ADATLAP
Kemény lányok
Danielle Crosbynak olyan teste volt, amilyenért érdemes meghalni. Áruba bocsátotta. És az életével fizetett érte.
Megcsonkított és kegyetlenül megerőszakolt prostituált holttestére bukkannak. Annie Carr nyomozónő még életében nem látott ilyesmit, de nem is akar többé. Tanácsadója, Kate Burrows nyugdíjas nyomozónő azonban igen sok tapasztalattal rendelkezik: ő csípte el a Grantley-i Hasfelmetszőt és leplezte le az ország délkeleti régiójának legnagyobb pedofilhálózatát. Feltett szándéka, hogy segít rács mögé juttatni ezt a gyilkost is.
Ám akárki is az elkövető, keményen feladta a leckét. Amikor megtalálják a következő lány holttestét, akit még az előzőnél is borzalmasabban elcsúfítottak, nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos még csak bemelegít... Annie-nek és Kate-nek mélyre kell ásnia abban a könyörtelen világban, melyben mindenki saját magára van utalva. Vannak, akik számára a prostitúció rendkívül jövedelmező üzlet. De vajon hányan fizetik majd meg a végső árat érte?

A "Kemény lányok" kiválóan összegyúrt, lebilincselő és felkavaró krimi, mely a legutolsó sorig leköti a figyelmünket. Martina Cole ezúttal is a valóságot meséli el, és a valóság borzalmai sokszor minden képzeletet felülmúlnak....
Piroska Fruzsina véleménye:
Izgalmas könyv volt, végig lekötötte a figyelmem, annak ellenére is, hogy a könyv bő felétől egyre inkább sejthető volt számomra, hogy ki a sorozatgyilkos. Néhány résznél kicsit bő lére eresztette az írónő, de ez nem feltétlenül volt zavaró. Jó könyv, biztos olvasok még Martina Cole-tól!
Pintye Nikolett véleménye:
Alapvetően jó könyv volt,bár nekem A hitetlen sokkal jobban tetszett. Élvezetes volt a szókimondó stílusa, néhol annyira "húzták vonták" a történetet,a nyomozást, hogy az már egy kicsit unalmas volt
Szalóky Diána véleménye:
A történet felénél-kétharmadánál kitaláltam, hogy ki a gyilkos, és hogy mi lehet az indítéka.
A szerelmi szálat már kicsit erőltetettnek éreztem, a konflikus szinte szóról-szóra ugyanaz, mint az ez megelőző két kötetben (A szatír, Megrontva), így a végkifeljet is előre megjósolható.
Szerintem kicsit gyengébbre sikerült, mint a korábbiak, de ettől függetlenül tetszett.

Megjegyzés: A három könyv egymás nélkül is értelmezhető, Kate Burrows és Patric Kelly, a két főszereplő köti őket össze.