ADATLAP
Hetedvérig
Rosenwyn Blair számára összejöttek a dolgok.
Anyja szülővárosába költözik, melynek máskor viszálykodó lakossága egyvalamiben biztosan egyetért: őt kimondottan utálják.
Újonnan megismert családja egy rakás hátborzongató boszorkányból és őrült unokatestvérből áll, ami lehetne akár vicces is, de nem az.
Egyetlen barátja egy veszedelmes démon.
És ha mindez még nem lenne elég, egy gyilkossági ügybe keveredik, miközben természetfeletti ellenfelei üldözőbe veszik.
A tél beköszöntével pedig az elszigetelt településen összecsapnak az e világi és túlvilági erők.

A Hetedvérig sötét atmoszférájú, mégis remek humorú young adult fantasy, melynek misztikus krimielemei a legváratlanabb helyeken képesek meglepni olvasóit....
Szarka Bernadett véleménye:
Ha azt írom, hogy az évtized legjobb ifjúsági regénye, amit olvastam, akkor sem közelítem meg a valóságot. Azon a tényen, hogy egy 16 éves lány írta mindenki meglepődik, de nem ahhoz képest fantasztikus, hanem attól függetlenül az!
Tele van a regény komplex karakterekkel, akik fejlődnek is (különösen Scott!). Olyan kidolgozott cselekmény és karakterhálóval, amit J.K.Rowling is megirigyelhetne, ha a 7 kötetet egybe kellett volna sűrítenie. :D
A nyelvezete, stílusa lenyűgőző. A humor, ami feloldja az egyébként 600 oldalon átívelő feszültséget, különösen jó!
Próbáltam spoiler mentes véleményt írni…de nem ment, szóval:
Számomra a történet legnagyobb erőssége a térben és időben eltolódó szálak összefűzése: Elisabeth és a bosszúhadjárat, aminek minden egyes szereplője fantasztikusan jól megalapozott. Jo(y) valódi kiléte teljesen sokkolt! Álmomban sem gondoltam volna, hogy fontos karakter, holott mindvégig jelen volt!
A családi szálak fájdalmas felfedése az ő esetében és Adrielnél is nagyon hitelesen volt ábrázolva. Az a fajta harag és fájdalom, amit nem lehet elintézni egy mondattal, hogy: ők akkor is a családod.
A szikrákon végzett kísérletek bennem teljes mértékben Mengele Auschwitzi kísérleteit idézik. Hátborzongató volt a leírásukat olvasni.
Ez a szó jól jellemzi a regény egészét: hátborzangató(an jó), pontosan annyira az, hogy letehetetlen legyen!
Külön kiemelném a nem egysíkú főhősnőt Roset, aki hála az égnek gondolkodik! Nagyon kedveltem őt, ami ritka főszereplők esetében nálam.
Kedvenc karaktereim: Ann Mary (a legszerethetőbb karakter), Lady Grey (imádtam a humorát), Sophie (titokzatos és jóságos).
Rajtuk kívül Scott jellemfejlődése a legizgalmasabb számomra.
Végezetül annyit, hogy ez nem egy lányregény: a szerelmi szál másodlagos és