ADATLAP
Kapcsolat
A KAPCSOLAT minden idők legérdekesebb ismeretterjesztése a fizika, matematika és a csillagászat terén, s mindez regényes, olvasmányos formában. Sagan fantasztikus kalandra invitálja az olvasót – egy magasan fejlett civilizáció felfedezésére a határtalan világűrben. Egy nemzetközi kutatócsoport végigéli a fénysebesség és a relativitás fogalmát eltörlő utazást, hogy tanúi és résztvevői lehessenek az emberi történelem leglélegzetelállítóbb találkozásának…...
Sári Csaba véleménye:
Carl Sagan nem író, ő inkább tudós. És ezért tartom nagyon jónak a Kapcsolatot, mert elhiszem, amit leírt, és még érdekfeszítően, jó regényként adta elő a tudományos fejtegetéseit.
Olvasás után láttam az értékelésekben, hogy a magyar fordítás úgy rossz ahogy van: félrefordítás, kihagyott részek, ami szörnyen sajnálatos. Nekem fel se tűnt, bár ez betudható annak, hogy e-bookon olvastam, amit sajnos nem bírok megszokni.
véleménye:
Most az előbb leírtam a véleményemet, de valamiért eltűnt. Mivel már nem először fordult elő ilyesmi, elegem lett. Nem írom le, csak a rövidített változatot: az író stílusa nagyon tetszett, viszont a magyar fordításól kimaradtak egyes fejezetek, ami miatt a történet teljesen értelmetlen.