ADATLAP
Kedvesem
Johnt egyedül neveli szófukar, magába forduló édesapja, akit a munkáján kívül szinte csak az érmegyűjtés érdekli. A tengődő fiatalember egyéb ambíciók híján beáll az USA hadseregébe, ahol karrierje gyorsan felfelé kezd ívelni. Egyik szabadsága idején ismerkedik meg az elhivatott, gyönyörű fiatal lánnyal: Savannah-val, akivel első pillantásra egymásba szeretnek. A lány gyógypedagógusnak készül, és alapítványi munka keretében hajléktalanoknak épít házat. Mély érzelmektől átitatott kapcsolatuk ismeretlen távlatokat nyit meg a fiú előtt: figyelmét az elesettek, a szociálisan rászorulók felé irányítja. A fiú lassan megbékél környezetével, csodabogár édesapjával, és közös életük Savannah-val boldogságot ígér. A reményekkel teli jövő képét darabokra törik a világpolitikai események: a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után John úgy érzi, neki most elsősorban a katonaságnál kell helytállnia. A kényszerű hosszú távollétek azonban megviselik kikezdhetetlennek tűnő kapcsolatukat. Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Az őrangyal, Eltékozolt évek, Igaz hittel, Éjjel a parton, Üzenet a palackban, Első látásra, A leghosszabb út) legújabb regényében a közelmúlt eseményeibe ágyazza szerelmi történetét, amelyben az apa–fiú kapcsolat, az empátia, a szociális érzékenység, az önzetlen szeretet bensőséges ábrázolása is nagy hangsúlyt kap....
Kemendi Tímea véleménye:
Ahogy a többi Sparks könyvet, ezt is szinte egy szuszra olvastam el. Nagyon jól indult a történet, de a vége nem tetszett. Igazából egyáltalán nem értettem Savannah döntését. Miért? Nem tudott volna 1-2 évet várni arra a férfira, akit szívből szeret, inkább férjhez ment egy olyanhoz, akibe nem is szerelmes? Ez eléggé fura volt. De a könyv jobban bejött, mint a film.
Farsang Attiláné véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Érdekes volt az apa-fiú kapcsolat változása a történet során. Tanulságosnak tartom, hogy egy kívülálló személy döbbentette rá Johnt arra, hogy miért nem szorosabb a kapcsolata az apjával.
Antal Regina véleménye:
Ritkán mondom hogy a film jobban tetszett, de most ez az igazság. Bár igazán szépen volt ábrázolva az apa fiú kapcsolat, a filmben több érzelmet találtam.
Én is úgy jártam mint egy másik olvasó társam, hogy bár tudtdm, hogy mi lesz a sztori vége mégis reménykedtem!
Berta Szilvia véleménye:
"...az igazi szerelem azt jelenti, hogy a másik ember boldogsága fontosabb számunkra, mint a sajátunk, bármilyen fájdalmas döntéseket kell is meghoznunk ennek elérése érdekében." -így foglalja össze John a könyv végén Savannah iránti érzéseit. A könyv nyitva hagyja a történet végét. Vajon Tim tényleg meggyógyul és soha többé nem találkoznak a szerelmesek? Vagy később mégis újra egymásra találnak? Nem is tudom igazán, melyiket kívánnám...
Szalai Szabina véleménye:
Nicholas Sparks az egyik kedvenc íróm, s ezzel a könyvvel is bizonyította, hogy ez nem véletlen.
Savannah és John történetét filmen láttam, s már akkor eldöntöttem, hogy el kell olvasnom az eredeti sztorit. Nagyon megható, tanulságos események sorozata, melyet mindenkinek csak ajánlani tudok.
Mr. Sparks fantasztikusan ért ahhoz, hogyan kell a fotelba, vagy a kanapéra szegeznie olvasóit, úgy, hogy tökéletesen bele tudják képzelni magukat a szereplők bőrébe.
Nagyon tetszett ez a könyv is, alig várom a kezembe vegyem a következőt.
Janitor István véleménye:
Kedves John-ként ismertem meg, filmben láttam előbb, aztán Mamámnál elolvastam ennek a könyvnek a tartalmát, és leesett, hogy egy és ugyanaz. Kíváncsi lettem milyen könyvben?! Hát sokkal jobb, mint a film. Érzelmekkel, szenvedélyekkel teli történet. A végével nem értettem egyet, az nem tetszett, nagyon szomorúra jött ki.