ADATLAP
Hold a palotában
A ​palotában élő ágyas hamar megtanulja, hogy a császár figyelmét sokféleképpen fel lehet kelteni. Sokan fehérre festik az arcukat, vörösre az ajkukat és vonzó frizurát készítenek maguknak, hogy a szépségükkel elkábítsák a birodalom leghatalmasabb emberét. Mások jádefüggőt vagy kalligráfiával díszített tekercseket adnak neki ajándékba, hogy lenyűgözzék. A legtöbben pedig a csábításról szerzett tudásukra hagyatkoznak. Az ifjú Mej azonban semmit sem tud ezekről a női praktikákról, mégis felejthetetlen ajándékkal szolgál a császárnak.
Mej intelligenciája és kíváncsisága kissé különccé teszi őt az ágyasok között, azonban a császárt lenyűgözi. Mikor végre abba a helyzetbe kerül, hogy elcsábíthatná Kína legbefolyásosabb emberét, az udvarban hatalmi harcok alakulnak ki, melynek közepette a lány élete is veszélybe kerül.

A Hold a palotában című történetben a szerző életteli képet fest az ősi Kínáról, ahol a szerelem és az ambíció érdekében gondolkodás nélkül áldoztak fel ártatlan életeket....
Feraji Anikó véleménye:
Egy nap alatt olvastam el a könyvet, annyira beszippantott ez a világ. Női sorsok egy teljesen zárt, elképesztő szabályok alapján működő világban. Borzasztó, hogy ezek a nők mennyire kiszolgáltatott helyzetben éltek, mind a császár kénye kedvétől vagy épp aktuális hangulatától fenyegetve vagy kényeztetve. Szörnyű élet lehetett. Őszintén szólva a főszereplőt túlságosan idealizáltnak, túl naivnak gondolom. Nem reális, hogy az egymással folyamatosan vetélkedő így aztán kegyetlenkedő nők között ilyen magasra jut az, aki mindig az elvárható társadalmi normák szerint, jóhiszeműen cselekszik. Kizártnak tartom, hogy a könyvben leírtak alapján jutott volna ilyen hatalomhoz a későbbi császárné. Ilyen ártatlan lélekkel abban a világban kicsinálták volna. Szóval nem hiszem, hogy történelmileg hiteles a könyv, ettől függetlenül lebilincselően érdekes volt.
Békés Nikolett véleménye:
Nagyon szeretem a történelmi és történelmi személyek életrajzát, vagy a róla alkotott köteteket.
Mikor megláttam, hogy Vu császárnő élete is kiadásra került, tudtam, be kell szereznem.
Maga a történet nagyon jól megírt, kellően izgalmas, érzelmekkel teli.
Az adott kortörténete szépen van ábrázolva, és valósághűen.
Mej élete nagyon nehéz, de kellően okos és természetesen ravasz ahhoz, hogy az idő teltével ágyassá váljon, majd hölgyé és végül császárnővé.
Sok sok vetélytársa közül a legjobban Ékkővel való versengése tetszett a legjobban. Mint két ellenfél igen erősnek bizonyultak és csak egyik ámulatból a másikba estem, hogy a két nő milyen sok ravaszsággal és csábítással, éleslátással és merészséggel képes harcolni az uralkodó szívéért.
Összességében egy fantasztikusan megírt, olvasmányos történetet kaptam.
A borító pedig meseszép.
Alig várom a folytatását.