ADATLAP
Hosszú út a sírkertbe
...
Horváth Barbara véleménye:
Rettenetesen tetszett a könyv, nagyon izgalmas, letehetetlen. Nincs tele felesleges töltelékrésszel, hosszú leírásokkal, csak a lényeg, a történet van benne. Mint egy jó film. Szeretem az agave könyveket, így jóra számítottam, szerencsére nem kellett csalódnom. Rég olvastam ennyire izgalmas könyvet, az utolsó talán a Slide - Mások szemével volt, amit szintén egy éjszaka alatt sikerült elolvasnom. Nem tudtam volna nyugodtan aludni, ha nem sikerül befejeznem Block könyvét. Valószínűleg fogok még tőle olvasni.
Annamária Szabó véleménye:
Még nem olvastam eddig az írótól semmit, szóval nem voltak nagy elvárásaim. Nagyon tetszett, pörgős, szórakoztató volt és egészen filmszerű. Főzés, mosogatás közben is beugrott többször a történet. Szerettem a szereplőket, nagyon! Szuper karakterek voltak, ami nyilván abból is adódik, hogy ez egy sorozat 8.része, ennyi idő alatt kiforrottak a szereplők. Megjegyezném azt is, hogy ennek a könyvnek az első kiadása 1990-ben volt, ez a krimi pedig 26 évvel később is megállja a helyét, pedig manapság már nem olyan könnyű hátborzongató élményeket okozni az olvasóközönségnek. Egyedül a vége nem tetszett, én egy ettől sokkal ütősebb befejezésben bíztam.
Szalóky Diána véleménye:
A Matt Scudder-sorozat eddigi legjobb darabja. A történet egyik része sem unalmas, folyamatosan fenn tartja a feszültséget. Elain Mardell olyan testi sérüléseket szerez, hogy kis híjján belehal, lelkileg mégsem roppan össze, csak tudomásul veszi a történteket.
A végén pedig egyet értek Scudder döntésével, az ilyen pszichopatáknak nem börtönben van a helyük...