ADATLAP
Karibi nyár
A Pearl of the Caribbean egy igazán különleges hajó. Egy ősi legenda újjászületéséről, a rejtélyes boldogságszigetről és a karibi „emlékgyógyító”, Carol Santos újbóli felbukkanásáról suttog a hajó személyzete és a kiválasztottak, köztük egy magyar nászutaspár is. Ladányi Niki újságíró azonban nem a boldogságszigetet keresi; egy fájdalmas emlék, egy sorsfordító titok és egy halálosan veszélyes ellenség elől menekül…...
Turi Mária véleménye:
Kezdjük azzal hogy ez volt az első könyvem az írónőtől. És nem lett a kedvencem. Hát reményteljesen kezdtem neki ennek a könyvnek még áprilisban, de 50 oldal után egyszerűen nem bírtam tovább. Egy hete megint nekikezdtem, nem fog ki rajtam alapon. És ez az, elfogyott, sose vártam még ennyire hogy végére érjek egy könyvnek. Nem akarok megbántani senkit ez az én véleményem, és a vélemény szubjektív.
Hát Nekem, nem igazán tetszett, pedig mikor elolvastam a fülszöveget nem tűnt vészesnek, vélemények megoszlottak, és mivel még egy könyvét se olvastam, nem tudtam viszonyítani. Hát felkutattam a könyvtárban és kikölcsönöztem.
Az ötlet tetszett egy mítosz és egy hajó, óceánjáró, pontosabban luxus óceánjáró, mert Húgom is dolgozott ilyen vagyis ehhez hasonló hajón nem is egyen, több hajón, több felé a Karibi-szigeteken, több éven át, gondoltam akkor vessük bele magunkat, de ez nem az volt amire vártam.
Egy több szálon futó történet melyben minden egyes szereplő, /mert az van benne elég ki a hajón dolgozik, ki pedig itthonról megy nyaralni a hajóra/, keresi a boldogság szigetet, de csak az jut el akinek el is kell jutnia. Kezdve azzal hogy egy nászutas pár akinek pénze sincs mert kölcsön adták és vissza nem kapták arra költi a maradékot hogy a Karib tengerre menjen, ez egy kicsit nonszensz, van ez az újságíró csaj aki leleplezi a sziget titkát cikket akar írni miközben a hajóról megold egy rejtélyt, és elfogat egy bűnözőt itthon Magyarországon, de minden vágya hogy leleplezze a boldogságszektát. Nem beszélve a depis zongoristáról, jaj az a rész viszont tetszett ahogy nevezett Frigyes zongoristánk elgázolt gyalog egy motorost. Na meg a hajós app, hát az pazar, mert haladni kell a korral, játssz a kódért hogy eljuss a szigetre. A Leonora szál pedig néha már kicsit irritált hogy ennyit siránkozik, vagy megbízol valakiben, vagy
Haskó Tünde véleménye:
Ha szerencsém lesz, akkor valóban el is jutok a Karibi tengerre, Nem hajóval, hanem repülővel, de akkor is. Eztért is kezdtem neki ennek a könyvnek. Az elején nagyon nem tetszett, aztán az egyszer el lehet olvasni kategóriába küzdötte fel magát. Fejős Éva nem ír jól, legalábbis szerintem regényhez ez kevés.
Ivancsó Regina véleménye:
Nehezen jöttem bele az olvasásba, az elején kavarogtak a szereplők bennem, túl sokan voltak, de a végére megértettem miért nem jut el mindenki a szigetre. Tavaly jártunk Dominikán így a helyszínről tudom, hogy már csak az is képes boldoggá tenni, ha ott van az ember. Teljesen más közeg, másképp szemlélik az életet mint mi itthon.
Hornokné Madarász Zsuzsanna véleménye:
Ez az első könyv, amit Fejős Évától olvastam. Tetszett. Sok szálon indult el a történet, aztán egyszer csak összeérnek a szálak és az olvasó is megérti az összefüggést. Nagyon szép helyen játszódhat, és egy hajókirándulás biztos nagyon jó lehet. A Pearl of the Caribbean pedig a könyvben egy különleges, kiválasztott hajó, és a boldogság szigetére csak az juthat el, akinek el kell jutnia.
Emmert Csenge véleménye:
Sok könyvet olvastam már Fejős Évától, mindegyik nagyon jó volt. A könyvek tradíciója, hogy a könyv végén kiderül, hogy a szereplők honnan ismerik egymást, mi köti össze őket. De ez a könyv.... nekem azért nem tetszett, mert semmi kézzelfoghatót nem találtam benne. Mégis végigolvastam, mert érdekes volt, de azoknak ajánlom, akik szeretik a legendákat és hisznek is benne.
Molnár Krisztina véleménye:
Szeretem Fejős Éva könyveit. Nagyjából mindegyiknek ugyanaz a sémája, sok szálon indul el a történet, aztán ezek összekapcsolódnak, rájövünk az összefüggésekre. Nagyon érdekes a könyv helyszíne, a tőlünk oly távol eső egzotikus vidék illetve a luxushajó élete, jól esik mindkettőbe bepillantást nyerni. Több érdekes szereplő van, illetve van a visszatérő misztikus legenda főhőse, aki az énekével gyógyítja a beteg lelket és annyi legenda övezi, hogy senki sem tudja, hogy él-e még és hol él pontosan. Nem rossz könyv, de nem is az igazi. Elolvastam, de azt mondom, hogy olvastam már Fejős Évától sokkal jobb könyvet is.
Rozália Janicska véleménye:
Ahányszor letettem és újrakezdtem, nem is gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. A közepe felé izgalmak veszik kezdetét, amikor is képbe kerül Leonora. A vége felé már letenni sem tudtam, annyira kíváncsi voltam, hogy most kinek a rokona volt Carlos Santos. Pozitív csalódás.
Sáfár Józsefné véleménye:
Egy hajó a Karib-tengeren. Utasok és alkalmazottak keresik megszállottan a boldogság szigetét. Ahol elfelejtődnek a rossz emlékek, mert egy nő olyan szívhez szólóan énekel. Senki nem tudja a pontos helyét. Akinek el kell jutnia, annak sikerül is. Legfontosabb az önzetlenség, ezt nem pénzen tudjuk megvenni. A boldogságra való képességet magunkban kell keresni, ehhez kell a megfelelő útitárs.