ADATLAP
Lángra lobbant nyár
Hűtlen pasi, véletlenül felgyújtott kocsi, ideiglenes távoltartási határozat… elég sűrűn indul Rosie nyara. A szülei szeretnék legalább a bírósági meghallgatásig távol tartani forrófejű lányukat a bajtól, ezért egyhetes autóútra küldik − az ország túlsó felébe − felelősségteljes legjobb barátjával és annak két haverjával. Rosie-nak persze semmi kedve menni, egyrészt, mert rendbe akarja hozni a dolgokat az exével, másrészt kizárt, hogy ennyi időt kibír összezárva három totál kocka sráccal (akkor sem, ha egyiküknek piszkosul szexi a csomagolása). Vagy mégis? Talán csak a béna countryzene és az Ufómúzeum ment az agyára, de valahol félúton Elvis otthona és a Grand Canyon között Rosie kezdi egész más színben látni a történteket. Meg a kockacsapatot. Egy kocsi sokféleképpen lángra kaphat…...
Szabó Polyák Magdolna véleménye:
Ez a könyv egy könnyed kis olvasmány. Az elejét eléggé lassan olvastam,nem nagyon fogott meg,de aztán egyre jobban tetszett. Rosie robbanékony, kicsikét nagyon is,de lehet én is megtettem volna a helyében az ajándékok felgyújtását,igaz nem hiszem,hogy pont az ex kocsiján. :D Ezt a könyvet minden fiatalnak ajánlanám, főleg azoknak,akik a szerelemtől rózsaszín felhőben vannak és közben nem veszik észre mi a valóság.
Zolnay Dominika véleménye:
Úgy vártam, hogy végre a kezembe vehessem a könyvet, és abszolút nem csalódtam benne. Úgy érzem, most igazán elkezdődött a nyár. Először elég furcsának tűnt a sztori, de csak pár fejezetet kellett tovább olvasnom, hogy rájöjjek, igenis volt értelme a kezdeti problémáknak, és innentől elkezdődött az igazi kaland. A 10. fejezettől kezdve minden szó fontos lett, és nagyon megszerettem a könyvet. A szövege tényleg tini barátként íródott, és bár egyáltalán nrm hasonlítok a lányra, mégis valahogy együtt éreztem vele. Az egyik kedvenc könyvemmé vált.