ADATLAP
Hemingway lánya
Amikor Mariella házvezetőnőnek jelentkezik Hemingwayhez és második feleségéhez, Pauline-hoz, reménykedik, hogy a gazdag és híres család segíthet egy lépéssel közelebb kerülnie az álmához, egy saját hajós vállalkozáshoz, és eltartania a családját az apja halála után. A munka nemcsak állandó fizetést jelent, hanem bepillantást a házaspár mozgalmas életébe, a baráti körébe és a kudarcra ítélt házasságába.
Mindez egyszerre vonzza és taszítja a lányt, viszont a családfő leginkább csak vonzza. Majd amikor az első világháborús veterán és bokszoló Gavin is belép az életébe, az még inkább felbolydul. Miközben a kapcsolatai füstös bárokban, férfiaktól hemzsegő bokszmeccseken és a tengeren alakulnak, Mariella nehezen tud nyugvópontra jutni az anyjával, az író féltékeny feleségével és a saját csapongó érzelmeivel.
A szívében-lelkében dúló viharok pont akkor csúcsosodnak ki, amikor egy hurrikán készül lecsapni a környékre, és rá kell döbbennie, hogy többé már nem egy lobbanékony lány, hanem a családja és a saját jövője iránt felelős nő.
A fiatal lány kitalált története valósághűen mutatja be Hemingway és környezete életét a gazdasági világválság sújtotta Florida Keysen....
Zsuzsanna Szluka véleménye:
Nagyon jó könyv volt! Kedvet kaptam tőle Hemingway könyvek olvasásához! Megfelelő mennyiségű leírással, jellemrajzzal, a romantika sem volt túladagolva, de azért jelen volt pont annyira amennyire szükséges volt. Örülök, hogy felkerült a listámra!
Lazók Katalin véleménye:
Szép történet, melynek olvasása során képet kaphatunk Hemingwayről, az adott korról, és helyszínről. kedvet kap az ember ahhoz, hogy Hemingwayt olvasson.