ADATLAP
Kétesélyes szerelem
A tizennyolc éves Harper egész életét tengerészgyalogos apja szigorú felügyelete alatt töltötte, most azonban elérkezett az idő, amikor végre a saját életét élheti, és olyan tapasztalatokra tehet szert, amelyekről korábban csak az apja egységében szolgáló újoncoktól hallott. Harper hatalmas reményekkel kezdi meg első évét a San Diego-i Állami Egyetemen.
Új lakótársának köszönhetően Harper hamar belecsöppen a bulik, a helyes pasik, a családi élet és a mindent elsöprő érzelmi viharok világába. A szíve csaknem kettészakad, amikor egyszerre szeret bele új barátjába, Brandonba és szobatársa bátyjába, Chase-be. Kemény külsejük és viharos múltjuk ellenére a fiúk imádják Harpert, és bármit megtennének érte – ha kell, félreállnak, csak hogy ő boldog legyen....
Süveges-Kuzma Enikő véleménye:
Mielőtt nekiálltam a könyvnek, egy kicsit utánaolvastam a véleményeknek. 10-ből kb 7-en rosszat írtak róla. Hát arra jutottam, hogy sajnos igazat kell adjak nekik. Hát Harper rendesen kicsinált. Egyszerűen bosszantott végig. Nem is értem, hogyan tudnak ennyien bolondulni érte. Kész hárem, csak fordított felállás. Brandon olyan semmilyen volt. Nem találtam semmi olyat, ami miatt rajonganom kellett volna érte. Chase volt az, akinek az elejétől szorítottam. Benne talán volt valami. Nem is tetszett a fordulat. De még a szülők sem lettek szimpatikusak. Egyszerűen senkit sem tudtam igazán megkedvelni. Pedig ilyen még nem fordult elő.
Nagy Zsófia véleménye:
A történet nekem elég lapos volt, de felkeltette annyira az érdeklődésemet, hogy tovább olvassam. Szenvedtem vele elég rendesen, idegesített, meguntam, feldühített, ki akartam dobni, fel akartam égetni, mégis ahogy a végére értem, bevallom, elsírtam magam. Bőgtem.
Kovács Szilvia véleménye:
Csak sikerült kiolvasni Ez a könyv egyszerűen iszonyatos, szörnyű és rettentően hatásvadász! Életemben még egy ilyen sz@r könyvet nem olvastam! Harper a főszereplő egy elkényeztetett folyamatosan sápítozó, nyafogó picsa. Játssza az ártatlan szüzikét, a nebáncsvirágot akit a csúnya, csúnya katona apuka teljesen elnyomott, nem szeretett. Közben viszont halálra szivat két srácot is (sőt, ha őszinte akarok lenni inkább hármat, mert Cartert is közéjük sorolnám). Gyakorlatilag az első éjszakáját egy idegen srác ágyában tölti, majd egy nap múlva már a másik srác nyomja le a nyelvét a torkán. Iszonyatosan idegesítő volt, ahogy azon agonizált hogy melyik srácot szereti jobban, ki az aki nélkül nem tud élni (mindezt pár heti ismeretség után, ugye nem csak én érzem, hogy ezzel valami nagyon nagy baj?!).
Chase karaktere volt az egyetlen értékelhető ebben a könyvben. Az igazi rossz fiú, aki jó fej, dögös és pimasz. Igaz azért belőle is sikerült nyálas szerelmest csinálni, de ezt még elfogadtam volna. Brandon egy nagy rakás nulla még csak pasinak sem nevezném, nem hogy férfinak. Megcsalja a nagy szerelme, miután heteken át húzta az agyát és ő szó nélkül megbocsát???? Bakker!! Ember, egy pár éves kölyökben több tartás van!!
A két srác családjáról nem is beszélve.Én Chase szüleinek a helyében úgy téptem volna meg, hogy haja alig marad, nem hogy még én biztassam, hogy persze nem baj, hogy a fiam gyerekét várod, menj nyugodtan vissza a másikhoz, hiszen az egy nagy szerelem, ritka az ilyen. Pfúúúú! Most komolyan, mintha az egész bagázs a diliházból szabadult volna!!
Ritkán mondok ilyet, mert különbözőek vagyunk, különböző ízléssel, de csak azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy nem hogy a kezébe ne vegye ezt a könyvet, de még csak a közelébe se menjen! Ez a könyv úgy ahogy van, egy nagy rakás szemét.
Kemsei Zsófia véleménye:
Huh hol is kezdjem? Tegnap éjjel, vagyis inkább ma hajnalban :D elolvastam ezt a könyvet. Teljesen vegyesek az érzéseim, hol utáltam, hol pedig imádtam, de nekem valahogy így volt teljes a kép. Összességében 5+-os volt nálam és benne új kedvencet avattam. ÉS MOST AKI NEM AKAR SPOILERT HAGYJA ABBA AZ OLVASÁST!
Harper kikerült szigorú apukája felügyelete alól, (aki persze a könyv végén 180°-os fordulatot vett), és megismerkedett a bulik, barátok és pasik számára eddig ismeretlen világával. Nem kellett sok, hogy beleszeressen két rabul ejtő srácba, Chase-be és Brandonba *-* Be kell valljam nekem Brandon az abszolút kedvencem. A könyv fele körül minden megváltozik ami szép és jó volt, mert Harper, aki mellesleg Brandonnal járt, megcsalta őt Chase-szel és teherbe esett. Na ezt az rész utáltam és elmondtam a csajt mindenféle ribinek. Szép lassan megbékéltem a gondolattal, de akkor megfordult a fejemben hogy abbahagyom, de szerencsére nem tettem meg. Amik ezután történtek annyira hihetetlenek voltak, mert minden tele volt csavarral. Chase meghalt :'( mielőtt a baba megszületett volna… Brandon végig Harper mellett volt, még úgyis hogy ezt tette vele. Ezért szeretem őt annyira. És hát a vége nem tudom mennyire számít happy endnek, de mindenképpen szép befejezés volt. Chase halálának 4. évfordulóján ér véget a történet egy boldog nagy családban.
Összességében inkább szerettem, de tényleg voltak részek amik felháborítottak, elérzékenyítettek, így joggal mondják sokan hogy ez a könyv egy érzelmi hullámvasút. Egy dolog volt ami picit zavart a könyvben, de ez sem vette el a hatást. Túl sokszor mondták egymásnak, hogy szeretlek. Ha 100-150- szer nem fordult elő akkor egyszer se.
Végül szeretném még megjegyezni, hogy féltem a könyvtől, mert ilyen gyenge értékelést kapott, de mégis elolvastam és egyáltalán nem bántam meg. Aki szereti a n
Kovács Emese véleménye:
Hát nem is tudom mit mondjak... voltak olyan össze-vissza kusza részek, hogy a hajam égnek állt. Harper nem tud dönteni, de mikor egyik felé billen a mérleg, akkor mindig történik valami rossz. Ez nagyon felkavart. A másik a Parancsnok volt, akin nem tudtam eligazodni, végig rossz ember volt, és a végén jön a fordulat. Több napba telt míg a végére értem, de ezt biztos nem fogom újraolvasni.
Bokor Kitti véleménye:
A terjedelme ellenére nagyon hamar végeztem vele. Hát mit mondjak? Oké,hogy Harper beleszeretett mindkét srácba,de miután összejött Brandonnal,ugyanúgy csak Chaseről álmodozik,majd lefekszik vele. Végül miután ugye megtudja,hogy terhes szakít Brandonnal. Na azt a részt nem értettem. Ott vártam valami részletezést,hogy akkor hogy is van a mi? Amikor Chase pedig kikerül a történetből,sírtam. És a végén mi lesz? Hát persze,hogy az,hogy Harper újra boldog Brandonnal. Valahogy nekem az volt a fura,hogy Harper ilyen szerelmes,meg olyan szerelmes,de túl könnyen lett túl a srácokon (legalábbis nekem így jött le)
Rasztik Réka véleménye:
Muszáj voltam a könyv elolvasása után véleményeket olvasni, ki hogyan látja ezt a történetet. Én személy szerint nagyon szerettem a regény kezdetét. Mindig is drukkoltam, hogy Chase-szel összejöjjenek és szinte ugráltam, amikor ez megtörtént. Brandon valahogy nem lopta be magát a szívembe. Fogalmam sincs, hogy ez miért nem így volt, pedig az írónő őt is pozitívként mutatta be. A fordulat, annál a bizonyos tragédiánál következett be nálam és azonnal le akartam tenni a könyvet, mert nem bírtam tovább olvasni. Mivel azt az elvet vallom, hogy "soha ne hagyj félben egy könyvet", így nyögve-nyelősen végigszenvedtem a maradék oldalakat. Nekem hatalmas csalódás volt, mert egy szerelmi háromszög ellenére nem ilyen sztorira számítottam.
Králik Anett véleménye:
Nagyon nehéz összefoglalni a gondolataimat, éppen most fejeztem be a könyvet. Nagyon sok mindennek nem értek egyet...Nem tetszett hogy alig beszélnek Chase-ről, nem tetszett hogy Harper megtalálta vele a boldogságát, hogy "olyan könnyen" túl lett Chase-en Harper, és az sem tetszett hogy pár oldalban letudta az írónő és vége, többet nem is beszélünk róla. Sajnos nem igy megy az életben. Nem akartam elhinni ami történt, nem akartam elhinni hogy mindazok után ami történt még Brandon és Harper ennyire szinte nyálasan boldogan tudnak élni. Gondolom az értékelésből is kiderül hogy én mindig Chase-nek szurkoltam, összetörtem amikor olvastam h mi történt vele, onnantól valahogy szinte mindig könnyeztem, mindig eszembe jutott h hogyan tudnak így élni tovább. Gyűlöltem Trish-t is, ő tett tönkre mindent...Sokkal nagyobbat is kaphatott volna. Nagyon hiányzott Chase a könyv második felében :( Nagyon felkavart ez a könyv, nem tudom mit szeretett volna elérni az írónő de nekem nem teljesen pozitiv benyomásom van róla....Eddig egyik könyv nem volt ilyen, még ha nem is tetszett maga a sztori, valami jót azért találtam benne, nem volt negatív kritikám soha...Itt nem tudom mit gondoljak vagy mondjak, de nem sok pozitívat tudok.... Sajnálom de egyet értek a sok negatív kritikával, tetszett volna ha ugy a 11 fejezet táján befejezi és akkor a gyásszal meg is békéltem volna és gondolhatnám én tovább, vagy egyszerűen nem kellett volna Chase-t megölni és minden jó lett volna.... Áhh mind1 is hagyjuk úgyis mindig ugyanoda térek vissza. Ez az a könyv amit nem fogok tudni megemészteni....
Bobor Rebeka véleménye:
Mielőtt elkezdtem olvasni, rákerestem egy kicsit. Csak rossz véleményeket találtam róla. Egyetlen jó vélemény sem volt fent róla, így eléggé nehezen akartam belekezdeni. A vélemények tévedtek. Nagyon tetszett. Ritka, ha sírok egy könyvön. De ennél megtörtént. Nagyon AJÁNLOM! 9,5/10
Kádas Vera véleménye:
1 nap alatt elolvastam, pedig majdnem 500 oldal. Igen, maga a történet nem túl reális. Én is azon a véleményen vagyok, hogyha bárki is ennyire szerelmes a másikba, az nem ennyire elnéző. Viszont aki nyálas könyvet akar írni, az olvassa bátran.
Szabóné Kicska Mónika véleménye:
Tündérmese felnőtteknek. Nehezen tudok elképzelni az életben ilyen szerelmi háromszöget, ahol a két rivális fél ennyire elnéző a másikkal szemben. Ugyanakkor szívesen olvastam, mert fordulatos volt, érzelmekben gazdag, és mert minden jó, ha vége jó. Azért én Chase-nek szurkoltam, amíg lehetett…
Osvald Alexandra véleménye:
Jó és rossz véleményem is van a könyvről. Imádtam egész addig,míg Chase meg nem halt. Nem tudom miért de nekem Brandon elejétől fogva nem volt szimpi,Chase-nek szurkoltam! Sírtam is rajta. Beleolvastam a végébe és Chase halálától kb 150 oldalon át húzza azt,hogy újra összejönnek Brandon-nal,ami nekem már akkor egyértelmű volt.
Nagy Vivien véleménye:
Egyszerűen letehetetlen. Nem is tudom hogy lehetett volna jobban alakítani a szálakat, de nem is kell, hiszen így volt tökéletes.
Természetesen sajnáltam, amikor meghalt valaki, illetve azt is amikor nem úgy alakultak a dolgok... Azt persze felesleges is mondanom, hogy Chase halálánál sírtam, meg még néhány jelenetnél. Elképesztő könyv!
Tényleg nem tudok mást mondani róla, mint hogy annyira izgalmas, hogy nem tudtam letenni, mert kíváncsi voltam hogy ezután mi jön..
Buth Fanni véleménye:
Milly McAdamstól még nem olvastam könyvet de ez egyszerűen tökéletes volt. Nem bántam meg hogy el olvastam mozgalmas alig bírtam le tenni. Egyszerűen csak jó dolgokat tudok róla mondani. Tökéletes volt, a vég kifejlett is ahogy Brendonnal miken mennek keresztül és a sok bonyodalom ellenére is összejönnek, össze házasodnak és nem haragszik Harperre tovább, látszik mennyire szereti. Igaz hogy Chase is nagyon szerette Harpert én örültem volna ha vele lesz a könyv végig és hogy boldogan életek volna a gyerekükkel de így még jobb volt hogy nem kellet választani a két tökéletes fiú között. De az sajnáltam hogy meghalt. Nagyon magával ragadott mindenkinek ajánlom ezt a könyvet
Fekete Flóra véleménye:
A moly.hu-n találtam a könyvet. Megtetszett a borítója, megtetszett a tartalma, gondoltam, miért is ne olvasnám el? Beszereztem, elkezdtem olvasni, még tetszett is. Utána kezdődött a rémálom. Mire a könyv feléhez értem, már megbántam, hogy nem néztem meg az olvasói véleményeket. 59%-ot kapott az olvasóktól és a pozitív értékeléseket nagyítóval kellett keresnem. Számomra a tipikus amerikai hülyeséget jellemezte a történet. Végigszenvedtem magam rajta, mert már csak azért sem adom fel! És akkor ki tudom pipálni ezt a pontot is a listáról.
Nagy Viktória véleménye:
Ha szigorúan veszem akkor szerelmi négyszög van benne, tekintve, hogy a lányba 3 srác is szerelmes. De a lány csak kettőnek tudja viszonozni az érzéseit, persze egyszerre. Ez a könyv majdnem 500 oldal, és elég sok minden történik benne. Ha ez nem lenne elég, akkor még gyorsan is. A könyvben kb. 3x lehetett volna happy enddel lezárni de nem. Összetört, és szószerint volt hogy el is sírtam magam. Nagyon tetszett. Egyetlen negatívuma van, annyira nem valós jó pár szituáció, hogy még én is nevettem rajta. 5/5*...