ADATLAP
Kázmér és Huba
...
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Örülök, hogy minden évben van képregény kategória, mert amúgy tutira nem vennék a kezembe ilyesmit. Pedig jó volt végre nem csak az újság lapjai között rátalálni egy egy szösszenetre. Kedves, vicces...szuper! :)
Farkas Dániel véleménye:
Kázmér és Huba. Mindenkinek meg volt a maga plüsse/képzeletbeli barátja és ők odáig jutottak, hogy ez legyen az álmom megint. Bár a legtöbb vicces, és szórakoztató, mégis a rajzolók-irók olyan mélységekbe is belemennek, hogy ledöbben az állam..
9/10
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Mióta először a kezembe vettem a Bucó, Szetti, Tacsi újságokat, azóta nagy képregény-rajongó vagyok. A Metropol hasábjain ismerkedtem meg Kázmér és Huba történeteivel. Garfield mellett, egyből a kedvenceim lettek.
Lenyűgöző, ahogy a kisfiú és a plüsstigrise felfedezik a világot maguk körül. Mivel nagyon kíváncsi voltam rájuk, ezért a teljes gyűjteményt elolvastam, képtelen voltam akár egyetlen kockát is kihagyni. Engem meglepett, hogy ennyi időn át is érdekes tud maradni Kázmér és Huba. Nagy, világmegváltó elképzeléseik folyton tudtak nekem is újat mutatni. Az a filozofikus hangnem, amit sokszor olvastam, már-már komolyan filozófusi magasságokba szárnyal.
Nekem tetszik, ahogy az író bemutatja, hogy egy Kázmér korabeli kisfiú hogyan tölti a szabadidejét. Imádja a reklámokat és a tévét, mint minden mai gyerek, de ha a szabadban lehet, azt többnyire élvezi. Ahogy felássák a kertet, vagy ahogy várja a havat… mintha saját magamat látnám újra gyerekként.
Aki nem csak egy bugyuta képregényre, de ugyanakkor felhőtlen szórakozásra és nevetésre vágyik, ne habozzon, azonnal szerezzen be egy újságot vagy egy gyűjteményt és olvasson Kázmér és Hubát.
Mag Tünde véleménye:
Egyszerűen imádom a Kázmér és Huba könyveket. Ha fáradt, rosszkedvű vagyok, vagy csak egyszerűen csak kicsit kikapcsolódni vágyom, előkerülnek. Hihetetlen mély életbölcsességek, és kacagtató képsorok egyszerre. Aki kicsit magába tud nézni rájön, hogy legbelül mi is olyan kisgyerekek vagyunk, mindegy, hogy akár már nekünk is vannak gyerekeink. MMély filozófia, és viccek egyszerre, a legjobb képregény szerintem.