ADATLAP
Honfoglalás Trilógia: Táltosidők - Idegen tüzek - Megszerzett föld
Az utóbbi évtizedek legjobb történelmi regényfolyama

A Táltosidők - a magyarok levédiai és etelközi őshazájába, 850-be kalauzolja az Olvasót, egy olyan földre, amely sok harc és véráldozat árán a magyarság elindult az önállóvá váláshoz, s kiteljesedett szabadságtudatához vezetett.
A történelem és egyéni sorsok fonódnak össze az Idegen tüzekben, amely egyszerre izgalmasan szép olvasmány és ragyogóan színes leírása a honfoglalást megelőző évtizedeknek. Egy monumentális freskó a korai magyarok és besenyők életéről, s nem kevésbé a környező világról.
A Megszerzett föld hősei részesei annak a földszerzésnek, amit Honfoglalásként tartunk az emlékezetünkben. A regényfolyam hőseinek öröme és bánata, a fájdalom és a boldogság tovatűnő pillanatai röppennek el a szemünk előtt, megállíthatatlanul száguld előre az idő és a sorsukat alakító történelem. Részesei ennek a történetnek az ősök éppúgy mint mi magunk, a kései utódok. Egy nép, amely földet és hazát szerzett magának Európában…...
Sáfár Józsefné véleménye:
Mindig is szerettem a történelmet, most véletlenül hallottam a trilógiáról. Nagyszerűen mutatja be az akkori életet egy család generációin keresztül. Sok információt csepegtet észrevétlenül és az ember megjegyzi, én is utánanéztem dolgoknak, bújtam a térképeket. Honnan is indultak őseink, mennyi harc, nélkülözés árán jutottak el idáig. Milyen fontos az összetartás, a közös cél. Örülök, hogy elolvastam.