ADATLAP
Hervadás
"Egy balul sikerült tudományos kísérlet miatt a világot élő időzített bombák népesítik be: a férfiak csak huszonöt, a nők pedig csupán húsz évig élnek. Genetikusok keresik az ellenszert, hogy az emberi faj újra erőre kapjon. Mindeközben a világon eluralkodik a szegénység és a bűnözés, gyerekek milliói maradnak árván, serdülő lányokat rabolnak és adnak el, hogy többnejű házasságban utódokat szüljenek. (...) "...
Fülöp Zsanett véleménye:
Nagyon sokáig tartott elolvasni, vagyis inkább tuljutni az első ötven oldalon. Nehezen tudt bele élni magam ebbe a világba. Utánna már hamar befejeztem, olvastatta magát. Érdekes világ, érdekes elképzelés. Kiváncsi vagyok a folytatásra.
Bártfai Anna véleménye:
Először is gyönyörű a könyv borítója. Szép a beállítás és nagyon tetszenek a rajta látható utalások is. Rátérve a történetre:azt hittem egy nagyon romantikus, bájos kis történetet fogok olvasni érdekes kerettörténettel, de ennél sokkal több lett. A romantika elhanyagolható benne, a szerelmi sokszög is csak amolyan szükséges rossz. A leírások nagyon jók,a karakterek következetesen felépítettek és érthetőek, nincs benne felesleges hiszti és drámázás. A komor hangulat ellenére minden oldalról süt a szabadságvágy és az életigenlés. Rögtön magába szippantot,sajnálom,hogy nem jelent meg a folytatása magyarul.
Patkó Noémi véleménye:
Imádtam, imádtam, imádtam! Ez a könyv az első pár fejezet után bekerült a kedvenceim közé. Nem sok olyan könyv van, ahol egy szerelmi sokszög egyik résztvevőjét sem tudom nem szeretni. Jenna és Cecily olyan mellékszereplők, akiket nem kell feltétlenül szeretni: elvégzik a feladatukat és kész. Rhine szándékai végig egyértelműek és érthetőek, nem zavarja össze az olvasót. Lindent csak sajnálni tudom, más érzelmet - így gyűlöletet sem - nem váltott ki belőlem. Amit nagyon sajnálok, hogy Gabrielről jóformán semmit se tudunk meg, viszont így megszeretni se tudtam.
Németh Réka véleménye:
Elgondolkodtató regény, de emellett hajtépő reakciót is váltott ki belőlem, legjobban a Linden és Rhinetől mentem a falnak. De azért annyira nem rossz. Az történet alapja, a folyton kísérletező emberiség és az illúzió, tökéletesek voltak. A szereplők közül Jenna, Deirde és Gabriel a gedvencem. A boldog befejezés után azonban kíváncsi lettem a történetük folytatására.
László Nóra véleménye:
Nagyon érdekes könyv volt, most szereztem be a nyári leárazások során, és egyáltalán nem bántam meg, hogy erre esett a választásom. Számomra nagyon érdekes volt a sztori háttértörténete, magával ragadó volt, hogy mennyire fel van építve a mögöttes tartalom. Kíváncsi vagyok a többi részre is, sajnálom, hogy magyarul nem elérhető a második rész sem, de remélem, hogy alkalmam nyílik majd elolvasni így angolul legalább. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az utópisztikus sztorikat, amelyek egy kis extrával is meg vannak bolondítva.
Nagy Fruzsina Jennifer véleménye:
Magával ragadó.Egy könyörtelen, új világ. Számunkra, a 21.század emberei számára elképzelhetetlen körülményeket és eseményeket tár fel.
A karakterek sokszínűek és kidolgozottak, így mindenképp azonosulhattam egyes szereplőkkel, míg másokat alaposan megutáltam.
Nem egy akciódús regény (a szerző inkább az alaphelyzetre épít), mégsem volt vontatott menetű; faltam a sorokat, szinte olvastatta magát. Ennek oka valószínűleg az író nagyszerű, őszinte és közvetlen stílusa és a páratlanul egyedi alapötlet. A borítón is olvasható az ominózus kérdés (,ami belengi az egész regényt): "Akarnád pontosan tudni, mikor fogsz meghalni?".
A kérdés jelentősége végig magával ragadja az olvasót; beleképzeli magát a regény világába és annak problémáit is a vállán érzi. Ez az, amit egy jó könyvtől vár az ember.
Aki szereti a disztópiákat, annak mindenképpen el kell olvasnia ezt a nagyszerű történetet. (A regény egyébként egy trilógia első kötete, így optimistán várom a folytatást.)