ADATLAP
Kezdjetek el élni!
"Meg kellett hoznom egy döntést, és ezt most egyedül kell végigcsinálnom. Ha fontos vagyok neked, tiszteletben tartod, hagysz nekem időt, és megvárod, amíg én jelentkezem."
Marci mindössze ennyit ír a feleségének, barátainak és az édesanyjának, amikor kilép a lakása ajtaján, hogy megtegye azt, amire már évek óta készült.
Mint a gyámkő, ha kimozdul a helyéről, szerettei életében olyan omlást jelent az eltűnése. Vajon mit kell feladnia feleségének, hogy visszakaphassa régi életét?
És a többiek? Mihez kezd nélküle a sodródó Zsófi, mivel kell szembenéznie a meleg Vencelnek, és mire döbben rá Margó, aki talán az életét is feláldozná a gyermekeiért?
Egy biztos: dönteniük kell. Visszatérnek a biztonságos, de zsibbasztóan szürke hétköznapokhoz, vagy elkezdenek végre élni - mielőtt túl késő lenne?

Róbert Katalin lebilincselő története szerelmek, vágyak és csalódások között vezet egy új jövő felé.
Kik vagyunk? Mit tehetünk, ha az életünk új utakra hív?...
Réka Babarczi véleménye:
A horvát tengerparton ülve egy nap alatt kiolvastam. Számomra letehetetlen volt, mert vitt előre a cselekmény és a történet slusszpoénját se sejtettem előre. Izgalmasan jól megírt, abszolút a mai világot szemléltető könyv. Nagyon szerettem és maximálisan bele tudtam élni magam a történetbe. Bármelyikünk története lehetne.
Markó Andi véleménye:
Nem gondoltam, hogy alig egy nap alatt a végére fogok érni... Pásztor Anna nem a kedvencem, de a tőle származó idézet a könyv elején nagyon találó. A fiatalok, akikkel megismerkedhetünk élhetnének akár a szomszédban is, lehetnének a mi barátaink is, és a problémáik is életszerűek. A mű mondanivalója elég egyértelmű, már a címből kiderül: elég az elfecsérelt napokból, ne tékozold el az életed, tedd, amit tenned kell, amitől előbbre jutsz, amivel beteljesítheted a sorsodat. Marci az egyetlen szereplő, aki kiverte nálam a biztosítékot, de ő korunk hőse, a karrierista törtető, aki észre sem veszi, hogy a körülötte élőknek is van élete, érzései, csak magával foglalkozik. Nézzük el neki? Nekem nem ment...