ADATLAP
Kardok Vihara
A Tűz és Jég Dala - sorozat harmadik kötete...
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Amikor elkezdtem olvasni a sorozatot, akkor elhatàroztam, hogy csak a 3. kötet utàn fogom elkezdeni a filmsorozatot. Kìvàncsian vàrom, hogy a könyv alapjàn elkèpzelt jellemek hogy jelennek meg a filmvàsznon. Nem az èn vilàgom ez a tèmakör, de az ìrò ügyesen fogva tartja az olvasót... mert meg kell tudni, hogy mi lett a szereplőkkel, hogy alakult sorsuk. Mèg mindig kìvàncsi vagyok Havas Jon , Arya sorsàra. Amikor az elhagyott toronynàl közel voltak egymàshoz a testvèrek, vàrtam a talàlkozàst..... Folytatom az olvasàst!
Iffiu Anna véleménye:
nagyon szuper volt, furcsa is volt. A sorozat után kezdtem olvasni a könyveket, úgyhogy a történet menete kicsit megzavart, de nem a rossz értelemben. A könyv narrációja pedig mindenben kárpótolt.
Zuzan Éva véleménye:
Az események csak úgy pörögnek, az öt király még mindig csatázik, de már nem sokáig. Robb Stark, Joffrey Baratheon, és Balon Greyjoy meghal, Renlyt meg még előttük megölik, így Stannis és Tommen marad a porondon, mint király. Közben Daenerys egyre erősödik.
Pintye Nikolett véleménye:
Egyszerűen fenomenális, amit ez az író összehozz ezzel a sorozattal...Nem lehet letenni, mert minden oldal, minden sor új fordulatot, fejleményt hoz és sose lehet tudni hova fogunk kilyukadni a végén. Nagyon ledöbbentett némelyik szereplő halála és tényleg lassan már nem marad szereplő a negyedik könyvre. Izgatottan várom a folytatást
Lajos Aliz véleménye:
Ilyen könyvet is ritkán olvas az ember ahol mindenki meghal. Eddig sem tudtam kitalálni mi lesz a könyvben, de olyan csavarok vannak benne amiket el sem hiszek. Nézem a sorozatot is szépen lemaradva, hogy először a könyvet olvassam, és mindig elkeseredek hogy annyi mindent ott nem tudnak megmutatni. De a könyv egyszerűen zseniális, kezdem a negyediket is ahogy tudom. A végén mikor Catelyn életre kelt, nem akartam hinni a szememnek.Már az első könyv után én is rajongó lettem, de a harmadik után már próbálom mindenki mással is megértetni hogy fantasztikus ez a könyv!.
Léczfalvy Lili véleménye:
Egyszerűen zseniális, ahogy bontakozik ki a történet. Nem zavar, hogy fogynak a népek, egyszerűen megtanuljuk 'elengedni' őket. Még akkor is, ha olykor úgy érezzük, hogy szívünk szerint a Falra küldenénk az írót :D
Ignácz Eszter véleménye:
Szerintem ez a legizgalmasabb része a sorozatnak. Hihetetlenül eseménydús, csak úgy kapkodtam a fejem ide-oda, nagyon sok minden történik benne. Még mindig meg tud lepni, pedig már azt hittem, hogy kiismertem magam ebben a világban, de mégsem.

egyébként utazáshoz nem ajánlanám ezt a könyvet…. nagyon-nagyon vastag :D
Németh Enikő véleménye:
Wow. Mindössze ennyit tudok mondani. A sorozatot a negyedik évadig láttam(az 5. évad csak akkor tervezem megnézni,ha már elolvastam a könyvet),és azt hittem,hogy kisebb változások kivételével nem lesz túl nagy változás a könyvekben. Hát, úgy tűnik, mégis tudott meglepetést okozni a könyv a végén. De még mekkorát!
Spoilerek nélkül egyébként nem lehet sokat mondani, ott folytatódik a történet, ahol az előző befejeződött, és ugyan az elején kicsit lassan indul be, nagyon olvastatja saját magát, érdekes, izgalmas, és egyszerűen képtelenség letenni. Akik a korábbi részeket olvasták, azoknak ez is tetszeni fog.
A sorozat írói meg elmehetnek melegebb éghajlatra, hogy Lady Stoneheartot kihagyták a sztoriból. (Már ha az 5. évadba nem bukkant fel, bár erősen kétlem.)
Rasztik Edit Emese véleménye:
Sokáig tartott, de végre sikerült befejezni. És így talán egy kicsit jobban felzárkózni a sorozathoz. Nekem az volt az első, de miután belekezdtem a könyvekbe, azok is teljesen magukkal ragadtak. Sőt! azt hiszem sokkal jobban hozzánk tudnak nőni a karakterek, hiszen teljesen más élmény a kettő. (Például Arya részeit a sorozatban mindig nagyon várom, a könyvben viszont szinte kivétel nélkül kínkeservesen jutottam csak tovább rajtuk...)
Hegyi Nikolett véleménye:
Az elozohoz hasonloan nagyon tetszett, szinten a sorozat utan olvastam el es borzalmasan ideegsitonek talaltam benne, hogy Theonnal kapcsolatban kifejti ugyan a velemenyet, de az en ertelmezesem szerint... HIHETETLEN MENNYIRE KI TUD AKASZTANI ÉS HOGY KÉPTELENSÉG SPOILER NÉLKÜL ÍRNI RÓLA, KI HALT MEG ÉS EGYÉRTELMŰ-E HOGY MEGHALT-E VAGY SEM. Egyébként nyugodt ember vagyok, de ez a könyv...imádom, ez van.
Tégla Ferenc véleménye:
A sorozattal kezdtem de mikor elkezdtem olvasni beláttam hogy az nem adja vissza a teljes történetet, fantasztikus könyv.Van mikor kicsit homályos a sok váltás miatt de teljesen élvezhető olvasmány.
Albert Anna véleménye:
Én még eddig kibírtam hogy nem néztem meg a sorozatot, de most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt a rengeteg változást egy karakteren belül hogyan oldják meg a színészek.
Már várom nagyon hogy a farkas visszataláljon Aryához.
Bötykös Eszter véleménye:
Nagyon izgalmas volt, főleg a vége. Az elején még átkötő fejezetek voltak az előző könyv végső eseményeit mesélte el. A közepe körül aztán beindultak az események, a végén kapkodtam a fejem. Az utolsó 2-300 oldal minden lapja valamilyen sorsfordító jelentőséggel bírt.
eszter hajnalka véleménye:
Fantasztikus könyv!A sorozat fogott meg és rájöttem,hogy sokkal jobb a könyv.Egyre több eltérés van a könyv és a sorozat között.Egy fantasztikusan kitalált világ fantasztikus története!
Varga Adrienn véleménye:
Kedvenc könyveim egyike. Imádom a Tűz és Jég dala ciklust! Martin fantasztikusan ír, remek a világ amit teremtett!!