ADATLAP
Inni és élni hagyni
Az igaz barát nem iszik a barátjából

Sookie Stackhouse pincérnő a louisianai Bon Tempsben. Csinos, de csendes lány, aki nem jár el szórakozni. Oka van rá. Sookie ugyanis olvas mások gondolataiban. Bill magas, sötét hajú, jóképű srác - és a lány egy árva szót sem hall a gondolataiból. Tehát pontosan az a fajta pasi, akire egész életében várt...

Azonban Bill szörnyű titkot rejteget; ő ugyanis vámpír.Váratlanul Sookie egyik kolléganőjét megölik, nem is akárhogyan - miközben megátalkodott vámpírok csoportja veszi üldözőbe Billt. Az idegeneknek tervei vannak Sookie-val, a kérdés csupán az, ki tudja jobban és gyorsabban kihasználni emberfeletti képességeit.

CHARLAINE HARRIS a világ sötét oldalára kalauzol minket. Magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve. ...
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Tetszett a sorozat, tetszett a könyv is. Kicsit zavart, mikor rájöttem, hogy bizonyos karakterek csak a sorozatban léteznek. Annyira nem sikerült megismerni a főbb mellékszereplőket sem, szóval felületesnek mondhatnám az ábrázolást. A főhősök szerelmi élete túl gyors volt szerintem. Ami a történetetjavító, az a vámpírvilág jelenléte.
B-M Bogi véleménye:
A belőle készült sorozat miatt én is megvettem, mert azt nagyon kedveltem.
Évek óta porosodott a polcon, mielőtt nekiláttam, és nem is lett volna baj, ha ott marad. Sookie halálra idegesített a tipikus cicababáskodással és butuskasággal. Nem beszélve arról, hogy a könyv komplett gardrób a benne szereplőkről. Nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy felvázolja, ki mit visel, milyen a haja, vagy a sminkje... Emellett a történet fő szála totálisan elveszik. Gyenge, vérszegény, lassú, a lezárása mégis túl gyors.
Nem voltam oda érte, és azt hiszem a sorozat további meglévő kötetei is csak a polcomon foglalják a drága helyet. :(
Békés Nikolett véleménye:
A könyvek általában jobbak mint a filmek. Ez ebben az esetben sajnos nem mondható el. A sorozat első évada jobban megfogott. Érezhetőbb volt a konfliktus, a könyvben a nyomozás árnyékként van jelen, a romantikus száll pedig egyáltalán nem tetszett. Igaz Bill Compton alakja testesítené meg az igazi férfit, nekem inkább szánalmasnak tűnt.
Erdős Edina véleménye:
Sokban hasonlít az Alkonyat könyvekre, de nekem ez a könyv jobban tetszett. Könnyű volt azonosulni a szereplőkkel, szinte alig tudtam letenni a könyvet :) A többi részét is szeretném elolvasni!
Mészáros Kinga véleménye:
Az egyetlen könyvsorozat, amelynek minden része díszíti polcomat. "Meglátni s megszeretni" ebben az esetben "Elolvasni s belezúgni". Véleményem szerint ez a könyv alakít ki legjobb képet a vámpírokról -és egyéb természetfeletti lényekről-. Ez a rész még nagyon a kezdet, a belőle készült évadot is a sorozatban csak azért voltam hajlandó megnézni, mert olvastam a könyvet (már legalább háromszor). Izgalmas, szexuálisan túlfűtött, de mégis egészen hétköznapi.
Gémes Krisztina véleménye:
Az első könyv volt, amit önszántamból elolvastam és most sokadjára is újraolvastam, valahogy sose tudom megunni. A sztori persze már sablonos, de tele van jó karakterekkel és szórakoztató, izgalmas a történet.
Kelemen Mónika véleménye:
Tipikusan egy vámpíros történet, vagy mégsem?! Első olvasásra annyira nem fogott meg, de most újraolvasva a többi résszel együtt már más képet kaptam. Romantikusnak romantikus, de mégsem az a nyálas vámpíros mese. Kellemes olvasmány volt számomra.
. . véleménye:
Íme, a könyv, melyen megannyi másik alapszik. Végig úgy éreztem, hogy túlontúl sok bestseller írónő merített belőle ihletet, többek között Stephenie Meyer és E. L. James is. Kezdetekben pontosan ezért nem élveztem annyira - ugyanis ezt mind láttam már egyszer. A sors fintora, hogy sajnos az eredeti nem futott be annyira itthon, mint a többi változata.
Mikor túltettem magam ezen a sérelmen, rájöttem, hogy ez közel az egyik legjobb vámpír+ember románcos könyv, amit eddig a kezeimbe kaparintottam. A vámpírok megmaradtak vámpíroknak, nem hoztak szégyent a fajra.
Időt fogok szakítani a többi részre is, mert úgy érzem, az Eric-féle szálnak még van jövője.
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
Újabb romantikus vámpíros történet. A vámpírok roppant emberiek (pl vérük is van), de persze roppant erősek. A jó vámpír persze nem bántja az embereket, be akar illeszkedni, és persze emberlányba szerelmes. Jó kis könyv, tetszett, azt hiszem elolvasom a folytatást is.
Benkő Gabriella véleménye:
Számomra az egész könyvsorozat nagyszerűnek tűnik. nem tudom elégszer elolvasni. Minden egy alkalommal magával ragad. Lehet, hogy divat vámpír-regény, de számomra élvezetes a kaland, a szerelem, a szex, az egész vámpír világ.
Juhász Gréti véleménye:
Az Alkonyat egy kicsit sötétebb, több eseménnyel teli verziója. Akinek a sok romantika miatt nem tetszettek Stephenie Meyer könyvei, azoknak ezt ajánlanám. Nem tartozik a kedvenceim közé, de nem is mondanám feltétlenül rossznak a könyvet.
Juhász Réka véleménye:
Mostanában nagyon felkapottak a vámpíros szerelmi történetek az Alkonyat trilógiának köszönhetően, ami nem is baj, mert én személy szerint Ann Rice vámpírjainak nagy rajongója vagyok. Hál istennek ez a könyv az Alkonyattól eltérően nem sikerült túl csöpögősre és irracionálisra, és a vámpírokból sem csinált csillogó szépfiúkat. Maga a könyv nagyon olvasmányos, a szereplők szerethetőek, és a sztori is érdekes, bár nem mondhatnám, hogy nem sablonos a bajbajutott főszereplőnő, akit üldöz valamilyen gyilkos, szerintem ezt a könyvet a mellékszereplők teszik érdekessé. Akik szeretik a Twilighthoz hasonló modern vámpírregényeket, azoknak csak ajánlani tudom.
Horinka Zsuzsanna véleménye:
Vámpíros könyv, bár a jó vámpírok persze nem bántják az embereket. A könyv nyomokban tartalmazza a Twilight és a Szürke könyveket. De a történet magával ragadó, a szereplők pedig hamar beköltöznek az ember szívébe. Úgyhogy már a második rész is kipipálva :)
Erdősné Pusztai Anikó véleménye:
Unokatesomtól kaptam kölcsön. Twilight utánzat. De jó