ADATLAP
Királyok csatája
Az a bizonyos harmadik kotet... Keptelen voltam letenni, fantasztikus befekezes es eletek lezarasa...de...komolyan...hol van az a piszok THEON? ...
Zuzan Éva véleménye:
Robb Stark eddig veretlen, de lassan beszűkül a mozgástere, hisz a Greyjoyok hátulról támadják, míg neki háromfelé kell csatáznia, ha előre akar jutni. Egyre inkább eldurvulnak az események, sose lehet tudni ki, lesz a következő áldozat.
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Ez a vilàg, ami a könyvben megjelenik nem igazàn az èn vilàgom. Az első kötet utàn azonban elolvastam a màsodikat is, mert kìvàncsi voltam mi lesz Aryaval, Havas Jonnal, s mèg Tyrion sorsa is èrdekelt. Egèszen megkedveltem a vègère. A szereplők jò ès rossz tulajdonsàgokkal is rendelkeznek. Csak az a bajom, hogy nèha nagyon nehezen olvasom, mert èpp szàmomra èrdektelen rèsz jön. Most kicsit pihentetem mèg a 3. rèszt, de nem haguom abba. Mèg kìvàncsi vagyok a folytatàsra.
Vida Szandra véleménye:
Tökéletes fantasy! Bár a sorozatot is az egyik legjobb adaptációnak tartom, messze nem tudj a nyújtani a könyv által adott élményt. Martin nagyon egyedit alkotott a fantasy műfaján belül. Lehetne róla ódákat zengeni, de az bizony nem fog menni spoiler nélkül. Szóval aki még nem olvasta, vagy látta a sorozatot sürgősen lásson neki! :)
Iffiu Anna véleménye:
Jó példa, hogy a könyv jobb mint a film. Bármennyire követte a sorozat a könyvet, nem tudja visszaadni úgy a szereplőket, történéseket.
Élveztem, hogy a szereplők motivációja ott van a történet mögött.
Nagyon tetszett.
Székelyhidy Ágnes véleménye:
A Királyok csatája méltó folytatása a Trónok harcának.Minden szereplő pozitív és negatív oldala is megismerhető. És Tyrion egy pozitív szereplő...bármennyire is másra lehet következtetni. De a kedvenc marad Havas John. Csak miért kellett ilyen bénán szerkeszteni a könyvet és nem sorkiegyenlítettre... nagyon béna.
Liebich Orsolya véleménye:
Borzasztóan megrémít az a szám amit meglátsz a könyv végén, de neki állsz és leküzdöd, mert közeleg a tél, és az első könyv igazi harcossá tett, aki semmitől és senkitől nem riad vissza.
Pintye Nikolett véleménye:
Nagyon tetszett a második rész is, bár néha tényleg nagyon koncentrálni kellett, hogy lehessen tudni ki kit akar megtámadni. Izgalommal várom a következő részeket is.
A végén kicsit rossz volt, hogy a testvérpár elválik egymástól, illetve hogy felgyújtották az otthonukat
Lajos Aliz véleménye:
Imádom ezt a könyvet. És ahogy befejeztem már kezdtem is a harmadikkal. Folyamatosan meglepetések várnak, nem lehet előre kitalálni hogy mi fog következni, és ez nagyon tetszik. A sorozatot is elkezdtem nézni, és bár az is jó, de a könyvek sokkal sokkal jobbak. Azt viszont soha nem fogom megérteni valaki miért csak a sorozatot nézi... Ha ilyen jo akkor el kellene gondolkodni, hogy a könyv amiből készült mennyivel jó lehet. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
S Évi véleménye:
Nagyon sokáig tartott mire kiolvastam. (talán mert közben folyton valami mást kezdtem el) Ez talán jobban tetszett, mint az első, de azon meglepődtem, hogy már a 2. részben is eltér pár ponton a sorozattól. Akarom a többit is olvasni, de akkor meg a kihívással nem haladnék, úgyhogy csak jövőre folytatom. :(
Ignácz Eszter véleménye:
Minden meg van benne, ami az első részben is, de valamiért nagyon nehezen haladtam ezzel a könyvel, nem olyan gyorsan, mint az első résszel, viszont sokkal jobban szerettem, mint az elsőt. Engem bosszantott, hogy a sorozatban sok helyen eltérnek a könyvtől és jó pár lényeges szálat nagyon leegyszerűsítettek, vagy teljesen kihagytak. A könyv viszont szuper.
Práth Lia véleménye:
Az első könyv erényei - a hihetetlenül szövevényes történet, remekül kidolgozott karakterek és elképesztően komplex módon összerakott világ - a második könyvben is jelen vannak. Ennél a résznél még inkább koncentrálni kell, hogy ki hogyan okoskodik és ármánykodik, mert itt még könnyebb elveszíteni a fonalat, mint az első rész esetén, hiszen nem egy és nem két jelentkező akad, aki magának akarja a Vastrónt és a hét királyságot. Bár az író stílusa néha kicsit nyers és durva nekem, mégis remek szórakozás ezt a könyvsorozatot olvasni. Az egyetlen zavaró tényező számomra, hogy kezd vontatottá válni a történet, olyan szempontból, hogy tudom, hogy ez a könyv is csak egy felvezetés; tudjuk, hogy ébredezik a mágia, tudjuk, hogy melyik karakternek körülbelül milyen lehetőségei és céljai vannak, de, hogy minden igazán kibontakozzon és beinduljon, arra még várni kell...
Albert Anna véleménye:
Egyik könyvet a másik után olvastam és olvastam, nagyon jó volt mindegyik, így a második is.
A hat ház harca a trónért, amelyért bármit, de tényleg bármit képesek elkövetni, apagyilkosságtól, a vérfertőzésen keresztül. Sansa egy kicsit csalódás számomra, ennél tökösebbnek vártam, a kisebbik az Arya viszont szuper.A fal és Havas Jon az olyan amilyenek az ember elgondolja. Még jó párszor el fogom olvasni mire pontosan tudni fogom melyik könyvben mi történt, úgyhogy elnézést ha keverem a könyveket.
Csornay Beatrix véleménye:
Még mindig tetszik Martin stílusa, a történet egyre jobban húz magával. Szerintem nagyszerű maga a történet is, ahogy van...véresen, brutálisan, mégis újabb és újabb csavarokkal, a szereplők meglepően új tulajdonságaival. Ami nekem különösen tetszik, hogy egyik szereplő sem rendelkezik CSAK jó, vagy CSAK rossz tulajdonságokkal, nekem ettől (is) válik teljesen hihetővé a történet. Hiszen az ember pontosan ilyen, és a nézőpont sem mindegy; ami az egyiknek rossz, az a másik oldalról vizsgálva lehet nagyon is érthető és jó.
Németh Enikő véleménye:
Az első kötet után boldogan ugrottam fejest a Hét Királyság további eseményeibe, és ahogy az első kötetben, ebben sem csalódtam. Martin ismét bebizonyította, hogy nem véletlen kap annyi jó kritikát és hogy ezzel a művel igenis letett valamit az asztalra.
A történet itt már jócskán eltér a sorozatban látottaktól - természetesen a főbb szálak megmaradnak és a végkimenetel is ugyanaz, de nem egy és nem kettő kisebb nagyobb változás található benne, amit érdekes volt látni. Jó volt ismét találkozni a szereplőkkel és újabbakat megismerni. A történet itt kezd igazán beindulni és élvezet volt olvasni, ahogy az író csavart csavar után hoz.
Rengeteget lehetne írni róla, de szinte képtelenség spoiler nélkül bármit is mondani, ezért inkább úgy döntöttem, hogy a részleteket kihagyom, és csak annyit tudok mondani, hogy akinek tetszett az első kötet, annak ez is ugyanúgy tetszeni fog, aki pedig még nem kezdett bele, tegye meg, nem fogja megbánni!
Hegyi Nikolett véleménye:
Bocsi, meg mindig ki vagyok akadva Theonon...Ha eljutottál idáig, gyakorlatilag innét már nem lehet spoiler mentesen beszélni a könyvsorozatról. Gyakorlatilag a fél szereplő gárdát kiirtották...igen szó szerint... és csodás feltámadásokról is szó esik. A második kedvenc könyv a szériában.
véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, a folytatást is elolvasom. Helyenként túl soknak tartom az értelmetlen erőszakot, de ez nem von le semmit a történet élvezhetőségéből. Remélem a kedvenc szereplőim közül nem hal meg mindenki a következő könyvben.
véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, a folytatást is elolvasom. Helyenként túl soknak tartom az értelmetlen erőszakot, de ez nem von le semmit a történet élvezhetőségéből. Remélem a kedvenc szereplőim közül nem hal meg mindenki a következő könyvben.