ADATLAP
Kettős játszma
Egypetéjű ikrek, ám mégsem egyformák. Bár sokan összetévesztik őket, a tízéves ikerpár, Ruby és Garnet két külön világ. Ruby mindig szerepelne, Garnetnek egy porcikája sem kívánja a reflektorfényt. A két testvér mégis elválaszthatatlan, mindig és minden körülmények között együtt cselekednek, akár hétköznapi tennivalókról, akár valami csínytevésről van szó. De tarthat-e örökké ez a szoros összetartozás, amikor annyi minden változik körülöttük? Egy kis faluba költöznek, ahová özvegy apjuk barátnője is velük tart. Új környezet, új iskola, ráadásul Ruby merész tervei, melyekhez ikertestvérének is jó képet kell vágnia.
A népszerű angol gyermekkönyv író nagyon ért a gyerekek nyelvén, s jól ismeri azokat a „játszmákat” melyek oly gyakoriak egy mai család életében. Olyan ez a kedves humorral teli könyv, mintha bekukucskálnánk a Barker család otthonának kulcslyukán....
Trisz Tamara véleménye:
Nagyon aranyos történet a kiskamasz ikerlányokról, akik új helyre költöznek apjuk barátnőjével. Megismerjük benne az "ikerséggel" járó jó és rossz dolgokat. A domináns iker hogyan befolyásolja testvérét, s végül azt, milyen nehéz helyzet, ha egyikőjük felvételt nyer egy bentlakásos iskolába. Szívesen olvastam volna tovább az elválás utáni életüket!