ADATLAP
Késtél
-...
véleménye:
Lenier Laura a kedvenc írónőm!! Minden könyve csodás! Az SZJG óta olvasom az összes könyvét. Az egyik kedvencem ez a sorozat.A függője lettem! Nagyon jó! Márk zseniális karakter, de nem csak ő. Mindenki nagyon szerethető és vicces.
Szántó-Jávor Adrienn véleménye:
Ügyes...
Lányomnak kölcsönöztem ki a könyvet, nem ismertem az írót sem. Úgy voltam vele ha már nálunk van a könyv elolvasom, keresek neki egy kategóriát, persze módosítanom kellett, mert elsőnek a gimnáziumban játszódó kategóriába tettem, de szerintem nem oda való. Mindegy is. A könyv könnyed volt, nagyon hamar végeztem vele, voltak benne vicces részek, még hangosan nevettem is. A szereplőkkel sem volt bajom, azonosulni nem tudtam velük, de ez nem zavart, nyilván nem az én korosztályomnak szánták :). Viszont nagyon ügyes húzás volt a vége, mert most kénytelen vagyok elolvasni a következő részt, sőt láttam, hogy van még több része is a sorozatnak, lesz mit olvasnom, ha mindegyiknek ilyen vége van.
Csomai Borbála véleménye:
Leiner Laurának már rengeteg regényét olvastam. A Bexi-sorozathoz sokáig nem volt kedvem. Most, hogy elolvastam, nem értem eddig miért nem tettem. Ugyanúgy megvan benne a humor, mint Laura előző könyveiből már megszokott. Nagyon aranyos az összes szereplő, kedvenceim Körte és persze Nagy Márk.
Sike Judit véleménye:
Sajnos nem igazán találtam olyan könyvet, ami a szülővárosomban játszódna (Ózd), ezért inkább egy budapestit választottam

Olvastam pár kommentet miszerint Leiner Laura könyvei valójában csak a 12-15 éves korosztálynak íródnak és csak ők tudják élvezni őket, hisz a kicsivel idősebbeket már nem ragadja magával a hangulata.
Egyáltalán nem értek egyet!
Engem borzasztóan magával ragadott, imádtam a karaktereket, a poénokat, a történetet. Imádom a tehetségkutatókat és nagyon tetszett, hogy bepillantást nyerhettem abba, hogy hogyan zajlik valójában a show. És hogy minden csak egy show része.
Hát nekem nagyon tetszett, és már olvasom is a következőt.
Mindenkinek ajánlom, de tényleg. :)
Miklósovics Lilla véleménye:
Íme egy újabb sorozat, aminek a függője lettem. Nagyon tetszett a Késtél! Bexit nagyon könnyű volt megszeretni, éppúgy, mint Nagy Márkot. A befejezés eléggé felcsigázott, így muszáj lesz azonnal elkezdenem a Hullócsillagot. Remélem az is hasonlóan jó lesz!
Kis-Szótér Andrea véleménye:
Jót szórakoztam, jól van megírva, sőt még meg is lepődtem, hogy ennyire mélyen és talán nem árnyaltan, hanem némileg hitelesen is visszaadja azoknak a zenei műsoroknak a hangulát, melyek most igen-igen népszerűek a kereskedelmi tévékben, s amelyeket (bevallom) én is szoktam nézni! A zeneiparhoz nem tudok hozzászólni, de biztos a regényben leírtak helytűllóak. Lehetne erről csevegni és hosszú sorokat teleírni, de erre én most nem vesztegetem az időm, megyek folytatatom a Hullócsillaggal. Szóval, jó a sztori, remekül van megírva. Kedvelem Leiner Laurát!
Puskás Petra véleménye:
Ezt a könyvet vegyes érzelmekkel kezdtem el olvasni, ugyanis sok jó véleményt hallottam róla, mégis ódzkodtam tőle egy kicsit, mert én nem mindig szeretem a könnyedebb regényeket. Szerencsére kellemesen csalódtam. Leiner Laurának már olvastam néhány könyvét és azokról is ugyanez volt a véleményem: a romantikusabb típusú kamaszoknak való a leginkább. Első olvasásra új, izgalmas, viszont ennyire elég is. A Késtél az ötletes dalszövegekkel, szimpatikus szereplőivel és történetével engem magával ragadott olvasás közben. Főleg a zene-szeretőknek tiniknek ajánlom (akikből manapság jó sok van).:-)
Baráth Ágnes véleménye:
Miután elolvastam a SzIKh-t, Bábelt, tudatosan kerestem A Leiner Laura által írt könyveket. Ez is rögtön megragadott. Eleinte nem is tudtam, kinek drukkoljak, az ellenszenves Nagy Márknak, vagy az első látásra talán félreismert Gergőnek. Meglepő volt a könyv vége, arra sarkallt, hogy máris olvassam el a folytatását, így egyben faltam fel az eddig megírt 3 részt :)
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
A Bábel volt az első Leiner Laura könyv, de ezek után valószínűleg felfalom az összes megjelent könyvét. Nagyon tetszik az alaptörténet, nem szépít, itthon így működik a pop-szakma. Bexi egy facebook-ra feltöltött videóval berobban, de elveszti régi életét. Nem elég, hogy ezt az új helyzetet fel kell dolgoznia, produkálnia kell, új lemez és fellépések, és egy valóság-show, duett az aktuális szépfiúval. Letehetetlen.
Laczkó Klaudia véleménye:
Leiner Laura belopta magát a szívembe az SZJG sorozattal, s nem is csalódtam benne ezúttal sem.Az írónő megmutatta,hogy nagyon is van tehetsége az íráshoz.Napokkal a könyv elolvasása után is kezembe vettem a könyvet,fellapoztam,mert egyszerűen nem eresztett a történet.Kedvenc karaktereim Bexi,Márk,Körte,A Fogd be Aszád együttes
Ui.:Nagy Márk és Bexi fan lettem (>_<) Drukkolok nektek srácok.
Karafiát Klaudia véleménye:
IMÁDTAM. Csupa nagybetűvel. Ez tényleg egy olyan könyv, ami letehetetlen és a végén az a nagy hiányérzet, mikor végül nem derült ki ki jutott tovább.. Nagyon sokat nevettem rajta. A sztori is teljesen eredeti volt. A könyvben szereplő dalok is nagyon tetszettek. Alig várom, hogy olvashassam a következő két részt.
Kemsei Zsófia véleménye:
Neeem lehet így végeeeee!!! Úristen nem hiszem el, hogy még egy ilyen szerzővel találkozoom... Imádtam az egész könyvet, bár nagy meggyőződésem volt, hogy utálni fogom. DE Te Jó Isten, hogy gondolhattam ilyet!! Egyszerűen nem tudok mit mondani... Imádtam, azt hogy szinte teljesen bele tudtam magam élni Bexi szerepébe úgy volt kialakítva. A könyvben megjelenő dalokat részben ismertem részben nem, de így a végére az összeset megszerettem és lett egy Késtél lejátszási listám belőlük *-* Tényleg első kortárs magyar írós könyvem volt és nem számítottam sokra, dee imádooom *-*
Alig várom, hogy olvashassam a következő részt és Hajráá Márk!!
Sándor Anita (AniTiger) véleménye:
Nekem tetszett, bár bevallom, nem ezt vártam, mert abszolút kiesnek az érdeklődési körömből az aktuális sztárcsináló műsorok, a kedvencekre szavazgatás, a celebek és a celebekkel foglalkozó bulvárműsorok.
A regény fő humorforrása maga Nagy Márk volt, akitől lehet le kellett volna olvadnom, de sokkal inkább csak kiröhögtem fejezetről-fejezetre. Iszonyatosan kész a gyerek! Beki/Beka/Bexi jó arc, vérbeli realista, humoros, néha átmegy teljesen idiótába, de közben nem egy rinyálós, teljesen életképtelen kamaszlány (mint mondjuk az SzJG-széria Renije).
Brenyó Zsóka véleménye:
Ez volt az első könyvem Leiner Laurától, de már sokat hallottam róla, és ez mind csak jó volt. A Szent Johanna gimi valóságos tini-kedvenc, minden ismerősöm kamasz lánya olvasta és szerette a sorozatot. A molyon sok rosszat írtak a Késtélről, összehasonlítva Laura többi könyvével gyengének találták – mivel nekem ez volt az első, ezt sem cáfolni, sem támogatni nem tudom, mindenesetre nekem megütötte a mércét, amit vártam – persze egy tinikönyvhöz illő módon. Nyilván 24 évesen nem fogom tudni úgy beleélni magam egy 17 éves lányka életébe, főleg, ha az a lány éppen frissen tinisztár lesz, mégis könnyed volt és jó hangulatú, sok párbeszéddel, ami könnyítette a haladást, és aranyos karakterekkel, 17 évesekhez illő problémákkal és stílussal.

A főhősnőnk, Bexi, avagy Rebeka egy facebookra posztolt videóval betört a zenei pályára, egy menedzser felkapta („a netről kukázta”), és meg is jelent az első lemeze. Történetünk ott kezdődik, hogy Bexit felkérik egy tehetségkutatóba vendégszereplésre, ami a nagy magyar valóság X-faktora vagy Megasztárja lehetne. Egy fiúval, Márkkal kell duetteznie, és ez az új lemezének megjelenése előtt egy hónappal óriási lehetőségnek számít. Beláthatunk a kulisszák mögé, mi történhet egy ilyen műsorban, hogy élhetik ezt meg a szereplők, és milyen elöl-hátulütői vannak a sztárságnak. A jó öreg „magányos vagyok, mindenki csak érdekből barátkozik velem” gondokon túl megjelenik a „két fiú közt vacillálok” és hasonló súlyos problémák is.

Összegezve szerintem nem bánja meg senki, aki kézbe veszi, ha 18 éven aluli, akkor szinte kötelező, de egy könnyed kis regénykének még felnövő fejjel is megfelel. Én örülök, hogy van egy ilyen magyar lányunk, mint Leiner Laura, amikor én tizenéves voltam és faltam az ilyesfajta könyveket, mindent megadtam volna egy hozz
Viki Madarász véleménye:
Ugyanolyan jó volt, mint elsőre. Nagyjából mindenkin röhögtem egyszer, szokásos Leiner Laura könyv, amiken jót lehet nevetni. Nagyon hamar kiolvastam (sajnos..), és ugyanolyan volt a véleményem, mint az első olvasásnál. Kivétel Geri. Ebben a részben még úgyahogy elviseltem, sőt, még kedveltem is... De inkább ebbe nem megyek bele. Szóval a lényeg: még mindig szeretem, még mindig nevetek rajta, és még mindig ajánlom. :)
Hencsei Andrea véleménye:
Jócskán benne vagyok a felnőtt korban, de kamasz lányom van, aki imádta a Szent Johanna gimit. Úgy gondoltam megelőzöm az olvasásban, mégis tudjam, mit adok a kezébe. A főszereplő persze megint egy nagyon RENDES gyerek, egy őrült világban. A történet lassú folyású, hömpölyög a jól megjósolható végkifejletbe. Olvasom a folytatását :) Ami kevésbé tetszett benne, hogy az írónő "kissé" szájbarágós, ha harmincszor nem meséli el a Késtél berobbanásának történetét, akkor egyszer se :)
Horoszné dr. Gulyás Margit véleménye:
Tetszett. Szerintem nem ez Laura legjobb könyve, de élvezetes volt, könnyed. Nem szeretem a szó szerint félbehagyott könyveket, amikor mindenképpen meg kell venned a második részt, hogy lásd a befejezést. Érdekes volt "belátni" a tehetségkutató műsorok hátterébe és sok igazság volt a "tehetségekkel" kapcsolatban is.
Kovács Emese véleménye:
Leiner Laura nem tud mellényúlni. Ő Magyarország egyik, ha nem a legjobb írója. Abszolút tinikönyv, de ez ne legyen senki számára kizáró ok. Elolvashatja egy 10 éves is, de akár egy 50 éves is. A történet tetszik, mert így betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen lehet "celebnek" lenni. Ott is ugyanúgy küzdeni kell, és nem a tehetségről szól minden.
Plósz Karolina véleménye:
Kíváncsi voltam rá milyen ez könyv mert a barátnőm már olvasta és gondoltam én is elolvasom . Nagyon tetszett Bexi karaktere és Nagy Márké is természetesen . Már olvastam a Szjg- t és az is fantasztikus volt. Leiner Laura ismét egy nagyszerű könyvet írt .
Vigh Ágnes véleménye:
Fáj ezt leírnom, mert imádom Leiner Laurát és a könyveit is. Hatalmas Szent Johanna rajongó voltam, de a Bábelt is nagyon szerettem. A Késtél viszont hatalmas csalódás volt számomra. Elcsépelt poénokat tartalmaz, ami rendkívül szokatlan az írónőtől. A karakterek nem voltak egyéniségek, igazából egyik sem került közel a szívemhez. 11-13 éves korosztályt talán megfogná a történet, de másoknak véleményem szerint nem nyerné el a tetszését.
Ilyés Teréz véleménye:
Úgy kezdtem el, hogy már körülöttem sokan olvasták ezért én is kíváncsi voltam rá. Már a megszerzése után tudtam, hogy tetszeni fog pedig még nem is olvastam bele. Úgy egy-két nap alatt kiolvastam és rögtön el akartam kezdeni a Hullócsillagot is, de sajnos várnom kellett rá. Ez a könyv megismertette velem egy olyan lány életét akinek valóra vált a legnagyobb álma és élni is tudott vele. Bár sok szomorúság is érte őt de attól még megpróbált a sarkára állni, és sikerült is neki.
Zsaklin Jády véleménye:
Leiner Laura könyvét csak a lányom miatt választottam, ő ugyanis nagy rajongója az írónőnek. Kedves, kamaszoknak szóló történet, nekem kicsit gyermeteg volt. Ennek ellenére nagyon nagyra tartom Leiner Laurát, mert többek között az én lányommal is az ő könyvei szerettették meg az olvasást, ami most már szinte rajongássá vált, szerencsére!!!!
Tóth Patrícia véleménye:
Amikor megjelent ez a könyv, úgy voltam vele, hogy el se olvasom, mert az Akkor szakítsunk nagy csalódás volt. De ez tetszett.
Bexi nem olyan, mint a többi LL főszereplő lány, ő nem egy kis naiv csaj. Márk, háát ő néhol már kicsit sok. Ez az X-faktoros dolog tetszett, pedig én nem szoktam nézni ilyeneket, mivel szerintem egy nagy hülyeség az egész. Ebből se marad ki Laura fergeteges humora amin jókat nevettem.
Szijártó Eszter véleménye:
Most már lassan elmondhatom, hogy minden Leiner Laura könyvet nagyon várok, pedig nem nevezném magam klasszikus SzJGernek. Mindenesetre imádom Laura egyszerű stílusát, mert pont ettől lesz ennyire szerethető a tiniknek (és az idősebbeknek): a könyveiben és a fogalmazásmódjában nincs semmi mesterkéltség, nem érezni súlyos tervezéseket a háttérben, amelyek agyonnyomnák a történetet, viszont rettentően viccesek és mire az ember felnéz, már magukba is szippantották.
OLVASS, OLVASS, OLVASS BEXIT :)
Berk vagy Márxi?:)
Ratkai Réka véleménye:
Mint az összes többi Leiner Laura könyv, ez is nagyon tetszett. Régóta el akartam már olvasni, de eddig valahogy mindig háttérbe szorult. Most végre volt rá időm, és nem is csalódtam benne, a megszokott stílus ezúttal is nagyon szórakoztató és érdekes volt. Remélem, sok ilyen lesz még, de persze azért a kötelező olvasmányokat sem felejtem el. :)
Eszter Bako véleménye:
Egy új sorozat, de az írónő a régi :) Nagyon tetszik Bexi, aki nem egy műsor vagy valaki más hátan robban be a köztudatba, és megörzi a személyiségét, hű marad saját magához. Kicsit idegesitő ahogyan ragaszkodik gerihez, bár világos, hogy ebből a kapcsolatból jó nem sülhet ki. Nagyon hangulatosak a nagy összejövetelek Bexiéknél. Márk pedig egy nagyon nagyképű, a való életben nem hiszem, hogy kedvelném, de itt szerethetővé válik.
Pocsai Zsanett véleménye:
Nagyon szerethető, olvasmányos történet. Élethűen adja vissza a tehetségkutatók hangulatát. Nem volt kiszámítható, a karakterek viccesek és szerethetők. Felnőttként olvasom, mégis érdekel, izgalmas. Jó néha újra megélni, milyen volt akkor ilyen apróságokkal foglalkozni, amik akkor életünk sarkalatos kérdéseit jelentették.
Németh Mária Ingrid véleménye:
El sem hiszem, hogy lehet ilyen befejezést írni… tehát, ha kíváncsi vagy a folytatásra vedd a kezedbe a második kötetet! Szeretem Leiner Laura könyveit, és ez is tartja a megszokott szintet, de mégis másnak éreztem a többihez képest. Szórakoztató, humoros, néhol megható, és nagyon is hétköznapi. Tetszett, hogy itthon és ma játszódik a történet. A karakterek (és a becenevek) pedig olyanok, mint bármely mai fiatal. Ajánlom azoknak, akik szeretik a gimis sztorikat…
Király Anna véleménye:
Nekem nagyon tetszett a történet, jók voltak benne a karakterek, mindenki szerethető volt (még Márk is, annak ellenére, hogy egy egomán baromnak volt beállítva). A párbeszédek egyszerűen fenomenálisak voltak, a legtöbbjükön nevettem egy jót magamban. Az volt benne a legjobb, hogy tényleg egyik szereplőt se lehetett utálni. Igaz, hogy Geriről sok rosszat mondott mindenki, de nem ismertük meg igazán a karakterét, elmondás alapján meg nem lehet ítélkezni, úgyhogy nekem nem volt ellenszenves egyáltalán (másrészt meg mindenki változhat).
Gy.né T. Anikó véleménye:
Jópofa kis történet, nagyon tetszett. Jók a karakterek, Bexi és Körte szimpatikus, Márk beképzelt, de talán még nem reménytelen...A szöveg könnyed, humoros, gyorsan kiolvasható. Kíváncsian várom a folytatást...