ADATLAP
Jane és a Hollókirály
Ez a nap is rosszul kezdődik. Míg a többi gyerek az udvaron játszik, az osztályteremben senyvedő Jane különös dolgot vesz észre: az iskolaudvar egyik fáján lakó mókus összecsomagol és elköltözik – ahogyan a jelek szerint a környék összes más állata is. Leguánja vészjósló figyelmeztetést karmol a homokba: Közeleg. Méghozzá a rejtélyes és félelmetes Hollókirály, s egy kutyát sétáltató vak öregember szerint éppen Jane az, aki megmentheti tőle a világot. És ha mindez még nem lenne elég egy napra, Jane szüleit szemmel láthatóan megbabonázzák az elektronikus eszközök, teljesen megfeledkeznek a világról, valamint arról, hogy vacsorára várják Diana nagyit, aki hatalmas vihar és egy különös ajándék kíséretében érkezik. Hamarosan aztán végleg elszabadul a gonosz, és úgy tűnik, Jane valóban kénytelen lesz egymaga szembeszállni a Hollókirállyal, hogy megtörje hatalmát és helyreállítsa a világ rendjét....
Horváth Anita véleménye:
Erről a könyvről főleg jó kritikákat olvastam, és csak egy-két negatívat.
A könyv tényleg varázslatos, de nem volt részemről jó választás. Gyerekként végig izgultam volna, de így felnőtt fejjel nem igazán hatott meg a történet. Független ettől nem bántam meg, hogy elolvastam, de nem fogom újra olvasni.
Kiskamaszoknak ajánlanám a könyvet, de FIGYELEM: annak ellenére, hogy Jane részéről jó döntésnek bizonyult, Ti sose szálljatok be egy idegen férfi autójába még akkor sem, ha van egy jópofa szellentős kutyája!