ADATLAP
Káprázat
A Káprázat hamarosan megváltoztatja a világot, amelyben eddig éltél. A kötet egy futurista sorozat lenyűgöző első darabja, amely egy tökéletes virtuális világ ellenállhatatlan vonzásáról szól. A nem is olyan távoli jövőben az ipar, a tömegtermelés és a gyárak sivárrá, szennyezetté teszik a lakóövezeteket. Minden szürke és mocskos. Detroit lakói szinte robotként élik mindennapjaikat. Egy technikai újdonságnak köszönhetően azonban felcsillan a remény, hogy bárki maga mögött hagyja a nyomasztó valóságot. Egy program segítségével beléphet a Káprázat világába, ahol a gyönyörű tájak, új élmények, nyugalom és boldogság várja. Csupán virtuális szemüveget és csuklópántot kell öltenie, hogy hátrahagyhasson mindent, és megtapasztalhassa pár órára a tökéletességet. Mikor azonban vádak érik a programot, hogy függővé tesz és veszélyes, Regan a védelmére kel. Mivel a programot édesapja tervezte, a lány úgy érzi, tartozik apja emlékének azzal, hogy nem hagyja bemocskolni fő művét. De miután a Káprázat magába szippantja, olyan igazságokra jön rá, amelyek választásra kényszerítik szerelem és lojalitás között… Ez az izgalmakkal, titokzatossággal, románccal és új technológiával fűszerezett thriller nem csupán a disztopikus sci-fik rajongóit ejti majd rabul....
Sándor Anita (AniTiger) véleménye:
Hu... Elég so-so könyv. Sokkal kevesebb benne a virtuális valóság, mint amit vártam, sőt - igazából inkább egy összeesküvés-elmélet és nyomozós sztori az egész. Annak viszont jó! Kicsit keveselltem a Kalandokat, illetve magát a Káprázatot, de tetszett. A főszereplő csaj döntésképtelensége és bizalmatlansága idegesített. A srácokat bírtam, mert mind a ketten elhivatottak voltak az ügyük iránt és nem ingadoztak, mint a leányzó.
A történet vége meglepett, a világ - ez a beteg, sebzett, nyomasztó jövő - abszolút bejött.
A közelébe se ér a Ready Player One-nak, - ami a témában a kedvencem, - de érdekes és olvasmányos volt.
Békés Nikolett véleménye:
Kicsit nehezen indult be a történet, de annál érdekesebbre sikeredett a folytatás. A Káprázat egy igazán izgalmas világképet mutat be. Már ebben a témában sok történetet olvastam, de ebből a szempontból újdonságként hatot. A kicsi szerelmi szálat keveslettem és a Káprázatban töltött időt is. Manapság ki ne örülne ha lenne lehetősége egy ilyen kirándulásra...:)