ADATLAP
Hosszú utazás
Két szerelem. Két szívbe markoló történet az örök reményről és mindarról, ami igazán fontos az életben.

Ira Levinson egy hideg téli reggelen balesetet szenved: autójával átszakítja az út menti szalagkorlátot, és az árokban landol. A kilencvenegy éves, rákbeteg férfi a lassan behavazódó autóban kényszerülne szembenézni a halállal, ha imádott felesége, Ruth nem sietne a segítségére. Az asszony kilenc éve meghalt, ám Ira valósággal úgy érzi, Ruth még mindig mellette van, és ez arra készteti őt, hogy felelevenítse egy nem mindennapi szerelem és házasság történetét.
Sophia Danko művészettörténetet tanul a Wake Forest Főiskolán, és életében először baráti unszolásra részt vesz egy rodeón. Itt ismerkedik meg Luke Collinsszal, az egyik rodeóssal, és a két fiatal között hamarosan szerelem szövődik. Sophia nagyvárosi lány, okos és ambiciózus, míg Luke egy farmon él az édesanyjával, és kőkeményen dolgozik a megélhetésért, még súlyos sérülése miatt sem adja fel a rodeózást. Kérdéses, hogy két ennyire különböző, ilyen eltérő családi háttérrel és érdeklődéssel rendelkező ember megtalálhatja-e egymás mellett a boldogságot.
A sors úgy hozza, hogy a két pár története különös módon egybefonódik, és az események innentől kezdve nem várt fordulatot vesznek.

Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Üzenet a palackban), a világszerte ünnepelt, megannyi megfilmesített regényt író szerző új kötete a soha el nem múló szerelemről és az örökké jelen lévő reményről szól megrendítő erővel....
Fekete Gabriella véleménye:
Sparks történetei számomra, kicsit csöpögősek. Annyira tele van szerelemmel, hogy már már hihetetlen, s valótlan határát súrolják. Szinte megfekszik az ember gyomrát. Ennek ellenére találtam a könyvben jó részeket, s igen, volt ahol megkönnyeztem az eseményeket. Két szálon fut eleinte az esemény. Egy fiatal farmer, rodeós fiú és egy egyetemista lány megismerkedéséről, és egy autóbalesetben kocsijában ragadt, sérült, idős férfi visszaemlékezéséről. Az igazi csavar, és leginkább tetsző rész a könyv befejezése.
5/3
Kemendi Tímea véleménye:
Nagyon tetszett ez a hosszú utazás. Kicsit fura volt, ahogy Ira Ruth-szal "beszélgetett", de aztán ezektől a visszaemlékezésektől lett kerek a történet. Frappánsan megoldotta a végét is a végrendelettel. Mi az igaz szerelem, ha nem ez? :)
Berényi Rózsa véleménye:
Az író megalkotott egy álompárt,akik életük végéig,sőt azon túl is igaz szerelemmel viseltetnek egymás iránt.Ilyen a való életben nagyon ritkán létezik.Igaz ennek a párnak nem lehet gyermekük,csak egymásnak élnek.Megalkot egy fiatal szerelmes párt is,és a regény végén a szerencse is rájuk mosolyog.Itt kapcsolódik össze a két pár története.A hosszú utazás maga az élet.ami Ira és Ruth szerelmét illeti.A fiataloké még most kezdődik.Szép mese volt.
Takács Eszter véleménye:
Minden Nicholas Sparks könyvet és filmet nagyon szeretek, de nekem könyv formában eddig ez tetszett a legeslegjobban. Csodálatos történet két nagyon érdekes pár életéről, egyszerűen letehetetlen. A könyvből készült film pedig jól visszaadja a könyv hangulatait.
Szász Brigitta véleménye:
Szeretem Nicholas Sparks könyveit, mert a végén mindig van egy elgondolkodtató csavar a történetben. A nagy csattanó ebből a könyvből sem maradt ki. Nagyon tetszett Ira és Ruth szerelmének története, igazán elgondolkodtató volt és tanulságos. A kapcsolatukban sajnos elég nagy űrt hagyott a gyermekek hiánya, de a leírtak alapján így is tartalmas, boldog életet éltek le együtt.
Csabai Regina véleménye:
Számtalan Nicholas Sparks könyvet elolvastam már és szerencsére most sem csalódtam. Imádtam, ahogy a két történetet szinte egyszerre megismerrhettük és ezáltal még izgalmasabb, szívszorítóbb és romantikusabb lett ez a könyv. Biztos vagyok benne, hogy meg fogom nézni filmen is a Hosszú utazást.
Novák Panka véleménye:
Nagyon tetszett. Eddig soha nem olvastam még Nicholas Sparks könyveket, de ezután biztos fogok. Gyönyörű történet és nagyon megható. Nem számítottam rá, hogy így fog végződni, viszont annál jobban örültem neki. Imádom a lovakat, így még inkább szívemhez szólt ez a történet.
Éci Bábos-Kozó véleménye:
Sparks nem igazán tud nekem csalódást okozni,így ez a könyve is nagyon tetszett,akárcsak a többi!A romantikus részleteivel,a szívbe markoló nagy szerelmekkel mindig meg tud siratni,mindig összefacsarodik a szívem,ha az elmúlásra gondolok.Kettő dolgot azért kiemelnék,mégis mit találtam negatívnak benne.Véleményem szerint nem mindig megfelelően váltakoztak benne a leíró és a párbeszédes részek.Néhol túl hosszan,oldalakon keresztül elbeszélt valamit,aztán hosszú oldalakon keresztül beszélgettek benne,egy idő után már szinte a semmiről,így helyenként kicsit unalmassá vált.Én a könyv elolvasása előtt láttam a filmváltozatot,és bevallom őszintén,hogy nekem az a verzió jobban tetszik,hogy Luke már a könyv elején megmenti Irat,és így az öregúr és Sophia kapcsolata sokkal jobban elmélyül,hisz többször van lehetőségük találkozni,és a lány olvassa fel a leveleket!A könyvben csak a legvégén találnak rá a már napok óta a kocsiban fagyoskodó öregemberre,akinek a lány mindössze egy ,a Ruth-hoz írt utolsó levelét olvassa csak fel..így nem ismerhette meg annyira,nem kötödőtt érzelmileg annyira hozzá,és a végén kicsit hiteltelenné válik,miért is veszi meg Luke Ruth portréját,hisz semennyire nem ismerték a két idős ember életútját és szerelmét!Apró történetbeli különbségek voltak még a könyv és a film között,de ezek számomra már nem voltak számottevők.
Szauer Emese véleménye:
Romantikus könyvecske.
Szeretem a lovakat :) Ezt a könyvet a leges-legjobb barátnőmtől kaptam karácsonyra. Nagyon valószínű, hogy a borítója miatt :) :)
Tetszett a történet, valóságosnak tűnik. Elhiszed, hogy ez a sztori megtörténhet, megtörténhetett vagy meg fog történni valakikkel.
Nagyon könnyed, szórakoztató, emberi értékeket felvonultató szuper könyv :)
Tűről Pattant véleménye:
Először a filmet láttam. Jó volt mind a kettő. Más volt. Más volt az Ira vonal, más volt Marcia szerepe. De ugyanúgy beleszerettem a cowboyok világába - bár lehet ez "csak" a látványnak és Scott Eastwoodnak köszönhető???
Gyönyörűen megírt történet, váratlan befejezéssel a végén. Ez volt az első Sparks könyvem de biztosan nem az utolsó.
Máthé Tímea véleménye:
Szeretem a több szemszögből megírt könyveket, itt ráadásul két történetet is kapunk egyszerre. Érdekes könyv volt, tetszett a két idősík, végig vártam, hogy mikor találják meg Irat és kicsit másra számítottam a végén, de kellemes olvasmány volt!
Szalai Szabina véleménye:
Először nehezemre esett azokat a részeket olvasni, melyek Iráról és Ruthról szólnak, sokkal jobban érdekelt Luke és Sophia története. Persze tudtam, hogy valamilyen módon összefonódik majd a sorsuk. Nem erre számítottam. Sokkal jobban alakult a könyv befejezése, mint vártam. Valószínűleg máskor is el fogom olvasni.