ADATLAP
Jobbára ártalmatlan
A könyv, ami egészen új értelmet ad a „trilógia” szónak!

Könnyen kedvét szegheti az embernek, ha szülőbolygóját felrobbantják. Pláne, ha a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy űrhajója egy távli, Bob-félő bolygón zuhan le, és ő a túlélés érdekében nem hagyatkozhat másra, csupán szendvicskészítői tehetségére, Arthur Dent azonban mindennek ellenére végre elkezdi élvezni az életet, minek következtében rögvest elszabadul a pokol.
A pokol változatos formákat ölthet: először is ott van a szokásos Ford Prefect-féle, aztán az, amit a GALAXIS Útikalauz új kiadása nyit meg, és végül a legmeglepőbb, ami Arthur hirtelen feltűnt lánya alakjában jelentkezik.

Vajon megmentheti-e hősünk a Földet a végleges multidimenzionális kiradírozástól? Megmentheti-e az Útikalauzt az idegen hódítók karmaiból? És megmentheti-e a lányát saját magától?

Hát persze! Vagy mégsem?

A gond az, hogy Arthurnak már az események puszta követése is roppantul nehezére esik....
Nagy Dorina véleménye:
Mit is írjak... Nem kellett volna mást várnom, a korábbi részeket ismerve. Nem volt rossz, de a többi rész jobban tetszett. Bár a befejezéssel az írónak sok szálat sikerült "lezárnia", van bőven nyitott dolog, ami engem még érdekelt volna. Mondjuk nem a korrekt történetvezetésért kezdtem olvasni, és szerettem meg a sorozatot, úgyhogy nem panaszkodok.
Iffiu Anna véleménye:
Ez a rész tetszett a legjobban. Igaz, hogy egy kissé kiesett az előző 4 könyv vonalából, és szinte csak a szereplők kötötték össze az előzőkkel.
Szuper volt az egész párhuzamos univerzum, és egyéb valószínűség zagyva. Érdekes is volt, nem csak izgi.
Ja és úgy érzem, ebből a könyvből lett merítve egy kis inspiráció a Doctor Who egyik húsvéti special-jába (Teljesen Átlagos Vadtulkok dimenziókat szakítanak).
Jenei István véleménye:
Tetszett, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon, de nagyon tetszett.