ADATLAP
Kávéházi pillanatok
Aki régóta jár kávéházba, a legtávolabbi asztaloknál folyó beszélgetéseket is meghallja, sőt azt is meglátja, amit nem is lát. Kifejlődött a kávéházi pillanatok iránti érzékenysége, érzi a történeteket, és ha ez a személy éppenséggel író (történetesen Maros András), fel (le) is jegyzi őket. Egész nap a kis, kerek asztalnál ül, ihlet helyett azonban mindig mást kap - egy beszélgetés foszlányát, a pincér és a vendég közt sorsdöntő ütközetet, egy első randevú ügyetlenkedéseit, egy utolsó szakítás fojtó csendjét, ravasz tekintetű üzletemberek vitáját, egykori osztálytársak gúnyolódásait, egy család újraegyesítésének reménytelen kísérletét, magányos vendégek sértődéseit. Ha az olvasó csak feleannyira szórakozik a történeteken, mint a szerző (miközben írta őket), már megérte ezt a könyvet kézbe venni....
Gerencsér Anikó véleménye:
Könnyed, szórakoztató szösszenetekben elevenedik meg előttünk a budapesti kávéházi világ, a maga tipikus figuráival és jeleneteivel. Az írás stílusa az élőbeszédet tükrözi, olyan érzés, mintha mi is ott ülnénk az egyik szomszédos asztalnál.
Markó Júlia véleménye:
Szórakoztató, felpezsdítő írások. Nagy öröm volt olvasni. Rövid, kellemes szösszenetek egy kávéház mindennapjaiból, humorosan tálalva. Könnyed kikapcsolódást nyújtott, jókat derültem néhány részleten.