ADATLAP
Különben dühbe jövök
Meghökkentően őszinte önéletrajz a hagymásbab és a pofonok nagymesterétől. Bár westernfilmek hőseként ismerte meg a nagyvilág, Carlo Pedersoli sokkal több ennél: forgatókönyvíró, producer, úszóbajnok, olimpikon. Miután aláírta első hollywoodi szerződését, utolsó vízilabda-mérkőzését a magyar válogatott ellen vívta.

Könyvében az immár 81 éves színész, akit 1991-ben a Time a leghíresebb olasznak nevezett, megható öniróniával mesél gyermekkoráról, a sportolóként töltött évekről, arról, hogy hogyan került bele szinte véletlenül a filmek világába, barátságáról Mario Grottival, azaz Terence Hillel, a tengerentúli élményeiről és végül visszatéréséről Rómába.

Ki ne ismerné a Nincs kettő négy nélkül, a Kincs ami nincs, a Bombajó bokszoló című filmeket vagy a legendás Piedone-sorozatot! Most eljött az idő, hogy megismerjük az embert a pofonok mögött!...
Biró Adrienn véleménye:
Már kiskoromban is rengeteg Bud Spencer filmet láttam, ezért nagyon vártam már, hogy eolvashassam az önéletrajzát. Számomra nagyon érdekes volt az életfilozófiájáról, filmezéshez való hozzáállásáról olvasni. Egy másik világba enged betekintést, melyben az olasz filmezés nagymesterei és személyes tapasztalatai egyaránt formálják az életről, a művészetről és általában a világról alkotott képünket. Engem nagyon megfogott a könyv stílusa és személyes hangvétele.
Király Ildikó véleménye:
Nagyon szeretem Bud Spencer filmjeit, ezért gondoltam, kicsit betekintést nyerek a kulisszák mögé a könyv alapján. A hosszú pályafutás egy-egy morzsáját olvashatjuk ebben a könyvben. Nagyon sok érdekességet tudtam meg a színésszé válásáról, és néhány izgalmas és vicces sztorit is elmesél. Bud Spencer rajongóknak kötelező olvasmány. ;)
Bali Mária véleménye:
Már épp azon gondolkodtam, hogy irodalmi szempontból milyen negatív kritikát fogok írni, mikor elérkezett "Az étel imádata" c. rész és elfelejtettem minden bajomat a könyvvel kapcsolatban. Imádok enni! Jót nevettem a "Hozza az étlapot!" elszóláson! :)
Egyebekben Carlo Pedersoli élete nagyon tetszik, van benne nagyon sok olyan dolog/ személy, ami/ aki miatt irigylem őt.
Pribék Szilvia véleménye:
Rajongok a Bud Spencer-Terence Hill színész párosért, így természetes volt, hogy megveszem ezt a könyvet. A filmeket taglaló színész-felsorolások fölött bizony gyakran átsiklottam - viszont megértem, hogy a filmekben szereplő partnereit is meg akarta említeni -, de az életéről szóló részeket már nagy figyelemmel olvastam.
Ludvig Zsuzsanna véleménye:
Bud Spencer, mint egy nagypapa a térdére ültetett, és elmesélte az életét. Én pedig nagyon szívesen hallgattam, habár már csak a könyvben is többször emlegetett televíziós ismétléseket láttam a filmjeiből.
Major Szabina véleménye:
Nagyon szeretem Bud Spencer filmjeit. Ezeken nőttem fel, akárhányszor megtudnám nézni őket. Nagyon tetszett a könyvben, hogy a színész maga meséli el az életét. Nekem nagyon sok Bud Spencer film a kedvencem, de azért párban Terence Hill-el azok jobban tetszenek. A könyv második részét is mindenképp elolvasom.
Németh Enikő véleménye:
Bud Spencert mindenki a Terence Hillel az oldalán kiosztott pofonairól ismeri, de ez a könyv bemutatja, hogy az ember nem csak egy valami jellemezheti. Bud Spencer sokkal több néhány kiosztott pofonnál, és ezt ebben a könyvben be is bizonyítja. Élmény volt olvasni azt, hogyan jutott el az olimpiai úszómedencékből a filmiparba olyan részletek megosztásával, amik rengeteg újdonságot tartalmaztak. Az anekdoták, rövid-hosszabb történetek az élete fontosabb pillanataiból egymás után jöttek és mentek és a könyv végére egy szerethető, emberi, teljesen a földön járó embert ismerhettünk meg, akit nem változtatott meg a csillogás és a hírnév, és aki kicsit mindig kívülállónak, nem oda valónak tartotta magát, miközben mégis milliók szívébe zárta be magát.
Szerintem az a tény, hogy a könyv olvasásának nagy részét végig mosolyogtam, elég sokat elárul, ugyanis általában ez nem szokásom, bármennyire is legyen jó a könyv. A sorokat olvasva viszont annyira egy szeretetteljes figura bontakozott ki, akit képtelen voltam nem újra és újra a szívembe zárni és nem szeretni. Talán egyedül az zavart valamennyire, hogy a könyv tele volt olasz színészek, rendezők, producerek neveivel, ugyanis nem nagy a tudásom ezen a téren, így a nevek számomra legtöbb esetben nem jelentettek semmit, de ez volt az ő világa, ezért érdeklődve olvastam ezt is. Aki szereti Bud Spencer filmjeit és egy kicsit többet akar tudni arról az emberről, aki mögötte van, azoknak bátran ajánlom a könyv olvasását.
Bogdanovics Szilvia véleménye:
Kedves, vicces önéletrajzi leírás, sok olyan adattal amiről nem tudtam, nagyon szeretem a filmjeit, de ebből a könyvből kiderül, hogy mennyire szereti az életet, a családját, Nápolyt és azokat az ismeretlen embereket akik szeretik a filmjeit. Örülök, hogy elolvastam ezt a könyvet.
János Tóth véleménye:
,,Akit Buldózernek hívtak" szórakoztatóan meséli el élete fő pillanatait,egészen gyerek korától. Valamint azt,hogy az uszodától hogyan került el a nagy sikert hozó filmvásznakig.Ajánlom mindenkinek aki szereti a Bud Spencer és Terece Hill-es filmeket! Szórakoztató életírás néhol vicces történetekkel fűszerezve.
Csorba Johanna véleménye:
Egy nap alatt el lehet olvasni, eléggé olvasmányos, jó adag öniróniával, és önkritikával fűszerezve. Kötelező Carlo/ Bud rajongóknak. A második résznek is nekikezdek. Határozottan megérte.