ADATLAP
Kincskereső Pipitér
1944 novemberében egy észak-borsodi falu fölött találat ért egy vadászkastélyt, s benne pusztult az öreg kasznár is. Titkát magával vitte a sírba: hová rejtette a Szapáry grófok vagyonát? Másfél évtizedig elhagyottan állt a romkastély, baglyok, denevérek vertek tanyát sötét padlásán, s az elvadult parkban gyerekek kergetőztek. Egy júniusi estén eltűnt közülük egy kislány… és itt kezdődik a történet. Pipitér és barátai, miután a kincskeresés apró örömökkel, csalódásokkal, kemény próbákkal és sok-sok vidámsággal teli útját járják, megtudják, hogy a talált kincsekkel nem egyvalaki lesz több midenkinél, hanem egy kicsit mindenki több lesz, mint volt – önmagánál lesz több....
Fekete Gabriella véleménye:
Olyan kis törénet amit nehezen lehet felejteni. Gyermekkorom egyik könyve, sokat segített az olvasás megszeretésében, de most a név azonosság miat olvastam újra.Természetesen nagyon jellegzetes korabeli eseményeket elhagyva, (uttörő, Tszcs), egy időtlen történetet kapunk, ami minden gyermeki lelket meg tud ragadni. Át lehet élni velük a kincskeresés izgalmát, nevetni lehet velük a macska kozmetikáján. Érdemes elolvasni.
5/5
Juhász Réka véleménye:
9-10 éves korom körül olvastam először, és nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy megszerettem az olvasást. Legalább 10 éve nem olvastam a könyvet, viszont nagyon jó volt visszaolvasni, és örömmel tapasztaltam, hogy még mindig annyira tetszik, mint régen. Nagyon jó érzés volt a '60-as évek gyerekeinek életébe betekinteni, mivel végig az járt a fejemben, hogy a nagyszüleim is így tölthették a gyerekkorukat, és hasonló játékokat játszhattak.