ADATLAP
Két Lotti
Az mégiscsak furcsa, ha egy kislányról kiderül, hogy nem egy van belőle, hanem kettő! Luise egy tóparti üdülőben találkozik Lottéval, aki jobban hasonlít rá, mint a tulajdon tükörképe. Egy kis nyomozás után megoldódik a rejtély: a lányok ikrek, és csak azért nem ismerik egymást, mert egyiküket az apa, másikukat az anya neveli. Hasonlóságuk sok bonyodalomhoz vezet: olyan egyformák, hogy talán még a szüleik sem tudnák megkülönböztetni őket. Vagy mégis? A történet végére ez is kiderül, ugyanis a testvérek szerepet cserélnek, és így próbálják kibékíteni egymással a szülőket. Vajon helyrehozhatja a gyerek, amit a felnőtt elrontott? Erről szól ez a megható, de egyben mulatságos regény....
Gyuricza Györgyné véleménye:
Nagyon sok filmbeli feldolgozását láttam ennek a történetnek, de a könyvet nem olvastam eddig. Anyukám vette még nekem, hogy hát ha megszeretem az olvasást (mivel gyerek koromba egyáltalán nem szerettem olvasni). Most elővettem, és az első oldalától az utolsóig élveztem az olvasását, annyira aranyos történet. Kár, hogy eddig nem vettem a kezembe, de szerintem nem utoljára. Ha hamarabb nem a lányommal biztosan újra olvasom.
Kovács Szilvia véleménye:
Ezt a könyvet még általános iskolás koromban kellett elolvasni. Nagyon szerettem már akkor is ezt a könyvet. Aranyos, vicces történet és még ennyi idősen is igazán szórakoztató olvasmány. :) Kicsit vissza hozza az ember gyerekkorát.
Rúzs-Molnár Nelli véleménye:
Általános iskolában kötelező olvasmány volt, de bevallom a történetre egyáltalán nem emlékeztem. Aranyos kis történet, bár egy kicsit számomra hihetetlen, hogy az ikrek mégse tudtak a másikról (lehet, hogy azért mert van egy ikerpár a baráti körömben). Mindenesetre jól el tudták hitetni a szülőkkel hogy épp az aktuális ment vissza anyuhoz, apuhoz.
Ruttkay Emese véleménye:
Kisgyerekként is imádtam ezt a könyvet (nyilván ezért választottam ebbe a kategóriába), minden nyáron újraolvastam. A sztori még mindig cuki, és a könyv, még mindig jobb, mint az ebből készült filmek bármelyike. :)
Dózsai Évi véleménye:
Ennek a könyvnek az alapján készült az ikrekről szóló könyvek és filmek, megható és vicces történet arról, hogy két tudtok nélkül elválasztott ikerlány egymásra talál egy olyan helyen, amit szüleik választottak ki, ez is közös bennük. Először a két lány nem bírja egymást, majd barátság és végül testvériség alakul ki kettejük között, amiről készül egy bizonyos kép is, és végül kitalálják a hely cserét, aminek meg is lesz az eredménye.