ADATLAP
Karácsony Párizsban
Egy ifjú angol átrándul a fény városába, hogy ott töltse a karácsonyt. Találkozik Lydiával, a különös egyéniségű orosz kurtizánnal, vele tölti az ünnepet, beszélgetnek, próbálják megérteni egymás lelkét. S lassan feltárul egy szörnyű tragédia, egy valamikori gyilkosság, amely mindörökre megmérgezte a szerencsétlen lány életét…...
Zsolt Mesterházi véleménye:
Charley egy naiv angol fiatalember vakációzni megy Párizsba a barátjához, ahol belecsöppen az élet sűrűjébe.Találkozik a szerelemmel és találkozik a bűnnel. Eddigi, szinte inkubátorban eltelt élete után mindez sokkhatásként éri.
Kapunk érdekes karaktereket, izgalmas történetet, és megismerhetjük a korabeli Párizs atmoszféráját. Mintha csak ott élnénk.
Matók Szilvia véleménye:
Úgy tűnik szeretem ezt az írót, mert ezt is nagyon élveztem. Persze továbbra is kissé avíttnak tartom a didaktikus részeket, de ettől függetlenül a történetmesélése és a figurák lebilincselőek. Ebben a könyvében erős Dosztojevszkij utánérzést is észleltem - nagyon sok Bűn és bűnhődés motívum volt, aminek majd még jobban utánajárok.