ADATLAP
J. K. Rowling, Az igazi varázsló – Harry Potter megteremtője
J. K. Rowling híressé válásának szívmelengető története – és válaszok a Harry Potter-rajongók legégetőbb kérdéseire! Harry Pottert az egész világon imádják, akárcsak teremtőjét. Joanne Kathleen (J. K.) Rowling igazi varázsló, olyan asszony, aki képes élethűen felidézni gyermekkorát, és megragadni azt a vad, csodás, nehéz korszakot – s épp ez a képessége az, amitől teremtménye, Harry Potter annyira valóságosnak tűnik. Ebben a sok mindent feltáró könyvben a Harry Potter-sorozat rajongói úgy láthatják kedvenc szerzőjüket, ahogyan korábban még soha. A csodálatos képzelőerővel rendelkező, társai közül kissé kilógó gyerekből egyedülálló anya lett, szinte emberfeletti felelősséggel a vállán. J. K. Rowling története csodálatos lehetőség a felnőtteknek és a gyerekeknek, hogy együtt élvezzenek egy szívmelengető, varázslatos történetet. Attól, hogy megismerjük J. K. Rowlingot és azt, hogyan írta meg a világ egyik legnépszerűbb sorozatát, nem fog megváltozni a Harry Potterről alkotott véleményünk. De a J. K. Rowling: Az igazi varázsló kétségtelenül feltár egy másik történetet a regényeké mögött. Sőt az új ismeretek csak fokozni fogják az élvezetet, amikor legközelebb beülünk a fotelba, vagy lefekszünk az ágyba, magunkra húzzuk a takarót… és ismét eltűnünk Harry Potter világában....
Névte Lenke véleménye:
Rowling számomra az Író, lenyűgöz, milyen összetett, átgondolt minden könyve, amit eddig olvastam, így nagyon kíváncsi voltam az életrajzára. A Rowlingról szóló részek érdekesek (bár aki látott egy-egy hosszabb interjút Rowlinggal, annak kevés lesz újdonság), és megvan a maguk tanulsága. De nincs olyan tanulság, amit ne írt volna bele a Harry Potter sorai közé. A kötet szerzője elköveti azt a hibát, hogy olykor kiesik Rowling a fókuszpontból, és nagyotmondó statisztikák veszik át a helyét. Valamint az oldalszám növelése érdekében bizonyos információt többször is leírt. Pedig ez esetben a kevesebb több lett volna.
Silye Tibor véleménye:
Nem volt rossz kötet, de érződött rajta, hogy leginkább újságcikkekből és interjúkból dolgozott a szerző. Emiatt néhol kissé felszínes volt, ami nekem kissé zavaró volt. Sok érdekességet megtudtam Rowlingról, aminek örültem, illetve tetszett, hogy nagyon érződött a köteten, hogy milyen ember is az írónő. Jószívű és sokak gondját a szívén viseli. Kevés olyan ember van, amilyen ő is..
Összességében jó könyv, de változó, hogy melyik rész mennyire olvasmányos.

http://discussion.blog.hu/2017/02/19/rowling_sztori