ADATLAP
Időtlen szerelem trilógia: Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld
Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre - mint derült égből a villámcsapás - a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden!
Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon!
Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!...
Horváth Barbara véleménye:
Szerintem ez volt első trilógia, amit olvastam, valamiért tartottam is tőle, de már az első rész után imádtam!!! A második tetszett talán a legjobban, azt kb. 2 nap alatt kiolvastam. Imádtam a szereplőket, a történetet, a kalandokat, a drámát, mindent, semmi negatív nem jut eszembe. A végtelenségig tudnám olvasni, annyira izgalmas. Ritkán olvasok romantikus történeteket, de ez most nagyon kellett. Igazán magával ragadó és lebilincselő. Szerintem szinte mindegy, hogy az ember 15 vagy 65 éves ugyanúgy fog neki tetszeni.
Homlok Renáta véleménye:
Rubinvörös
Ez a könyv tényleg magával tudja ragadni az olvasót. Gyorsan beszippant és nem ereszt.
Mondanám, hogy bánom, hogy nem olvastam el előbb, de nagyon rossz lett volna várni a folytatásra.. :). Ez a csomó rejtély !? Egyszerűn tudni akarom (most akarom tudni), hogy mi lesz, hogy lesz. Vannak sejtéseim, de csak sejtések. ezért minél előbb szeretném megtudni, hogy mi, hogy és hogy mi miért.
Azt hiszem, hogy egyenlőre Leslie a kedvencem, de a két főszereplőnk, Gwendolyn és Gideon is szimpatikus. Azért megjegyezném, hogy Gideon három nap után csókolja meg Gwent. Három nap után! Ez azért egy hangyányit gyors. Persze nem tudjunk, hogy szerelmes volt-e Charlotte-ba, no de azért na.: )

Zafírkék
Nem volt rossz, de nem is dobtam hanyatt magam tőle. :).
A kedvencem messze Xemerius. Nagyon sokat dobott a könyvön az ő jelenléte.
Nekem is kell egy vízköpő démon. :).
A báró nagyon nagyon unszimpatikus. Nem is értem, hogy a 21. század emberei, hogy követhetik vakon az utasításait. Érhetetlen.
Amúgy egy eseménydús könyvet kaptunk.

Smaragdzöld
A sorozat messze legjobbik része. Izgalmas, eseménydús. Imádtam, hogy ide-oda ugrálgatnak, szövik a cselt. :)
Maradtak kérdések bennem [spoiler: pl. hogy maradhatott életben a gróf?Nem is ő ette meg az elixírt. Ez nagyon érhetetlen. Vagy pl. Gideon és Gwen miért nem ment vissza abba a múltba, amikor még megvolt az első kronográf? A kör simán bezárult volna.spoiler vége], de ha nem agyaljuk túl, akkor egészen élvezhető. Még mindig Xemerius a király. :). No meg Mr. Bernhard. :)
Bali Mária véleménye:
Nagyon tetszett! Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeret a romantikus fantasykon hangosan kacarászni! Voltak benne számomra érthetetlen részek, melyeket hiába próbálnék meg visszakeresni, szerintem nem találnék logikus magyarázatot, ezeken felülemelkedek, mert egyebekben nagyon élvezetes történetet és párbeszédeket olvashattam! Több, mint fél éve vártam, hogy ez a sorozat kerüljön a kezembe és szerencsére nem csalódtam, na és a színes betűk, ...elvarázsolt!
Lendváry Judit véleménye:
Nagyon tetszett ez a trilógia, egyszerűen nem tudtam letenni! Szerethető figurák, jó cselekmény, követhető. Én is megkérdeztem a könyvtárosnénit, hogy felnőttek is olvassák ezt a könyvet, azt mondta: igen... kivettem hát és egyáltalán nem bántam, sőt...
Arra gondoltam, hogy az írónő egy másik könyvét is el kellene olvasni...
Annamária Szabó véleménye:
Ritkán olvasok a valóságtól ennyire elrugaszkodott történeteket, és ifjúsági regényeket is. Mégis tejesen beleszerettem ebbe a három könyvbe. Az írónőnek fantasztikusan sikerült megalkotnia egy teljesen új világot, valóságot. Bonyolult, szövevényes történet ez, amiben én nem találtam logikai buktatókat
A szereplők szerethetőek, jópofák, a szerelmesek sorsa nagyon valóságosan alakul, szerintem sokan ráismerünk azokra az érzésekre, amiket az első szerelem váltott ki belőlünk. Na és a humora, az pedig külön zseniális. Főleg a harmadik részen nevettem öt percenként, amiben nagy szerepe volt Xemerius szövegelésének. Ez a figura is remekül lett megalkotva.
Szóval én szerettem, sőt imádtam..főzés közben azon gondolkodtam, vajon mi fog történni a szereplőkkel, álmomban pedig a párommal időutaztunk. :-)
Csak az izgaz, hogy vajon mi van azóta a szereplőkkel? ;-)
Galambos Réta véleménye:
Imádtam. Egy igazi könnyed kis olvasmány. Csak ajánlani tudom. Arra mindenképpen jó, hogy megszerettesse az olvasást, elsősorban fiatal lányokkal. Szerelem, cselszövés, nyomozás, középiskolai élet, minden megvan benne, ami kell, a sztori kb két hét, ennek megfelelően eléggé pörögnek az események. Még tudnám olvasni sokáig a történet folytatását.
Vass Antónia véleménye:
Izgalmas trilógia volt, talán a 2. kötet tetszett a legjobban. Az elsőben nem igazán tudtam, hogy az írónő hova szeretné kifuttatni a fiatalok szerelmét, aztán a második kötet kiegyenlítette az akció/szerelem vonalat, a 3. kötet pedig néhol túl volt nyújtva. Ettől függetlenül szerettem olvasni, könnyed regényfolyam, izgalmas alaptémával és szerethető karakterekkel.
Eszter Bako véleménye:
Alig jutok szóhoz, így, hogy befejeztem! De kezdeném az elejétől, a Rubinvöröst olvasva nem tartottam annyira izgalmasnak a történetet, sőt még talán unalmas is volt, alig indultak el a szálak, de a következő résztől már alig tudtam abbahagyni, Gwendolyn kezébe vette az ügyet és végig homályban voltunk, ami izgalmassá tette. Kicsit nekem nehéz volt felfogni a "kontinuum" dolgot, azt, hogy akkor most beavatkoznak az élet rendjébe vagy nem, és mi minden függ tőlük, de végül minden szál a helyére került, bár nem akkora részletességgel mint addig megszokhattuk.
Viki Madarász véleménye:
Egyik kedvenc könyveim lettek! Nagyon jól meg lett írva, simán bele tudtam magam képzelni a történetbe. Legtöbbet Xemeriuson nevettem (a Zafírkéktől szerepel), így természetesen egyik kedvenc szereplőm lett. A másik kedvenc természetesen Gideon volt. Az elején kicsit arrogánsnak gondoltam, meg beképzeltnek, de most már nagyon kedvelem. De a Smaragdzöld vége... Párszor majdnem elbőgtem magam. Én komolyan nem gondoltam, hogy Ő (akik elolvasták, szerintem tudják, kire gondolok) volt a gróf. Viszont azért kíváncsi vagyok, hogy "Darth Vader"-rel az lett, amit Xemerius javasolt. :)
Balazs Diana véleménye:
Tetszett mind a 3 rész, ami kicsit űrt hagyott bennem, hogy számomra össze lett csapva a vége. Kiderül ki áll az egész mögött, ott van a jó kis csavar, de mégsem hozott akkora lázba, nem lepődtem meg, nem kiáltottam fel, hogy „jé”. De a könyv szereplői sem nagyon csodálkoztak semmin, pedig őket is váratlanul érték a dolgok (elvileg…?).
Szóval nekem ez hiányzik, hogy pár mondatban le is tudták, mintha sietve lett volna megírva, csak hogy vége legyen már a könyvnek.
Vida Szandra véleménye:
Hát a Rubinvörös alapján azt hittem, hogy na ez megint egy tipikus misztikummal átszőtt tini regény lesz, ami mostanában nagyon népszerű. (hozzáteszem szeretem a műfajt). Az örökölt időutazó génről kapásból egy másik könyv, Az időutazó felesége ugrott be csak kicsit tovább gondolva.
A Zafírkékben kezdtem az érezni hogy ez valami különlegesebb lesz, főleg hogy egyre több kérdés merült fel,mit akar a gróf valójában, miért vannak az Őrzők....
A Smaragdzöldet pedig már csak munka és egyéb elfoglaltságok miatt voltam hajlandó letenni. Bár volt néhány kiszámítható fordulat, (pl a gróf halhatatlan akar lenni). Viszont néha leesett az állam: halhatatlan a Rubin.
Szóval összességében jó kis sorozat, remélem még sok "hasonlót" olvashatok. :)
Pető Katalin véleménye:
Köszönöm fiatal barátaimnak, akik ajánlották nekem ezt a trilógiát! Tudtam,hogy inkább ifjúsági regény, de belekezdtem. Aztán le sem bírtam tenni. Még szerencse, hogy megszereztem mind a hármat.Nem is tudom, milyen lett volna várni az újabb részekre.
Mindenképpen kikapcsolt a mindennapokból. Kedves volt, olvasmányos, még izgalmas is.
Olvassátok el bátran, de csakis odakészítve mind a hármat!!!! :)
Koltai Krisztina véleménye:
Ez hosszú volt... Nem gondoltam, hogy a végére érek, de szerencsére a történetmesélés könnyedsége, humorossága és a sztori különlegessége átsegített a több mint 1100 oldalon. Elismerésre méltó teljesítmény a szerzőtől, hogy a kusza történetet végig tudta vinni nagyobb logikátlanságok nélkül. Sok mindenre rá lehetett jönni, még mielőtt "lelepleződött" volna a helyzet, de azért maradt így is meglepetés a végére. Azért vannak olyan szálak, melyeket az események korábban majdhogynem percre pontos dokumentálásával ellentétben meglehetősen nagyvonalúan tudott le az írónő, valahogy "fejezzük be gyorsan" alapon, és ez hagyott bennem hiányérzetet, mert nem lehet mindent a fantáziára bízni. Szerettem volna tudni, hogy jutottunk el A-tól B-be, nem csak konstatálni, hogy B-ben vagyunk, a történetnek pedig vége. Ennek ellenére érdekes olvasmány volt.
Babar-Berecz Beáta véleménye:
Bár tiniknek szóló regényként olvastam róla először - és én már nem tartozom ebbe a korcsoportba-, a történet pár beharangozó mondata alapján nagyon megtetszett az időutazós történet. Igaz, számos olyan közhelyes motívumot vonultat fel, amely más történeteknek is az alapját adja (pl. van egy kiválasztott gyerek/fiatal, aki valamiért különleges, nagy dolgok függnek tőle, megváltoztatja a világot stb.), de elég kreatívan dolgozza fel ezeket az alapokat.
A regény nem válik sablonossá, az időutazások okát és rejtélyét izgalmasan dolgozza fel, a szereplők szerethetőek - kellően esendőek, és közel sem tökéletesek, mai mindig jó választás.
A nyelvezete könnyed, gyorsan olvasható, érthető, fiataloknak szóló megfogalmazásokkal.
Ügyesen csinált az írónő trilógiát az alaptörténetből, nem érezzük úgy, hogy túlhúzta volna a történetet, inkább talán a lezárás lett gyorsan összecsapva.