ADATLAP
Hullócsillag
A Bexi-sorozat második kötete...
Csomai Borbála véleménye:
A Hullócsillag folytatja Beki és barátai humoros történetét. Talán még jobban is tetszett, mint a Késtél, a karaktereket még jobban megismerjük, így pl megtudjuk, hogy milyen is Lexi (Evelin) valójában. Nagy Márkot egyre jobban imádom. Pluszpont hogy a történet nagy része Londonban játszódik.
Katona M. Anita véleménye:
Az írónő továbbra is hozta a tőle megszokott színvonalat. Humoros, intelligens és szórakoztató kikapcsolódást nyújtó könyv. Egyetlen dolog zavart, mikor a fejezetek végén olyan van, mint pl. "ezt akkor még nem tudtam, de 1 órával később...". Sokkal jobb, mikor csak folyamatosan olvasom a cselekményt, és nincs benne előre vetítés. Nem izgalmassá, letehetetlenné teszi számomra, hanem zavaró jelenséggé.
Kemsei Zsófia véleménye:
Nagyon tetszett :)) Ez egész sztori végig érdekes volt, nem volt kiszámítható, semmit nem lehetett sejteni előre. Bexi nekem egy kicsit sok lett a végére, mert elég sokat nyafogott. Utálom a függővéget, így hát ez se éppen a kedvenc végem, de mindenesetre érdeks fordulattal zárult. :))
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
A Késtél után gyorsan el kellett olvasnom ezt is. Bexi kicsit sokat szenved, nem tanul és pont úgy cselekszik, ahogy egy ennyi idős lány, Leiner Laura jól elkapja a karaktert. A kedvenceim Bogyò, Pepe és Puding. Nekem elfért volna több részlet Londonról, de végülis nagyon siettünk. Mondanom sem kell, a folytatást is elolvasom, nagyon érdekel mi lesz ebből.
Galambos Réta véleménye:
kicsit sokalltam ezt a szenvedést amit Bexi leművelt a kötet alatt, de alapjáraton nem rossz, érdekes történet, fiatalos és lendületes, de már nem vált ki belőlem olyan érzést, hogy mihamarabb elolvassam a következő kötetet. Azt hiszem sajnos kinőttem Laura könyveiből :(
Véghné Tóth Hajnalka véleménye:
A Hullócsillag Leiner Laura Bexi sorozatának második kötete. Nekem kevésbé tetszett mint az első kötet, kicsit vontatottnak éreztem néhol. Ugyanakkor az író most is hozta a tőle megszokott színvonalat, a történet szórakoztató, vicces, megfogja az olvasót, nehéz letenni. Geri figurája a könyv végére nagyon ellenszenvessé válik. Összességében tetszett a könyv, de vártam hogy elkezdjem a harmadik részt, mert valahogy a második kötet annyira nem ragadott magával.
Hencsei Andrea véleménye:
Először is, azt hittem, hogy ez a befejező rész. Hát nem. Nekem ez már kissé vontatott volt, de azért, mert már kissé öreg :) vagyok hozzá. Bexi életfelfogása nagyrészt koravén, de olykor olyan naív, hogy az hihetetlen. Belemenni egy ilyen szituációba jó nagy butaság volt. Kíváncsi vagyok, Márk és Bexi mikor dönt végre. A következő részt is el fogom olvasni.
Pocsai Zsanett véleménye:
Imádom Laura könyveit, pedig 37 éves vagyok. De annyira jól esik olvasni, mert visszarepít 20 évet. Olyan jó lenne, ha ilyen "nagy" problémáim lennének, mint Bexinek. Bárhány része is lesz, elolvasom. Laura összes könyvét.
Németh Mária Ingrid véleménye:
Nagyon vártam már a folytatást. De ha minden rész ilyen eseményekkel fog végződni… nem tudom, hogy fogom bírni. Megöl majd a kíváncsiság… :) A szerző hozta a szokásos színvonalat: a történet szórakoztató, vicces, szerelmes, tinis és egy igazi kikapcsolódás. Ahogy időm engedte, faltam a könyvet, pont annyira letehetetlen, mint amennyire a többi könyve… Tehát jöhet a következő rész…
Plósz Karolina véleménye:
A második rész jobban tetszett nekem mint az első ebbe több Nagy Márkos jelenetet kaptunk és én ennek nagyon örülök . Geri felbukkanása nem nagyon tetszett egyszerűen nem kedvelem . A vége meglepett ott már elég sok konfliktus kialakult
Szarvas Boglárka véleménye:
Laurában még sosem csalódtam. A Bexi-sorozat egy szárnyait bontogató énekesnő mindennapjait írja le. Mindig nagy álmom volt, hogy egyszer énekelhessek nagyobb közönség előtt. A Bexi-sorozatnak köszönhetően egy kicsit magaménak érezhetem az énekesek világát.
#szeretjükazírónőnket #márker
Gergely Edina véleménye:
Nagyon furcsa nekem Bexi kettőssége, némelyik szituációban annyira bölcsen viselkedik, a következő percben meg naiv és gyerekes kiscsaj lesz belőle. Ezt egy kicsit nehéz megemésztenem, valahogy nem érzem valóságosnak, mintha nem lenne jól kidolgozva a karaktere.
Maga a történet mozgalmas volt, végig fenn tudta tartani az érdeklődésemet, két este alatt elolvastam a könyvet. Nagyon várom már a harmadik részt, szerencsére épp most jelent meg, de sajnos még nem tudtam beszerezni.
Ratkai Réka véleménye:
A barátaimtól folyton azt hallom, hogy ez a könyv unalmas. De nekem mégis elnyerte a tetszésemet. Bár nem olyan jó mint azok a könyvek, amiket eddig olvastam Leiner Laurától, összességében szórakoztatónak és kellemes olvasmánynak találtam. Várom a folytatást, talán az még jobb lesz.
Szijártó Eszter véleménye:
Egy közkedvelt író legújabb könyve, a Bexi-sorozat 2. része. Nekem nem igazán tetszett, pedig ezt a korosztályomból majdnem mindenki kivétel nélkül szereti. A főszereplő Bexit egy kicsit ellenszenvesnek találom, mert állandóan nyafog, hisztizik és sajnáltatja magát. Szerintem nem ez lesz Laurának a legjobb sorozata az biztos.
Tóth Tímea Angéla véleménye:
Spoiler!
Nagyon szeretem Leiner Laura könyveit, nála a második, többedik részekben se kell csalódni. Itt sincs ez másképp. Én imádtam, ahogy ez a Lexi dolog kibontakozik és ahogy a név mögött megmutatkozik az ember. Sajnáltam, hogy ez a "utazás" minden volt csak jó, igazán nem. Tetszik, hogy senki se hibátlan, hogy mindenkiben található valami kis apróság, ettől lesznek emberek. Már csak egy kellene: mikor fog tanulni ez a lány? :D
S Évi véleménye:
Vicces volt, izgalmas. Ahogy Laura könyvein, ezen is sírtam a röhögéstől. Nagy Márkba még jobban beleszerettem, úgyhogy remélem, Geri nem zavar nagyon be, és Bexi le tudja rendezni a srácot. Szerintem ez jobb lett, mint a Késtél.
Fekete Flóra véleménye:
Nem tudom azt mondani, hogy Laura egyre jobb. Számomra a Szent Johanna a csúcs, a Bábel mondhatni megközelítette, de az Akkor szakítsunk nekem elég nagy csalódás volt. A legújabb sorozata Bexi névvel fut. Laura célközönsége a tizenéves korosztály. Hiába nem tartozom már bele, szívesen olvasom a könyveit. A Bexiben adott egy tinilány, akinek ugyanolyan problémái vannak, mint a nagy többségnek. Fiúk, iskola, barátok, egy kis plusszal, mivel ő egy szárnyait bontogató énekesnő. A második részben Londonba kalauzol el minket az írónő. London az én álmom, vágyam. Mivel két napjuk van a szereplőknek, hogy minden látványosságot bemutassanak egy műsor számára, elég nagy a rohanás. Mégis mosolyogva olvastam a nevezetességeket, ahová reményeim szerint én is eljutok egyszer. A történetet megint úgy fejezte be az írónő, hogy ne lehessen nem elolvasni a következő részt. Ami még nagyon tetszik, hogy a könyv végén bepillantást engedett a következő rész történéseibe.
Összegezve: tetszett a történet, a stílusa is, ez a fiatalos, kicsit humoros történet. Ezért én megadom neki a maximális öt csillagot.
Bakonyi Zsófia véleménye:
Mint, ahogy az várható volt Leiner Laurától. Természetesen úgy tettem le a könyvet, hogy reflexszerűen nyúltam a folytatás után, ami még ki sem jött. Hoppá. Laura hihetetlenül jól össze tudja szedni, hogy mi lehet egy tini legnagyobb problémája, és ezt frappánsan egy tini álom karakterébe vegyíti, és azt egy álom helyre repíti, az álom pasival. Köszönjük Leiner Laura. Nagy Márk. Ki ne akarna ismerni egy Nagy Márkot. És ki ne akarna egy Körtét. Körte az egyik kedvenc karakterem. Komolyan imádom, ha egy könyvet olvasok, és arra eszmélek fel, hogy mindenki engem néz, mint a hülyét, és akkor esik le, hogy én hol is vagyok és, hogy hangosan röhögök megállás nélkül és magyarázok. Megint csak Hoppá.
Dóra Németh véleménye:
Leiner Laurától a SZJG-t nem nagyon szerettem ,de viszont a Bábelt ,és a Bexi-sorozat elso részét , a Késtélt imádtam ,szerintem a Hullócsillag felulmúlta Laura eddig osszes megjelent konyvét , a kedvenc szereploim továbbra is Bexi ,Nagy Márk es Korte , Lexi nagyon unszimpatikus ,nagyon várom a folytatást
véleménye:
A Bexi-sorozat második részében ugyanúgy szerettem a szereplőket: Bexit, Nagy Márkot, Lilit, Kemált, Körtét, Aszádékat. Viszont „Lexi”Evelin elég unszimpatikus Geri mellett. Mondjuk az utóbbit azért is sorolhatom oda, ahova, mert drukkolok, hogy Nagy Márk és Bexi között legyen valami. :D Jobban tetszett ez a rész, mint a Késtél, de lehet csak London miatt. Vagy talán azért, mert Aszádékat jobban megismerhettük.Természetesen már most teljes lázban égek a folytatás miatt, és ezért is nagyon várom már október végét. :D
Szoboszlainé Zabos Petra véleménye:
Jó sok témakörbe sorolhatnám, hiszen egy délután és este elolvastam, nő írta, aki nincs 30 éves, vicces is, de ebbe a kategóriába már régen ezt néztem ki.
Szeretem Leiner Laura könyveit, és mindig úgy tudja befejezni a részeket, hogy az ember lerágja a körmét, mire kijön a következő rész :)
Kamaszlányoknak és kamaszlelkű anyukáknak is bátran ajánlom :)
Simkó Bianka véleménye:
Leiner Laurától nem is vártam kevesebbet. Fantasztikus lett ez a könyv. Megtartotta, sőt megugrotta a Késtélt. Ami azért elég nagy cucc. A történet érdekes volt. Imádtam ahogy az elején bekerült még a Késtél a képbe. A szereplők hozták a formájukat. De előbb Evelin, nem is tudom, ugyanúgy mint Bexit, engem is meglepett. De IMÁDTAM konkrétan kellet már valaki aki megmondja Bekinek a szitut, és a háttértörténete szépen ki lett dolgozva. Az FBA maradt örült és vicces, és legfőképp örült. :) Körte nagyon aranyos volt végig, amit így fura leírni, de igenis az volt. Mindig Bexit segítette, amit elvárhatnánk egy menedzsertől, de hogy ennyire? Tényleg olyan mint az apja. Családról szólva Lilit és Bexi anyukáját is meg lehetett érteni, és együtt érzek velük. Anti… hát most kimondta mit gondol, de dühből, remélem megbocsájt Bexinek. Geri.. na ő most már tényleg mehetne a francba! Vagy messzebbre. Az előzőket még el-elnéztem neki, de most komolyan, hogy lehet valaki ennyire önző? Bunkó, álszent, és még konkrétan Bekit okolja! Na húzzon el még a kontinensről is. Bátran kijelentem, hogy eddigi általam olvasott könyvek karaktere közül ő a legutálatosabb! Nem értem és nem is fogom, miért kell neki mindig bekavarni? Vagyis, de értem, hiszen ez is egy szál a történetben, de akkor is mennyen a jó édes Barackba vele. Márkot imádtam, jót tett neki, hogy egy kicsit visszavett és észrevett másokat is, ettől függetlenül sajnáltam. Bekától kedves volt amit érte tett. Márk pedig nem hazudtolta meg magát, tényleg óránként beleszerettem. Míg a föld kerek, mindig lesznek márkerek! utáljukgerit márker Összegzésben várom a folytatást, és addig megpróbálom megtartani a Leinerlaurás érzést, mert miatta kezdel el olvasni, és ezért mindig hálás leszek. <3
Balogh Krisztina véleménye:
Mint minden Leiner Laura könyvre erre is csak azt tudom mondani,hogy:Imádtam.Az első rész is nagyon tetszett, de ez szerintem annál is jobb volt.Voltak benne jelenetek amikor nagyon nevettem viszont volt amikor elszomorított,de épp ez a jó benne.Ajánlom mindenkinek. ;)
Nándori Kitty véleménye:
Laurában nem lehet csalódni.

A történet nagyon tetszik, főleg hogy egy része a könyvnek Londonban játszódik. Laura írása mindig magával ragad és nagyon nehéz letenni a könyvet. Figyelem! Nem ajánlatos metrón olvasni mert fenn maradás veszélye 90%-al megnő (tapasztalatból mondom).
Nándori Kitty véleménye:
Laurában nem lehet csalódni.

A történet nagyon tetszik, főleg hogy egy része a könyvnek Londonban játszódik. Laura írása mindig magával ragad és nagyon nehéz letenni a könyvet. Figyelem! Nem ajánlatos metrón olvasni mert fenn maradás veszélye 90%-al megnő (tapasztalatból mondom).
Viki Madarász véleménye:
Nagyon tetszett, Laura most is lenyűgözött az írásával. :)

Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására.
Gyihor Anna véleménye:
Mint minden könyve Laurának, ez is elnyerte a tetszésemet. Akár az előző részben, most is sokat olvashattunk Márk egoizmusáról, Aszádék hülyeségeiről, Bexi gondjairól. Gerit ebben a részben még jobban utáltam, mint az elsőben, Márkot meg még jobban imádtam. Lexit is megkedveltem a könyv végére, miután kiderült az igazság. A könyv vége nagyon megdöbbentett, nem akartam elhinni, hogy így fejezte be az írónő és hogy még jó pár hónapot várhatok a folytatásra. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Szabóné Kicska Mónika véleménye:
Már nagyon vártam ezt a könyvet, mert eddig minden Leiner Laura kötet maximálisan elnyerte a tetszésemet. Ez most azonban nekem kicsit "langyos víz" kategória, időhúzásnak éreztem. Igazából nem történt túl sok minden a főszereplők kapcsolatában. Viszont a stílusa, a nyelvezete, a humora most is tetszett. Talán a folytatással együtt majd kerekebb lesz a történet...
Eszter Bako véleménye:
Egy újabb Leiner Laura könyv, egy újabb nagyszerű kiadás, kalandos történet. Bár én nem állok közel a zenéléshez mégis kiváncsian vártam a Késtél folytatását és nem csalódtam. Tetszik a könyvben, hogy egy nagyon jó képet mutat a hazai zeneiparról és a tehetségkutatókról, közben pedig nagyon drukkoltam Bexinek és Márknak is. És elmaradhatatlan Laura humora <3
Geréby Zsuzsanna véleménye:
Az írónő a lányom kedvenc szerzője, és gondos szülőként szinte minden általa olvasott könyvet elolvasok, így biztosan van közös témánk. De nagyszerű szórakozás is volt, nem kellett túl sok agysejtet felhasználni a megértéséhez, de nem is ezt vártam tőle. Hanem azt, hogy bepillantsak a tizenévesek, a pestiek életébe. Ez tökéletesen sikerült is a szerző könnyed, magéval sodró stílusának köszönhetően.