ADATLAP
Kivédhetetlen szerelem
Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?...
Bakos Vivien véleménye:
A LOL könyvekhez hangulat kell, ami az elmúlt hétvégén beköszöntött, így nekileselkedtem a polcunkon lévőknek. A húgom ajánlotta, ugyanis ő ritkán olvas, de ez nagyon tetszett neki, így bátran belevágtam. Tetszett is meg nem is, kicsit idegesített a főszereplő lány, nekem túlságosan fiús volt, miközben mindenki oda volt érte... Hahó, ilyen nincs. Mindenesetre a két főszereplő fiút kedveltem, már amennyire Ty-t lehetett... Harry viszont édes volt és imádtam.
Jó könyv, kikapcsolt és elszórakoztatott. Szóval a kategórián belül, megéri elolvasni.
Süveges-Kuzma Enikő véleménye:
Egy kis limonádé történet. Szeretem a Lol könyveket. Mikor egy könnyed olvasmányra vágyom, akkor az első helyen vannak.
A történetben szerettem, hogy Jordan csak azért mert nő, nem futamodik meg attól, hogy férfias sportot a férfiakkal játsszon. Sokszor az élet is olyan, hogy nem vesszük észre, hogy kit szeretünk a legjobban, pedig ott van az orrunk előtt.
Véghné Tóth Hajnalka véleménye:
Egy újabb LOL könyv.
Az írónő a könnyed ifjúsági szerelmes regénybe beleszőtt sokkal komolyabb szálakat is. Tetszett nagyon, ahogy a vicces részek váltakoztak a komoly témákkal (Ty családi drámája, Jordan és apja közti konfliktus).
Kíváncsian várom hogy lesz-e folytatása. El tudnám képzelni a történet több köteten át történő folytatását.
Potori Gréta véleménye:
Azért vettem a kezembe egy lol könyvet, mert minden osztálytársaim rengeteget olvasnak ezekből, és nagyon tetszett nekik. Ez volt tehát az első ilyen könyv, ami a kezembe került, és az utolsó is az biztos. Én még egy ilyen borzalmas könyvet nem akarok elolvasni! Valami borzalmas volt! Jellemtelen karakterek, dögunalmas történet, semmi érdekes csavar, vagy egyéni stílus az írónőtől. Sem humor, egyáltalán, hiányzik belőle minden, amitől egy könyv jó lesz... nem igazán ajánlanám:(
Zolnay Dominika véleménye:
Az első könyv, amihez úgy kezdtem hozzá, hogy csak átfutok rajta. Tudniillik, kezdek kifogyni az olvasnivalókból, és most már minden könyvet a kezembe veszek, amit találok. Így jutottam el ehhez is. Nagyon nem számítottam arra, amit kaptam. Maga a történet gyomorforgatóan emberi, valahogy kicsit a "Létezik térkép a szerelemhez?" című ugyancsak nemrég olvasott könyvhöz hasonlít. Mégis közben benne van egy igazán átérezhető, furcsa románc, ami megragad bennem. Legyünk őszinték, valahogy jobban tetszett a két főszereplő, mikor még nem forgatták fel egymás életét. Az eleje nagyon vicces és nekem bejött, de a vége kezdett komoly lenni. Bár az író felhígította egy kis mókával, de még így is megmaradt a mondanivalója.
Majzik Ági véleménye:
Egy napos, gyors, könnyed könyvecske, ami bemutatja, hogy milyen, ha egy lány megpróbál érvényesülni a férfiak sportjában. Tetszett az a szál, hogy amellett hogy küzd a fiúk miatt még az apjának az elismeréséért is kell. Ez elején tudni lehetett, hogy ebből a Ty-Henry dologból lesz valami háromszögféleség, ami igaz is lett. Szurkoltam azért, hogy jól döntsön és nem csalódtam. De azt nem mondanám, hogy a kedvenc könyvem lett .
Szijártó Eszter véleménye:
Tudniillik a LOL könyvek a kedvenc könyveim. Amikor a Titkos és exek éjszakája megjelent, úgy éreztem ezt nem lehet túlszárnyalni. Tévedtem. A világhírű Kivédhetetlen Szerelemnek sikerült lekörözni az összes LOL könyvet. Imádtam a szereplőket.
Tiszteltem Tyler Greent, amiért kiállt a családja mellett.

Tiszteltem Jordan Woods-t, aki a bebizonyította, hogy semmi sem lehetetlen.

Tiszteltem a nagy Donovan Woods-t, mert a legjobb barátja elvesztése után, sem hátrált meg, aki kitartott a családja mellett.

Tiszteltem Henryt, aki megmutatta Jordannek, milyen, ha a pomponokat lecseréli védőfelszerelésre, akire mindig lehetett számítani, aki sosem adta fel.

Tiszteltem Ty-t, Jordan-t, Donovant-t, Hanry-t, J.J.-t, Catrer-t, Mike-ot és az egész csapatot, mert megtanítottak rá, hogy bármi történjen is, ne adjam fel az álmaim.
De minden tiszteletem Marnie Bates-é, aki megírta ezt a könyvet.
Eszter Bako véleménye:
Jó kis, könnyed olvasmány, bár véleményem szerint, és ez amiért szeretem a hasonló könyveket, mert eltér a tipikus tinifilmektől abban, hogy nagyobb, komolyabb problémákat is megjelenit, mint például Ty családi drámája, Jordan kapcsolata az apjával, ezzekel érdekessebé, olvashatóbbá téve. Nagyon tetszett és nagyon hamar befejeztem, könnyen olvasható és elképzelhető.
Szász Brigitta véleménye:
Ez a könyv nagyon szórakoztató kikapcsolódást nyújt az unalmasabb hétköznapokra. Nagyon tetszett Jordan és a fiúk között lévő szoros barátság. A romantikus szálak összegabalyodása teljesen ledöbbentett. Az elején végig Henry volt számomra a legszimpatikusabb karakter, sokáig el is hittem hogy ő lesz Jordan pasija, de akkor közbelépett Ty. Sajnáltam, hogy pont mikor összejöttek és minden jó lehetett volna....hát akkor jött a csavar a történetben...
Henry nagyon bunkó oldalát vette elő, ami hatására elkezdtem Ty-nak szurkolni, bár nem éreztem úgy, hogy megkedveltem volna a karakterét, de mindig igyekezett normálisan viselkedni a lánnyal, nem úgy mint ahogy Henry tette.
véleménye:
Ismételten egy LOL könyv került terítékre. Henryről órákat tudnék zengeni. Ő volt a legszimpatikusabb az egész regényben, Jordannal nagyon jól lehetett azonosulni, ezekkel szemben Ty-t nem kedveltem. Laza kis olvasmány a kikapcsolódni vágyóknak, természetes boldog véggel.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Rosszat hallottam róla, de szerintem ez egy baromi jó könyv. Imádom az amerikai focit, így külön örültem, hogy technikai részletek is jócskán voltak benne. A történet is jó elgondolás, a szereplők szerethetők, és egyáltalán nem az lett a vége, mint amire számítottam, szóval azt sem mondhatjuk, hogy tipikus tucatsztori. Tetszett. :)
Szabó Rebeka véleménye:
Aranyos kis történet, de a világot nem fogja megváltani. Kissé elcsépelt, néhol klisés, de a mellékszereplők (főleg J.J. és Carter) nagyot tudnak alakítani. Nem vérbeli szerelmi háromszög, hiszen a fiúk nem nagyon marakodnak a lányon - inkább depiznek, meg "azt akarom, hogy boldog légy"-et játszanak, de ettől függetlenül végig szurkoltam (SPOILER)-nak. Aki nem járatos az amerikai foci világában (mint pl én), annak néhol nagyon kusza lesz, de nem ezen alapszik a fő cselekményszál. Egyszeri, könnyedebb olvasmánynak elmegy. Limonádéval.
Fehér Judit véleménye:
Az eddigi LOL-könyves olvasmányaim közül ez lett a kedvencem. Jó humor, eredeti történet, szerethető karakterek.
A főhős lány Jordan, aki az iskolai amerikai focicsapat kapitánya & irányítója. Ez a kezdő „felállás” már alapvetően egy nem átlagos történetet vetít elő az első fejezetben. Jordan ugyan nem fiús lány, mégis megvan benne az a határozottság & céltudatosság, amivel a csapattársai – akik csupa fiúk – tisztelik, hallgatnak rá & elfogadják őt egyedüli lányként a csapat élén. Havernak tekintik őt, nem teljesen lánynak. Legjobb barátja is egy srác, Henry, akivel közel tíz éve olyanok, mint a testvérek.
Feltűnik a színen egy érdekes, új csapattag, Ty, aki Jordan helyére pályázik, legalábbis cserejátékosként ő is nagyon jó irányító. Ekkor kezd érdekesség válni igazán a történet, mivel Henry egyre furcsábban viselkedik, Jordan pedig egyre inkább nőiesebben kezd öltözködni…
A könyv feléhez sem kellett elérnem, amikor világossá vált számomra, hogy tulajdonképpen ki kihez vonzódik, kinek ki tetszik. Csak idő kérdése, hogy a szereplők mikor vallanak színt.
A regény második felében sem csalódtam, végig izgalmas volt a történet, kíváncsian & gyorsan haladtam a fejezetekkel. A befejezés is tetszett, nem éreztem erőltetettnek vagy tipikusak.
Közelebbről megismerhettem egy kicsit az amerikai focit, bár továbbra sem tudnék egyetlenegy épkézláb szabályt sem felsorolni belőle, de élvezetes volt olvasni, hogy egy lány is képes ilyen sportot szeretni, sikeresen vezetni egy egész csapatot & erre a pályára készülni.
Az eddigi legjobb LOL-könyv volt számomra.
Tóth Tímea Angéla véleménye:
Véleményem szerint egy kicsit elcsépelt a sztori. Nem akarok dolgokat lelőni, de ez a fiús lány, a hol is találom meg a szerelmet, meg az apa nem veszi figyelembe a lányát, mert félti.. Ettől függetlenül voltak pillanatok, amiket élveztem (Henry :) ), bár a lány logikáját nagyon nem értem. Főleg, hogy milyen gyorsan "alakultak" köztük a dolgok Ty-jal.. Egyszer viszont elolvasható, megmosolyogtat és kikapcsol.
Zsálek Zsófi véleménye:
A LOL könyvek között nem találtam eddig jónak nevezhető olvasmányt, de ez tetszett. Persze egyértelműen kiszámítható volt a vége, az egész történet erre utalt de attól függetlenül tetszett, ez egy tipikus "könnyű nyári olvasmány"
Balogh Vanda véleménye:
Ezen a könyvön én annyit nevettem… kevés könyv nevettetett meg így eddig. (Lehet, hogy azért, mert eddig leginkább szenvedőseket olvastam ^^") Henry nagy előnnyel indult, hogy kedvencem legyen, a neve miatt.. és nagyon megkedveltem olvasás közben, aztán egy résznél kilőttem volna a világűrbe. Ty kezdetben gyanús volt… aztán aranyos… aztán megint gyanús. Annyira nem lopta be magát a szívembe, és különösen furcsa volt, hogy jó ideig nem is nagyon esett szó róla.
Sokan írják, hogy ilyen idióta főszereplővel ritkán találkoznak, mint Jordan. O.O meglepő, számomra nagyon pozitív karakter volt. Komolyan, nem is emlékszem, hogy ifjúsági regényben volt-e már ilyen szimpatikus egy lány. Sőt… találkoztam ennél sokkal idegesítőbbel is, és volt már olyan, hogy majdnem kitéptem a hajam, Jordan meg megnevettetett. Persze voltak olyan pillanatok, amikor kicsit lefagytam, hogy milyen idióta. De több volt a vicces pillanata. Meg nem rágódott magában hónapokig, hogy beszéljen a srácokkal. Tehát tetszett a főszereplő, meg a mellékszereplők is. Én Henry párti lettem, és… ÚRISTEN! Ez egy sorozat! Mi lesz ezek után? :D
Havas Virág véleménye:
Jó kis könyv volt! Tetszett, hogy tudtam azonosulni a főszereplővel. Nagyon gyorsan ki is olvastam! Örültem, hogy az amerikai foci állt a középpontban, mert eddig csak keveset tudtam róla, a könyv hatására utánaolvastam és most már jobban átlátom a játékot ! Az a bizonyos szerelmi háromszög is kitűnően beleillet a történetbe. Bár az nem tetszett, hogy Jordan ilyen gyorsan és könnyen odadobta magát egy vadidegen srácnak. Viszont a vége kárpótolt, 10/10-es befejezés!
Balogh Krisztina véleménye:
Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. *.* Valamiért már az elején megfogott. Egy este alatt a végére értem. Kicsit kiszámítható volt de attól függetlenül nagyon tetszett. És nem egy vontatott könyv.;)
Kakuk Márta véleménye:
Ezzel is megvagyok, olyan elmegy kategória. A legértékelhetőbb részek azok voltak, amikor Jordan és a csapat együtt voltak, akár az edzésen, akár csak marhultak. A szerelmi háromszög nem tetszett, Ty egyáltalán nem fogott meg, Sam meg túl sokat primadonnáskodott. Jordanon is húztam néha a számat.
Szabó Rebeka véleménye:
Imádtam ezt a könyvet. LOL könyvhöz méltó színvonalat hozta. Végig Sam-nek szurkoltam hogy végül Jordan őt válassza.<3
Nagy Vivien véleménye:
Az alapján amit olvastam róla, kicsit izgalmasabbra számítottam, de ennek ellenére tetszett. Szeretem azokat a könyveket amikben szerelmi háromszög van. Tetszettek a szereplők is, bár meggyőződésem hogy Jordan rosszul választott, és nem kellett volna dobnia Ty-t. Egy barát nem viselkedhet úgy mint Henry...
Gyorsan és könnyen olvasható, de nem az a könyv amire azt mondom hogy "fél év múlva újra olvasom".
Bőhm Ramóna véleménye:
Ez is egy olyan könyv volt, ami teljesen kikapcsolt, és nem kellett gondolkodjak. Tipikus szerelmi háromszög, és már az első tíz oldal után tudtam, hogy mi lesz a vége, de ettől függetlenül élveztem. A karakterek nem voltak a kedvenceim, talán csak Hanry-t kedveltem meg nagyon... A könyv közepén egy kicsit bosszantó volt számomra ez a semmit tevés, és a sírás, de kárpótolt, hogy megtanultam az amerikai foci szabályait, és egy kicsit megismertem az amerikai nagy csapatokat. A könyv tetszett, de azt hiszem nem olvasnám el még egyszer.
Gyihor Anna véleménye:
Eddig nem olvastam LOL könyvet, de ha olyan jók, mint ez, el fogom kezdeni. Egyszerűen imádtam, pedig alapjáraton nem vagyok oda a szerelmi háromszögekért. Az elejétől fogva Samnak szurkoltam, Ty személyisége nem nyerte el a tetszésemet. Jordané viszont annál inkább. Elnyerte a fiúk tiszteletét, sőt egy jó párnak a barátságát is, viszont volt egy két rész, mikor arra gondoltam, hogy miért mindig arra gondol, hogy mit fognak gondolni róla a fiúk. A vége, mint szinte a legtöbb hasonló könyvnek, happy end lett, de nem a nyálas verzióban. Érződött benne, hogy jó barátok, csak többet éreznek egymás iránt már.
Dórii Puskás véleménye:
Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?...
Agócs Vanda véleménye:
Szerintem ez a könyv, egy különleges lányról szól, én pedig szeretem a különleges dolgokat, úgyhogy nagyon tetszett. Hihetetlen Jordan viszony a fiúkkal, kevés lány van aki így tudja őket kezelni, és hihetetlen ahogy a fiúk tisztelik és védik őt. Néha azonban idegesítő volt, hogy Jordan lány létére mégsem akar lányos dolgokkal foglalkozni, mert "mit szólnának hozzá a fiúk". Szerintem teljesen természetes, ha egy lányban van valami lányos. Természetesen ennek is mint mint a legtöbb hasonló könyvnek a vége happy end, és én ezt szeretem. :)
Nagy Fruzsina Jennifer véleménye:
Mindenképpen szórakoztató, egyszerű olvasmány. Nem csalódtam benne. (Olvastam már korábban is LOL-könyvet, és ez abszolút megütötte a mércét.) Teljesen megérte azt a pár óra olvasást, amit belefektettem. De még igen sok mindent el tudok róla mondani, úgyhogy hajrá!
Kezdjük az elején. Főszereplőnk, Jordan eleinte teljesen hidegen hagyott. Úgy gondoltam, hogy az előttem álló több, mint 300 oldal megint egy ilyen klisés, "úristen, de híres és szuper vagyok" történetszálon fog futni. Aztán beindult a gépezet. Megismertük például a dolog hátterét. Adott egy apa, aki teljesen ellenzi lánya (kissé szokatlan) vágyálmait és céljait, míg kapunk egy tesót is, aki ugyanezen célokkal rendelkezik, mégis teljes támogatást kap. Emellett ott vannak Jordan csapattársai is, akik ugyan mélységesen tisztelik és szeretik főhősnőnket (nőként és vezetőként egyaránt), de mégsem nevezhetjük ezeket a kapcsolatokat igaz barátságnak. Jól megértik egymást, sokat lógnak együtt, és ennyi. Ez így teljesen oké, kell ilyen is. És akkor ott van Henry karaktere, a már jól ismert "igaz barát és ügyeletes póttesó" típusú szereplő, akit határozottan kedveltem. Eltitkolt érzelmei teljesen megleptek, habár egy tapasztalt olvasó már nem először találkozik hasonló helyzettel. Ekkor pedig kezdetét vette az érdekes szerelmi háromszög. A kibukott titok után főhősünk elgondolkodik saját érzésein, és innentől kezdve már csak kényszerből marad együtt Tyjal. Tipikus kapcsolat: az egyik fél sokkal fontosabb a másiknak, mint fordítva, de a jobban szeretett fél szereti annyira a másikat, hogy ne akarjon fájdalmat okozni neki, így feláldozza magát, és vele marad.
Aztán jött egy pár hetes huzavona Henryvel, ami kicsit erőltetett volt. (Ez volt az egyetlen dolog a túlrészeletezett meccseken és edzéseken kívül, ami kicsit bosszantott.)
Vég
Simkó Bianka véleménye:
Nagyon imádtam ezt a könyvet, ahogy még sokan mások is! Egy újabb tökéletesre sikerült LOL könyv. Ahogy a társai ez is hihetetlenül szórakoztató könyv volt számomra. Ajánlani tudom csak! És valahogy a szerelmi háromszög fogott meg a legjobban, valamint úgy érzem van igazságalapja is. „Ki gondolta, hogy a szerelem nagyobb fájdalommal jár, mint beleszaladni egy száztíz kilós védőbe?" Hát igen a szerelem fáj.
Mikó Barbara véleménye:
Az alapsztori jó,az eleje szintén.A közepénél olyan érzésem volt mintha az írónő minél hamarabb szabadulni akart volna a történettől,és a végén mintha már egy kicsit összeszedte volna magát.Annyira nem tetszett
Hipeller Klaudia véleménye:
Hát nagyon cuki könyv volt érdekes és szerelmes nekem épp ezért tetszik igazábol az eleje óta drukkoltem hogy Jordan és Sam összejöjjenek. :D
Puskás Dórii véleménye:
Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?...