ADATLAP
J. K. Rowling Az igazi varázsló - Harry Potter megteremtője
Harry Pottert az egész világon imádják, akárcsak teremtőjét. Joanne Kathleen (J.K.) Rowling igazi varázsló, olyan asszony, aki képes élethűen felidézni gyermekkorát, és megragadni azt a vad, csodás, nehéz korszakot - s épp ez a képessége az, amitől teremtménye, Harry Potter annyira valóságosnak tűnik.
Ebben a sok mindent feltáró könyvben a Harry Potter-sorozat rajongói úgy láthatják kedvenc szerzőjüket, ahogyan korábban még soha. A csodálatos képzelőerővel rendelkező, társai közül kissé kilógó gyerekből egyedülálló anya lett, szinte emberfeletti felelősséggel a vállán. J.K. Rowling története csodálatos lehetőség a felnőtteknek és a gyerekeknek, hogy együtt élvezzenek egy szívmelengető, varázslatos történetet....
Kiss Boglárka véleménye:
Nem igazán rajongok az életrajzokért, de ezt érdemes volt elolvasni. Hogy az írónő milyen viszontagságokon ment keresztül, mielőtt nagysikerű és a világ egyik legismertebb emberévé vált. Szimpatikus volt benne, hogy milyen maximalista volt, nem engedte a könyveit kiadni, míg tökéletesnek nem érezte, és hogy mennyire elkötelezetten kereste a megfelelő Harryt az első filmhez. Egy igazi sikertörténet, ami bárcsak megtörténhetne akárkivel a világon! :)