ADATLAP
Johnny Bunk kalandjai : 6 hasznos tanács, hogy megtaláld a neked való munkát
Johnny Bunk nagyjából olyan, mint te meg én. Azt tette, amire mindenki biztatta – a szülei, a tanárai, a pályaválasztási tanácsadó. De most, hogy leragadt egy kilátástalan állásnál, kezdi gyanítani, hogy minden, amit eddig biztosnak hitt, egyszerűen tévedés. Aztán egy szürreális estén találkozik egy különös lénnyel, Dianával, a világ legfurább tanácsadójával, aki meglehetősen kalandos módon felfedi Johnny előtt azt a 6 legfontosabb szabályt, amivel valóban megtalálhatja a neki való munkát és tényleg érvényesülhet az életben.

A Johnny Bunk kalandjai az első karriermanga, olyan egyedülálló üzleti témájú japán képregény, amely okos, életre szóló tanácsokkal szolgál a munka világáról és a pályaválasztásról....
Antal Margit véleménye:
Mindenképpen érdekes, szokatlan és nagyon eredeti megoldás pályaválasztási , bár tulajdonképpen inkább életvezetési tanácsokat manga-formában közzé adni. Igazából csak ott kezd érdekfeszítő lenni a történet, amikor Diana, a " pálcika szelleme" bejuttatja, Johnny-t és barátait ( Carlos és Yuko), a cég marketing részlegéhez, ahol hamar elit csapat lesznek Johnnynak köszönhetően. A 6 alapelv:
- Nem létezik terv
- Az erős pontjaiddal törődj, ne a gyengékkel
- Nem te számítasz
- A kitartás többet ér a tehetségnél
- Kövess el kiváló hibákat
-Hagyj magad után nyomot
Nos szerintem a hazai munkaviszonyok között kevésbé megvalósítható céltervek.
Néhol az is zavart a történetben, hogy talán hitelesebb lett volna, ha színes képregényes megoldást találnak ki. Nagy előnye az alkotásnak, hogy kiemelt hangsúlyt helyez a környezetvédelemre ( Newton cipők és a Charger cipők megvalósítása ).