ADATLAP
Holtak könyve
A ​Holtak könyve a halottasház munkanaplója, egy lajstrom, amelybe kézzel jegyzik be az elhunytak nevét. A könyv Kay Scarpette számára hamarosan új jelentést kap.
Egy tizenhat éves teniszcsillag – aki nemrég nyert meg egy bajnokságot Charlestonban – meztelen, megcsonkított holttestére bukkannak Rómában. Szemét kivájták, húsából egy darabot kimetszettek. Brutálisan bántalmazott kisfiú holttestére bukkannak egy elhagyatott mocsárban, ahol rákok lakmároztak belőle. Egy súlyos depresszióval küszködő nőt pedig rituális módon gyilkolnak meg több millió dollárt érő tengerparti otthonában. Eközben New Englandben problémák adódnak egy fontos beteggel a Harvard orvosi karához tartozó pszichiátriai kórházban. Lépésről lépésre rajzolódik ki az a szövevényes hálózat, amelynek csomópontjait ezek a rettenetes halálesetek képezik. Eközben Kay Scarpetta magánéletét is zűrzavar és ki nem mondott feszültség jellemzi. Hiába a lakhelyváltás, hiába az új élet reménye, a múltat nem lehet végképp eltörölni…
Scarpetta rengeteg szokatlan és brutális bűnüggyel találkozott élete során, de ilyen elképesztő szörnyűséggel, amilyennel most szembe kell néznie, még soha. Mielőtt vége lenne a bűnténysorozatnak, a Holtak könyvébe még sok nevet be kell jegyezni – ha nem vigyáz, talán az övével együtt…...
Ambrus Alexandra véleménye:
Nem csoda, hogy csak sokadik elkezdés után sikerült elolvasnom.
1. Mikor megvettem, tetszett a leírás, a borító is, aztán elkezdtem olvasni és annyira száraz volt az első pár oldal, hogy abbahagytam.
2. Nem hagyott nyugodni, hogy ott áll a polcon ezért újra belekezdtem, tovább is jutottam mint elsőre, de akor meg kezdett egy nagy katyvasz lenni az egész, ezért utánanéztem a könyvnek. Hát nem csoda, hogy alig értettem belőle valamit, hisz ez egy SOROZAT 14. RÉSZE!!!! Most komolyan, ezt nem kellett volna valahogy feltűntetni a könyvön vagy bárhol a tudatlan olvasó számára?
3. Szörnyen vontatott. Rengeteget kell várni a történésekre és mikor végre kezd izgalmas lenni, olyan gyorsan megfejtik a gyilkos kilétét, hogy majdnem földhöz vágtam a könyvet. Elolvastam 250 dög unalmas oldalt, hogy a maradék 150-et élvezhessem aztán vége.