ADATLAP
Karácsonyi lakoma és más történetek
A Francia kaland, a Tökéletes megoldás és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében lélekemelő, romantikus és szórakoztató történetekkel ünnepli a karácsonyt.
Mit tegyünk, ha szenteste egy behavazott skót kisvárosban ragadunk egy jóképű idegennel?
Mi a teendő, ha a karácsonyt a családunkkal akartuk volna ünnepelni, de egy szobafoglalási zűr végül egy sármos férfival hoz össze?
Mi történne, ha egyszer az életben hagynánk, hogy a sors vezesse a kezünket, egyenesen a boldogságig?
Katie Fforde bájos humorral és nem mellesleg ínycsiklandó étkekkel teli kötete szép karácsonyi ajándék mindenkinek, aki hisz a szeretet és a barátság erejében, az újrakezdésben vagy a folytatásban, és abban, hogy ha odafigyelünk egymásra, tényleg megtörténhet a csoda és akár még szerelembe is eshetünk....
Dobos Krisztina véleménye:
Az első történeteket túl gyorsnak, töménynek találtam, féltem, hogy az összes ilyen lesz, de az előétel már nagyon tetszett. A hosszabb történetek jobban tetszettek nekem, a kötet végén lévőket kicsit furcsának éreztem.
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
Könyvtárban találtam, nem olvastam az írónőtől még semmit, gondoltam, közeledik a karácsony, elolvasom.

A könyvben rövidebb novellák, kis történetek találhatók, mind a karácsonyhoz köthető.

Véleményem: Számomra inkább vicces, mint megható történetek voltak. Így egymás után elolvasva kicsit tömény, majdnem ugyanolyanok, persze ezek eredetileg nem egy könyvben voltak, csak összeszedték őket egy válogatásba. Sokszor elmosolyodtam, néhány helyen nem tetszett a fordítás (öreglány), de összességében könnyed, vicces olvasmány.

5/3
Bankó Sarolta véleménye:
Szeretem a karácsonyt, a legszebb ünnep az évben. Kedves történeteket olvastam ebben a könyvben. A három hosszabb volt a legjobb, különösen a Vidéki karácsony. A rövidebb novellák is kedves kis szösszenetek.
Zsuzsanna Volford véleménye:
Kedves történetek arról, hogy milyen meglepetések érhetik az emert karácsony táján, milyen bonyodalmakból milyen karácsonyok sikerülnek egy-egy ember vagy család életében, a "happy end" minden esetben garantált.
Szokol Enikő véleménye:
Katie Fforde összes könyvét elolvastam, ami megjelent itthon, és ez a novellás kötet tetszett a legkevésbé, de ez az én hibám. nekem egy romantikus novella túl gyors, és kiszámítható. Ennek ellenére 1-2 novella szórakoztató volt!!!
Pencz Bernadett véleménye:
Minden a karácsony körül forog ebben a könyvben és Katie Fforde-ban most sem kellett csalódnom.
Mindegyik történetet nagyon élveztem és legtöbbet még olvastam volna tovább. Kicsit az nem tetszett, hogy némelyik nagyon hirtelen és nagy ugrással ért véget, ezt kicsit furcsálltam.
Az is tetszett, hogy többféle kapcsolatot mutatott be, többféle szintű találkozást.