ADATLAP
Isten gyermeke
"Vagy kitalál magának egy másik életvitelt vagy talál magának egy másik lakóhelyet hozzá valahol a világban." - figyelmezteti a seriff Lester Ballardot, ám a huszonhét éves fiatalember egyikre sem képes. Anyja lelépett, apja felakasztotta magát. Lester szinte teljes elszigeteltségben él közel a természethez, egyre távolabb a társadalomtól a Tennessee állambeli Sevier megyében. Pár dollárja van és egy puskája. Vadászik és gyűjtöget a hegyekben. Meggyűlik a baja a renddel. Magában beszél. Egy hideg téli reggelen tett felfedezése alapvetően változtatja meg az életét. Már nem lesz visszaút.
Cormac McCarthy korai remekművében a rá annyira jellemző szikár költőiséggel, érzékenységgel és komor szépséggel mutatja közelről az emberszámba se vett, kisemmizett Lester létezésének bestiális harcát, kegyetlen-keserves küzdelmét....
Farkas Csilla véleménye:
Első könyvem volt a szerzőtől. Nem erre számítottam. Sötét, komor hangulatú történet, nem igazán tetszett. A társadalom peremén lévő ember hogyan lesz sorozatgyilkos? Brutális gyilkosságok sorozata. Egyik szereplővel sem tudtam azonosulni, ez egy érzelemmentes kemény világ.