ADATLAP
Kalandvágy
Audrey Driscoll huszonöt éves, már-már vénlány. Milliomos nagyapjával és elkényeztetett húgával él San Franciscóban, a gazdasági válság idején. Aztán egy csapásra mindenből elege lesz, s ezért világ körüli útra indul. Európában beleszeret egy híres világutazó íróba, s attól fogva vele tart – a világ s élete végéig. Csakhogy közbeszól a háború, némely félresikerült házasságok, sok-sok félreértés, egy kínai gyermekmenhely a japán támadások idején – egyszóval gazdagság, elegancia, fényűzés után szenvedés, izgalom, kaland; megannyi elmaradhatatlan kelléke Danielle Steel regényeinek. Vajon megtalálja-e Audrey a boldogságot, melyet annyira megérdemel?...
Zsuzsanna Volford véleménye:
Nagyon jól megírt, mely kiválóan ábrázolja a korszakot, melyben játszódik, valamint be is mutatja azt több ország és nemzet szemszögéből, de persze nem feledkezik meg a szereplők jellemfejlődéséről és sorsuk alakulásáról sem.
Geróts Zsófia véleménye:
Én mindig szerettem az ilyen kalandos-romantikus történetek! Voltak benne meglepő fordulatok, amikor Audrey elment Charlessal az nagyon vakmerő volt, aztán amikor ott maradt az árva gyerekekkel... de a vége persze szerelem-utazás-kaland-család, ennek így kellett lennie, jó volt olvasni, már alig vártam mi fog történni!
Farkas Ágnes véleménye:
A könyv az USA-ban 1986-ban jelent meg, ezért tettem ebbe a kategóriába (Magyarországon csak 1991-ben).Imádtam az elejétől a végéig. Tartalmas, izgalmas és fordulatokkal teli 412 oldal, melynek nagyon találó a címválasztása. Furcsa belegondolni, hogy a régebbi időkben is mekkora távolságokat tettek meg és milyen sok országot beutaztak a kalandvágyó emberek (erről mindig Agatha Christie jut az eszembe).Audrey története nem is végződhetett volna máshogy, csak happy enddel. A szerelmük Charlesszal még a mai világban is különlegesnek számítana. Néhány idegesítő karakter azért volt a könyvben, mint például Annabelle és Harcourt,de szerencsére egy idő után már nem sok szó esett róluk.Üdítő volt visszatérni a ma népszerű erotikus regények világából a Danielle Steel féle "régimódi romantikához". Aki kedveli a romantikus történeteket, az írónőt és az utazgatás, annak kifejezetten ajánlom, nem fog csalódni.