ADATLAP
Kereszteshadjárat farmerban
Hogyan találja föl magát Rudolf egy szál farmerban a középkorban? Ez a modern kamasz – egy szál frappáns Mark Twain ötlettel – ugyanis hirtelen belecsöppen az 1212. évi gyermek – kereszteshadjárat kellős közepébe. A holland írónő egy tizenéves szemével, az ő élményein keresztül láttatja a középkor számunkra már idegen világát, amelyben a vallás éppúgy alkalmat nyújt az aljasságra, szélhámosságra, mint nemes és önzetlen tettekre is. Az izgalmakban bővelkedő lendületes, és lebilincselő olvasmány már eddig meghódította majdnem egész Európát. Damokos Katalin fordításában és Viszt György rajzaival nálunk is méltán számíthat nagy közönségsikerre....
Kakuk Márta véleménye:
Régen nagyon szerettem és most sem volt rossz. Emlékszem hogy sírtam kiskoromban rajta és milyen csalódott voltam, amikor történelemből a tanár épp csak említette a gyermek keresztes hadjáratokat, pedig én ennek a könyvnek a hatására órákat tudtam volna mesélni. Nagyon jó könyv, csak ajánlani tudom.
Farsang Attiláné véleménye:
Kamaszként nagyon szerettem ezt a könyvet, és ez most, pár év (kb.30) sem változott. :)
Rudolf történetén keresztül megismerhettem a keresztes hadjárat minden nehézségét, a hősiességet, a kitartást, a hűséget egy nemes cél érdekében. Annak ellenére, hogy a könyvben szereplő gyerekeket becsapják, a történet mégis pozitív kicsengésű. A jók elnyerik jutalmukat, a rosszak meglakolnak, hősünk pedig visszatérhet saját világába.