ADATLAP
Kojaszan - Várnak a szellemek
A világsikerű Démonvilág és Vámpír könyvek alkotója most kísértethistóriával riogatja és bűvöli el olvasóit.
„A lány hátán végigfutott a hideg. A temetőben a gyerekek még mindig jókedvűen kiáltoztak és rikoltoztak, de a hangjuk már nem hatolt el Kojaszan füléig, nem is látta őket. A világ tátongó, szürke ürességgé változott számára. Mély, reszelős sóhajokat hallott: azokét a lényekét, amelyek egykor emberek voltak.”
Kojaszan retteg átmenni a hídon, és nem mer a többiekkel együtt játszani a temetőben. De amikor kishúga lelkét elrabolják a kísértetek, le kell győznie félelmét, hogy behatoljon a gonosz birodalmába....
Gelencsér Tünde véleménye:
Ha azt veszem alapul, hogy az író színvonalát vártam, eddig elolvasott könyvei alapján, akkor hatalmas nagy csalódás ez a könyv. Másfelől, ha nem nézem, hogy milyen színvonalon ír, amúgy, akkor egy könnyű kis mesét kapok, ami az emberekről, önismeretről, félelmekről szól, mesei motívumokkal átszőve. Összességében, aranyos kis tanmese. Viszont még is csak az motoszkál a fejemben, hogy hát én ennél bizony többe vártam volna. Gondoltam, majd kiemelek belőle, valami kis részt, mint általában szoktam, ami nagyon megfogott... Sajnos azonban ebben a könyvben semmi olyan nincs, talán az egérkét mondhatnám, mint "nem várt fordulat", de ez sem teljesen igaz, mert valahogy ez is egyértelmű volt. Végül is el lehetett olvasni.
Törköly Veronika véleménye:
Először nem értettem, hogy egy ilyen kis, kedves lánykáról, szinte teljesen hétköznapi könyvet írjon Darren Shan. Aztán persze beindult a történet... :) Az írójához méltó módon. Nagyon megszerettem a lányt, és nagyon-nagyon aggódtam amiatt, vajon sikerül-e neki végül. Sajnálom, hogy csak ilyen kevés oldalon át követhettem az "életét".

Az emberségesség fontosságát éreztem megjelenni ebben a könyvben, ahogy végül összebarátkozik, akikkel összebarátkozik ;) - csak hogy ne lőjek le minden poént . Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy megtegye azt a bizonyos lépést, és mégis megtette, annak ellenére, hogy a felnőttek sem merték megtenni. Pedig ő csak egy kislány - vagy lehet pont ezért?