és Kamor. Értük megérte elolvasni. Olyan jópofák voltak, eredetiek, viccesek. :)
Kucska Erika véleménye:
A Bakony és a Balaton legendákkal átszőtt története a könyv. A szereplők beszédes nevei a földrajzi nevekkel összecsengve igen ötletesek. Egy olyan könyv ez, melyben a varázslatos történeten kívül sok új információval találkozhatunk. Bővülnek a földrajzi ismereteink még a térképet is elővettük a lányommal és néztük, kerestük hol járnak a hőseink.
Benkő Dóra véleménye:
Helka hercegkisasszony, Ciprián, Tramini és Furmint kalandjai a Balaton és a hercegi pár védelmében: Kamor, Sió, Rezi, Nemere, Congeria, Nóniusz, Kabak, Boncsos kapitány, segítségével, Bora, Horka, Thuz, és Burok-völgy szörnyei ellen. Szórakoztató, kalandos mű, szójátékok, tündérek, varázslatok, gyönyörű rajzokkal illusztrálva. Mesésen mutatja be a Balaton vidékét: Soktornyú Kastély, Szurdokvár, Tihany, Füred, Tapolca, Siófok Sóstó, Balatonfelvidék, Bakony zugai.
Dobos Krisztina véleménye:
Tavaly már olvastam Jeney Zoltán Rév Fülöp-trilógiáját, amit nagyon élveztem, ezért kíváncsi voltam erre a könyvre, ami szintén a Balatonnál játszódik. Igazából nem is lett volna szabad a másik könyvhöz hasonlítanom magamban, mert így lassabban szerettem meg a szereplőket, pedig a történet is nagyon jó, a kidolgozása is, a helyszínek beleszövése. Örülök, hogy a lányom, aki imádta, rávett, hogy elolvassam.
Farsang Attiláné véleménye:
Minden porcikám a Balatonhoz és a Bakonyhoz kötődik, így nagy érdeklődéssel olvastam el ezt a könyvet. Szerettem a szereplőket, a neveket, amelyeket az író olyan ötletesen választott ki a földrajzi nevekből. Azt gondolom, ez a könyv nemcsak a gyerekeknek lehet érdekes, hanem a felnőtteknek is. Szent béka szakállára, jól szórakoztam!