ADATLAP
Kirov Saga Anna
Miközben Párizs - ha lassan is, de - kezd magához térni az 1803-as év viharos politikai megrázkódtatásaiból, Anne Peters, a fiatal, szegény, otthontalan nevelőnő, egy angol tengernagy árván maradt lánya tétován keresi a talpon maradás lehetőségét az új életre kelt, de még ezernyi bizonytalansággal teli városban.
És mivel Franciaország újabb háborúkra készül, elfogadja a váratlanul útjába kerülő menekülési lehetőséget, és vállalja, hogy új életet kezd az ellenállhatatlan Nyikolaj Kirov gróf szolgálatában. Ezzel új otthonra és családra lel a csillogó orosz fővárosban, és új nevet is kap: Anna Petrovna lesz belőle....
Zaják Julianna véleménye:
Nagyon szerettem az angol nevelőnő életét bemutató könyvet. Nagyon tetszett a sok beleszőtt információ az akkori Oroszországról, az ott élő emberek életéről, szokásairól, és a napóleoni csatákról.
Bánné Szalai Anikó véleménye:
Trilógia első kötete, ami nekem nagyon tetszett. A szerzőtől korábban nem olvastam semmit, de örülök, hogy ez a könyv a kezembe kerül. Mind a történelmi események, mind Anna és Kirov gróf szerelme magával ragadott. Az utolsó 200 oldalnál szinte erőltetnem kellett magam, hogy néha letegyem a könyvet. A történet fordulatos, olykor szomorú, a szereplők nagyon szerethetőek.