ADATLAP
Láthatósági mellény lúzereknek
...
Véghné Tóth Hajnalka véleménye:
Ifjúsági könyv. Egy estés, szórakoztató, könnyű irodalom. :)
A Smith Gimi egyik újabb lúzerének története. Illeszkedik a sorozat többi kötetéhez, mégis különálló mű. Vicces könyv, a mai fiataloknak szól, de felnőtt fejjel is szórakoztató.
Rasztik Réka véleménye:
Valami hiányzott, amit nem tudok megfogalmazni, hogy mi. Persze, egy szórakoztató regénynek elment, ifjúságinak tökéletes, de valami nem volt meg benne. Ebben a történetben példamutató Jane viselkedése, ahogyan kiáll magáért és barátaiért. Azt nem értettem, hogy a baráti körével ilyen szituációkban miért nem tud leülni és elbeszélgetni. Oké, tudom, ők nem akarták, de legalább meghallgathatták volna. Scottról nem áradoznék, csak annyit mondok, hogy tökéletes társ. :)
Szijártó Eszter véleménye:
Mit is mondjak... Szórakoztató, szánalmas, vicces, imádni való, cuki, tehát LOL!
Szerintem ez volt a leggyengébb LOL könyv, de engem akkor is megfogott. Nagyon tetszett.

Igaz, most én is beálltam az "öljük meg Lisa Anne"-t klubba. Van némi igazság abban, amikor Jane Az "Ördög Pradát visel" című filmben a főnökhöz hasonlította.
Már az elején tudtam, hogy a Korrektor és a fotós között lesz valami, konkrétan imádtam őket. Nagyon jó volt, amikor a végén Jane végre kiállt magáért Mr. Eliot előtt, és elindította a saját újságát.
Most komolyan, csak én vagyok az egyedüli, aki nem igazán bírja MacKenzie-t?
De Corey-t imádtam, és, hogy Tim mit csinált a könyv végén.. Nagyon aranyos volt.
Lehet, hogy túl gyorsan történtek a könyv folyamán a dolgok, de én akkor is ajánlani tudom csak, mert nagyon édes, aranyos, cuki, vicces. Egyszóval LOL
Nagy Dorina véleménye:
Tetszett, bár nem az újraolvasós fajta, de a további részeket szívesen elolvasom. Sokszor gondoltam olvasás közben, hogy szegény Jane mit kínlódik már ennyit, de végül persze minden ok lesz. Azért is szeretem ezeket a könyveket, mert mindig tudom mire számítsak tőlük és bár attól nem fognak többet nyújtani, de kevesebbet sem.
Paulusz Sára véleménye:
Imádtam ezt a lolos konyvet is ami nem meglepo. Szerintem minden lúzer elkepzel magának egy lathatosagi mellényt csak eppen a barátai elvesztése nelkul.. Imádtam hogy a konyv minden érzést elohoz belollem voltam összezavarodott onottel az adrenalin es volt mikor megkonyebbultem.. Egyszeruen fantasztikus
Kuzmann Attila véleménye:
Hát, ez is megvolt. A harmadik könyv egymás után, ami olyan fiatalról szól, aki magába zárkózott és elvesztette a kulcsot. Kezdek gyanús lenni nekem.
Mint oly sokaknak, nekem is furcsa volt, hogy a lányt hősiesen eltángáló futballistát nem közösítették ki az iskolatársai, és a tanároktól sem ő kapott a fejére, hanem a lány, amiért meg merte védeni magát. A tanárok egységesen mind inkompetens baromként szerepeltek (le). Egy szép kerek történetet kapunk egy lányról, akinek legfőbb törekvése, hogy különbözzön attól, amilyennek képzelte a nővérét. Eddig ment, de most már, hogy a barátai sorra magukra találtak mellőle, már nem működik tovább a láthatatlansági stratégia.
Ez a könyv az elszalasztott írói lehetőségek könyve. Annyiféle helyzetbe hozza a hősnőjét, hogy aztán szépen elsikkadjon minden, és minden marad a csodás középszer medrében. Összebarátkozik egy aktivista-rosszkislánnyal - semmi. Kap egy óvszert a szűz kislány - semmi. Megkaphatna valami fontos szerepet a színdarabban akarata ellenére - semmi. Randizik a félprofi színész Rómeóval, féltékennyé téve Scottot, akivel kapcsolatot hazudott a családjának - semmi. Bekavarhatna a főnöke ijesztő unokája - semmi. Játéktudásával lealázhatná Scottot, aki megsértődhetne - semmi. Fölkarolja őt a Menők "királynője" - egy beszélgetésig. Rengeteg "pisztoly" van a műben, egy sül el: a jegyzetfüzetébe cikket ír a barátja fontos titkáról - a végén azt adja ki az újság.
Semmi kiugró nincs a könyvben, hacsak a tempója nem. Alig pár nap alatt zajlik le az egész átalakulás, villámgyorsan rendeződnek el a dolgok.
A könyv pozitívumai (ilyenek is vannak!): könnyed, szórakoztató, kacagtatóan vidám. Utazáshoz, elalváshoz kiváló.
Sok utalás van benne az előző részekre, sőt egy eljövendő részre is! Egyszer érdemes elolvasni.
Kovács Szilvia véleménye:
Szórakoztató, vicces és cuki, egy szóval LOL, de tényleg. Ez az ami elsőként eszembe jut erről a könyvről. Igazán jókat kacarásztam rajta. Nagyon jó humora van az írónőnek. Ez volt a második könyv amit tőle olvastam, de abszolúte nem okozott csalódást ez sem. Biztosan fogok még olvasni tőle.
Persze voltak részek amikor azt gondoltam, na neeeee ez azért már túlzás, de hát milyen egy tini regény.
Igazán szórakoztató délutáni olvasmány (na jó, nekem esti, de ez van ha dolgozik az ember…. :D ).
Dózsai Évi véleménye:
Ez a történet a Segítség youtube sztár lettem után játszódik és egy mellékszereplőt mutat be részletesebben, nekem kicsit vontatott volt és unalmas, nehezen vettem rá magamat, hogy olvassam, de a közepétől kezdett beindulni és nagyon tetszett így a végére. Igazi személyiség változást kísérhetünk végig miközben rátalál a szerelem és válságba kerül, barát téren, velem is megesett már ilyen, szóval igazán magamnak éreztem.
Dorottya Molnár véleménye:
Bar mar a konyv elejen latni lehetett, hogy mi lesz az egesznek a vege, engem elvarazsolt, es remenyt adott, hogy meg az en nyomorult eletembe is johet valaki haha:D Viccet felreteve, tetszett a foszereplok vergodese, bar en kicsit neha tulzottnak ereztem ezt,es volt nehany olyan reszlet amit megkerdojeleztem, hogy a valosagban megtortenhet-e. Ott volt rogton az elejen a verekedes. Egy fiu hogy uthet meg egy lanyt??????? Ettol fuggetlenul elveztem olvasni, bar magasan ez a legrosszabb Marni Bates konyv. :(
Nagy Gabriella véleménye:
Vége. Végre vége!
Mostanában vonzom a (bocsásson meg minden rajongó) szar könyveket. Előbb a Bíborhajú második és harmadik része, utána, hogy az istenek bizonyítsák, mégse utálnak annyira, egy kis nyugtatónak a Hatalom-trilógia első két része, ami viszont marha jó volt aztán a Bane krónikák első hét része (jó, azok nem voltak olyan szörnyűek, csak az íróhoz képest hanyatlás) és most ez.
Igazából csak azért érdekelt, mert olvastam az írónőtől a Roksztárt kaptam karácsonyrát és azon marha jókat röhögtem, a történet is rendben volt, és a pasi is édes volt. Lehetett volna azért figyelmeztető jel számomra, hogy a Segítség, Youtube sztár lettembe, bár belekezdtem abba is hagytam.
Na, de miért is ment az agyamra ez a könyvet, és tartott öt kínkeserves napba, míg végeztem vele?
1. A történet szörnyen kiszámítható volt. Spoiler Mikor Jane leírja a cikket Timék kapcsolatáról már tudtam, hogy az lesz a vezércikk, és a barátai megutálják "szegény" szenvedő hőshősünk...
2. Az eszméletlen dögös srác egy szimpla tapló volt az elejétől végéig. Nem találtam egyet sem a kevés jó megmozdulása közül, ami miatt megszerethettem volna. Kivéve, mikor kiosztja Janet. De ez is olyan volt, hogy nem a 10/10-es álompasihoz illik. Márpedig a fülszöveg nekem ilyen pasit sejtetett. De legalább zöld volt a szeme.
3. Ez a legrosszabb, legidegesítőbb, és itt leírok minden kisebb hibát is.
Jane Smith egy hisztis önsajnáltató liba, aki megjátssza az áldozatot, de azért a világért se mondaná meg senkinek mennyire szenved... A történet szerint ugye bár őt mellőzik a barátai, és ez annyira rosszul esik neki, hogy eldönti, nem lesz többé láthatatlan. De az a bibi, hogy hármuk közül ő a legrosszabb barát. Úgy értem van egy olyan rész, amikor szó szerint kigúnyolja gondolatban Coreyt. Nem szó szerint k
Böröndy Júlia véleménye:
A Segítség, Youtube-sztár lettem!-ből hiányoltam Jane karakterének a bővebb jellemzését, akkor kicsit töltelék-karakternek éreztem. Most már tudom, Marni Bates azért nem fejtette ki jobban, mert saját könyvet tartogatott neki. Szép volt, Marni. Jól rászedtél.
Egyébként egy nap alatt ledaráltam, és az életemnek pont olyan szakaszában olvastam, mikor kicsit jobban tudtam azonosulni az elhanyagolt barát szerepével.
Nagyon szeretem az írónő könyveit, mindig felhőtlen kikapcsolódást kaphatok tőlük.
Novák Petra véleménye:
Aranyos történet, annyira nem jó, mint Marni Bates korábbi könyvei, de azért nem rossz. Habár a való világban játszódik, szerintem eléggé irrealisztikus, de a stílusa könnyed és vicces, gyorsan ki lehet olvasni. Az, hogy Jane bekamuzza néhány embernek, hogy járnak Scottal, nem igazán tetszett, már egyszer elsütötte az írónő (a Rocksztárt kaptam karácsonyra is egy ál-kapcsolatról szól). Összességében azonban tetszett, tökéletes olvasmány, ha az ember ki akar kapcsolni egy kicsit.
Kormos Ágnes véleménye:
Nem tetszett.

Amennyire szórakoztató volt a Segítség, Youtube-sztár lettem! ez majdhogynem pont annyira nem volt az.

Ami meg kiverte a biztosítékot már a könyv elején és végig kísért az a verekedős konfliktus Jane és Alex között.
Hol normális az hogy egy kigyúrt sportoló leüt (visszaüt) egy lányt és a lányt büntetik, mondván Ő kezdte és hogy jajjj szegény sztár focista fiút nehogy már pont a meccs előtt bántsák!!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!! Számomra sehol.
Amerikába se lehet normális. Ki van csukva!

És hogy egy normális, értelmes lány ennyire végtelenül b*lf*sz legyen? Nem. Nem ezt sem tudom elhinni.

Marni ezt elszúrta rendesen. Két könyve nagyon tetszett, de ezzel a harmadikkal jócskán visszavett az olvasási kedvemből. Mármint az Ő könyvei olvasásától.
Horváth Zelmira véleménye:
Jó volt, jobb, mint amire számítottam. Azt hittem nem fog tetszeni, de vannak még meglepetések, főleg, hogy alapvetően nem vagyok egy nagy romantikus-regény-rajongó. Köszi Encinek, hogy a kezembe nyomta, és elolvastatta velem, minden elsődleges ellenszenvem ellenére. :)