ADATLAP
Kantáta
Papok, bárdok és mások kik a tudást keresik, tanulnak a Hópihe-hegység magaslatai között fekvő Épülés Könyvtárban. A könyvtár alatti pincerendszerben elszabadult egy pusztító átok, és egy fiatal papnak kell szembeszállnia, a rémisztő szörnyekkel, melyet egy gonosz, pusztító elme teremtette e világra.

R. A. Salvatore a Sötét-elf trilógia híres írójának legújabb sorozata Cadderlyről a tudós-papról, és az ő hűséges társainak kalandjairól szól, amint szembeszállnak egy őrségi gonosszal.

„Igazán szerettem írni ezt a sorozatot… mert… a kapcsolat Cadderly és Danica között sokkal érettebb mint bármi más amit kipróbáltam Drizzttel és az álnok gazemberekkel.”
– R. A. Salvatore...
Gerencsér Anikó véleménye:
Azért szeretem Salvatore könyveit, mert a hősei emberközeliek, ismerős problémákkal és szerethető hibákkal. A Kantátában Cadderly olyan diák, akinek figyelme szerteágazó, sok minden érdekli, de nem a tipikus mintadiák: sokszor megszegi a szabályokat, és mindig a saját feje után megy. Persze mégis ő lesz, aki - épp emiatt - elindítja, majd megállítja a káosz átok terjedését az Épülés Könyvtárában.